To έχουμε εμπεδώσει πλέον. Οι πιο δημοφιλείς ταινίες του Netflix είναι μια δυναμική διαδικασία, με το «ντεκόρ» να αλλάζει αρκετά από εβδομάδα σε εβδομάδα. Ό,τι και να λέει αυτό για την εποχή, για την πλατφόρμα. Να, για παράδειγμα, το (πολύ καλό) Society of the Snow είναι πλέον εκτός top 5.

Και τι κάνει το ελληνικό κοινό να λέει «αυτό θα κάτσω να το δω» τις ημέρες αυτές; Δίχως ίχνος αμφιβολίες οι κράχτες, οι σταρ. Ονόματα όπως οι Τζόνι Ντεπ,  Κέβιν Χαρτ, Μπεν Άφλεκ και Σάντρα Μπούλοκ λειτουργούν σαν μαγνήτης και δεν το λες δα και παράλογο…

Οι 5 πιο δημοφιλείς ταινίες του Netflix αυτήν την εποχή

Lift

Στη γνωστή συνταγή του Netflix. Παίρνουμε κάτι ασφαλές ως θέμα, εν προκειμένω μια action movie με στοιχεία κατασκοπικού θρίλερ, εκτελεστές και καταδιώξεις με αυτοκίνητα. «Κοτσάρουμε» και ένα μεγάλο όνομα στη «μαρκίζα», εν προκειμένω τον Κέβιν Χαρτ και όλα καλά, όλα ανθηρά. Το κοινό θα ακολουθήσει.

Κι όντως αυτό συμβαίνει με το Lift. Ο κόσμος το βλέπει, ο κόσμος το θέλει και το έχει στο Νο1 του Netflix.  Κι επειδή ακριβώς κανείς δεν περίμενε κάτι «τρελό», το γενικότερο συμπέρασμα τείνει προς το θετικό.

Αν μας ρωτάς, η κωμική φλέβα του Χαρτ είναι για (πολύ) παραπάνω, αλλά ΟΚ. Ουσία είναι πως για 1 ώρα και 44 λεπτά δεν βαριέσαι. Δεν είναι και αμελητέο.

Netflix

Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές

Τι καινούριο έχει να προσθέσει ο Κένεθ Μπράνα σε μια ιστορία τόσο γνωστή όσο αυτή του βιβλίου της Αγκάθα Κρίστι, γραμμένο το μακρινό 1934; Μάλλον όχι πολλά, είναι η πικρή αλήθεια.

Η ταινία αυτή, που μόλις ανέβηκε στο Netflix, δεν μπορεί να ξεφύγει από το old fashion, κάτι που δεν θα ήταν απαραίτητα κακό αν αυτό δεν ανέδυε παράλληλα μια αίσθηση παρωχημένου. Δεν είναι κακή, μην παρεξηγηθούμε. Μόνο που ποτέ δεν «εκτοξεύεται» κιόλας, δεν θα σου πάρει τα μυαλά.

Ο Τζόνι Ντεπ δεν παίζει πολύ, ίσα ίσα, αλλά και μόνο η παρουσία του προσθέτει, πόσο μάλλον μετά τα τόσα θλιβερά και αδιάκριτα που είχαν προηγηθεί γι’ αυτόν σε προσωπικό επίπεδο. Στα συν της ταινίας, αδιαμφισβήτητα, η παρουσία της Τζούντι Ντεντς.

Ο Κένεθ Μπράνα ως Ηρακλής Πουαρό και πείθει και δεν πείθει. Είναι και μεγάλος ο ανταγωνισμός αν το δούμε σε βάθος ετών και πρότερων version του Βέλγου ντετέκτιβ επί της οθόνης, μικρής και μεγάλης.

Netflix

Jersey Girl (Γλυκός Μπελάς)

Γυρνάμε το χρόνο πίσω στο 2004 χάρη στο Netflix και μπαίνουμε σε ένα… πιο μελό πεθαίνεις, περιβάλλον. Κάτι που ήταν έκπληξη τότε δεδομένου πως ο δημιουργός του Jersey Girl, Κέβιν Σμιθ ήταν συνυφασμένος με cult έπη όπως το Clerks.

Αυτή τη φορά δεν ρισκάρει, δεν εντυπωσιάζει, παραδίδει κάτι πολύ mainstream. Η ταινία είναι πολύ flat, με σεναριακές ευκολίες και σκοπό να συγκινήσει ενώ παρακολουθούμε την προσπάθεια ενός χήρου πατέρα (Μπεν Άφλεκ) να μεγαλώσει μόνος του το παιδί του.

Για το πέρασμα της Τζένιφερ Λόπεζ από την ταινία, ας πούμε απλά πως η υποκριτική δεν ήταν ποτέ το φόρτε της. Αντίθετα, γλυκύτατη ξανά η Λιβ Τάιλερ.

Netflix

The Proposal

Σινεμά του ρομαντισμού, σινεμά του «σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς» (τι θα γίνει με μας;»). Σάντρα Μπούλοκ και ο Ράιαν Ρέινολντς πολύ πριν γίνει ο Deadpool της καρδιάς μας, παρουσιάζουν ένα φιλμ που δεν έχει το παραμικρό στοιχείο έκπληξης.

Πρακτικά ξέρεις από την αρχή τι θα δεις. Έχει μια γλυκάδα ως εμπειρία, δεν λέμε. Μια… ένοχη απόλαυση για το κοινό του Netflix.

Netflix

Wild

Το να «ρίξω μια, να τα παρατήσω όλα και να πάρω τα βουνά» είναι μια σκέψη που πολύς κόσμος έχει κάνει για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Το Wild, στο Netflix, με αυτό το θέμα καταπιάνεται.

Μέσα από την ιστορία της Σέριλ Στρέιντ. Μετά τη διάλυση του γάμου της και το θάνατο της μητέρας της, χάνει κάθε ελπίδα. Εγκαταλείπει λοιπόν τον πολιτισμό και φεύγει μόνη της για ένα ταξίδι αυτογνωσίας στην άγρια φύση.

Το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ταινία υπήρξε σπουδαίο best seller στις ΗΠΑ, με διάσημους φαν όπως οι Μπάρακ Ομπάμα και Όπρα. Η Ρις Γουίδερσπουν με το που το διάβασε έβαλε σκοπό της ζωής της να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη και το έκανε αρκετά καλά. Ένα υπαρξιακό road movie που σίγουρα δεν θα σε αφήσει καθόλου αδιάφορο αν και κάπου χάνει σε συνεκτικότητα.

Netflix