Σου έχουν τελειώσει οι ιδέες για σειρές και θέλεις το Σαββατοκύριακο να απολαύσεις μια καινούρια; Από την άλλη δεν θέλεις και να δεις μια σειρά που δεν έχει τελειώσει γιατί δεν είσαι από τους υπομονετικούς της παρέας και θες απλά να παρακολουθήσεις μια σειρά από την αρχή μέχρι το τέλος με την ησυχία σου χωρίς να μένεις μετέωρος στο τέλος περιμένοντας μήνες.

Μην ανησυχείς καθόλου γιατί εμείς σου έχουμε βρει τρεις σειρές στο Amazon Prime που σίγουρα δεν τις έχεις ξανακούσει και πρέπει να τις δεις τώρα. Έχουν και οι τρεις τελειώσει, μην ανησυχείς καθόλου.

Mozart in the Jungle

Εξερευνώντας τον σχεδόν άγνωστο κόσμο των συμφωνικών ορχήστρων, το βραβευμένο με Emmy Primetime show των Amazon Studios, Mozart in the Jungle, συνδυάζει το σεξ, τα ναρκωτικά, τα ψέματα και τον Τσαϊκόφσκι. Ενώ οι περισσότεροι δεν περίμεναν ότι μια φανταστική τηλεοπτική εκπομπή για την κλασική μουσική θα ενθουσιάσει το κοινό της, το Mozart in the Jungle και η εκκεντρική του γραφή αποδεικνύουν ότι μια αφήγηση ιδιότυπων θεμάτων είναι δυνατή και εξανθρωπιστική. Με πρωταγωνιστές τους Gael Garcia Bernal, Lola Kirke, Malcolm McDowell και Bernadette Peters, το καστ είναι εξίσου ποικίλο και ενδιαφέρον με την ίδια την σειρά.

Η σειρά εξετάζει τον κόσμο της κλασικής μουσικής μέσα από τα μάτια της Hailey Ruteledge, μιας 26χρονης γυναίκας ομποίστα στη Νέα Υόρκη, η οποία αμφισβητεί τη μουσική της καριέρα καθώς δεν έχει φτάσει ακόμα στο πικ της καριέρας της. Όλο αυτό το διάστημα, η Συμφωνική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης κλονίζεται, καθώς ο προηγούμενος μαέστρος της αντικαθίσταται από έναν πιο εκκεντρικό, ζωηρό συνθέτη, τον Rodrigo De Souza. Ο Rodrigo σχεδιάζει να οδηγήσει την ορχήστρα σε μια πιο νέα, απρόβλεπτη κατεύθυνση μέσω των ανορθόδοξων μεθόδων σύνθεσης του. Η σειρά έχει τέσσερις σεζόν.

Fleabag

Η βρετανική σειρά με πρωταγωνίστρια την Phoebe Waller-Bridge στο ρόλο μίας μοντέρνας Λονδρέζας που παλεύει να ισορροπήσει τον θάνατο της καλύτερής της φίλης, τα οικονομικά της προβλήματα, την τοξική σχέση με την οικογένειά της και το γεγονός πως μάλλον είναι λίγο σεξομανής.

Η πρώτη σεζόν προβλήθηκε το 2016 από το BBC Three (και στην Αμερική από το Amazon), αφού η Waller-Bridge αποφάσισε να διασκευάσει το θεατρικό one-woman show της σε τηλεοπτική σειρά. Το Fleabag ξεκίνησε να σημειώνει τεράστια επιτυχία από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, προσφέροντας ένα περίεργο παράθυρo μέσα στην ζωή μιας ξεχωριστής γυναίκας.

Εξαιτίας της ιδιαίτερης τεχνικής αφήγησης όπου η Waller-Bridge σπάει τον τέταρτο τοίχο στην μέση μιας σκηνής (ή ακόμα και μιας πρότασης) για να απευθυνθεί στην κάμερα και συνεπώς στο κοινό, η σειρά καταφέρνει να σε ρουφήξει στο σύμπαν της από πολύ νωρίς. Η σειρά αποτελείται από δύο σεζόν, η μία καλύτερη από την άλλη.

Man In the High Castle

Σε μια δυστοπική Αμερική που κυριαρχείται από τη Ναζιστική Γερμανία και την Αυτοκρατορική Ιαπωνία, μια νεαρή γυναίκα ανακαλύπτει μια μυστηριώδη ταινία που μπορεί να κρατά το κλειδί για την ανατροπή των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Η σειρά είναι μια εκπληκτική απεικόνιση μιας εναλλακτικής ιστορίας όπως την φαντάστηκε ο συγγραφέας Philip K. Dick στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημά του. έναν κόσμο στον οποίο η ναζιστική Γερμανία και η Ιαπωνία ήταν νικητές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το έτος είναι 1962 και οι Δυνάμεις του Άξονα καταλαμβάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κυριαρχεί ο φασισμός και οι λίγοι επιζώντες Εβραίοι κρύβονται με ψεύτικα ονόματα.

Είναι το έτος 1962. Έχοντας χάσει τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες καταλαμβάνονται πλέον από τη Γερμανία και την Ιαπωνία. Η Γερμανία καταλαμβάνει τα ανατολικά κράτη και η Ιαπωνία τα δυτικά, με την Ουδέτερη Ζώνη ενδιάμεσα. Όταν η αδερφή της σκοτώνεται από τους Ιάπωνες, η Τζουλιάνα Κρέιν ρουφιέται στον κρυφό, επικίνδυνο κόσμο της Αμερικανικής Αντίστασης. Απέναντι σε αυτήν και τους συντρόφους της είναι οι πιο αδίστακτες δυνάμεις που έχουν να προσφέρουν οι Ναζί και οι Ιάπωνες.

Η μεγαλύτερη ελπίδα της Αντίστασης φαίνεται να βρίσκεται σε ταινίες που δείχνουν μια εναλλακτική πραγματικότητα, έναν κόσμο όπου οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κέρδισαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.