Κοιτάς το top 5 του Netflix και λίγο τσιμπιέσαι. Και δεν είναι (ο) λόγος ότι είναι πλήρως αλλαγμένο σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Συμβαίνουν αυτά. Είναι πως αποτελεί την παντοκρατορία ενός… υπέροχα Απαισιότατου franchise!

4/5 θέσεις είναι καλυμμένες από το σύμπαν του Despicable Me. Τα 3 ομώνυμα animation, καθώς και τα Minions – δεν γινόταν να μην αποκτήσουν και δικό τους ξεχωριστό υλικό. Αν δηλαδή είχε ήδη βγει και το Part 4 (το καλοκαίρι το περιμένουμε με το καλό) του Απαισιότατου, το ‘χαμε στανταράκι το απόλυτο…

Τη μονοτονία σπάει μόνο μια μεγάλη επιτυχία των 00s, που μόλις πρόσθεσε στη λίστα του το Netflix: Το «Ο Διάβολος φοράει Prada». Ναι, σε κάθε περίπτωση, δεν τη λες και «φρέσκια» την 5άδα που προπορεύεται στις πιο δημοφιλείς ταινίες της Νο1 υπηρεσίας streaming αυτήν την εποχή…

netflix

Το τρέχον top 5 του Netflix

#5 Despicable Me (Εγώ, ο Απαισιότατος)

Έτσι ξεκίνησαν όλα, έτσι μας συστήθηκε μια άκρως πετυχημένη animated σειρά ταινιών με συνολικές εισπράξεις άνω του 1 δισ. παγκοσμίως, ξεπερνώντας το Σρεκ, ως τότε το πιο πετυχημένο εμπορικά franchise του είδους.

Στην πρώτη ταινία, ο αρχικά πανούργος και υποχθόνιος Γκρου αναγκαζεται να υιοθετήσει τρία ορφανά κοριτσάκια που του δείχνουν τέτοια αγάπη, ώστε ακόμα και αυτό το κάστρο κακίας, πέφτει…

#4 Minions

Το τι ακριβώς είναι τα Minions κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Αλλά είναι αδιαμφισβήτητο πως δίχως αυτά το «Εγώ, ο Απαισιότατος» δεν θα είχε κάνει τέτοιο σουξέ.

Απολύτως λογικό που οι «βοηθοί» του Γκρου πήραν «δικαίωμα» για 2 δικές τους, 100%, ταινίες. Το «Minions», στο Νο4 του Netflix, είναι το πρώτο από τα 2 spin-off, «Minions: Gru» το έτερο.

netflix

#3 Despicable Me 2 (Εγώ, ο Απαισιότατος 2)

Το part 2 της ιστορίας. Εδώ ο Γκρου βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο της Λούσι Γουάιλντ. Σε μια εν γένει έξοχη σάτιρα των κατασκοπικών ταινιών.

Παγιώνοντας το franchise, επιβεβαιώνοντας πως μιλάμε για κάτι που ήρθε για να μείνει κλασικό στο χώρο του animation.

#2 Ο Διάβολος φοράει Prada

Prada για… πάντα; Υπό μια έννοια, ναι. Μέριλ Στριπ και Αν Χάθαγουεϊ σε μια ταινία που προκάλεσε τεράστιο ντόρο όταν κυκλοφόρησε, το 2006. Με φαν που τη βλέπουν ξανά και ξανά.

Οι δύο πρωταγωνίστριες έχουν εξαιρετική χημεία μεταξύ τους και ερμηνευτικά απογειώνουν το σύνολο – αν δεν ήταν αυτές, το συνολικό αποτέλεσμα δεν θα ‘ταν το ίδιο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. To No2 του Netflix αυτήν την εποχή είναι κλασικό…

netflix

#1 Despicable Me 3 (Εγώ, ο Απαισιότατος 3)

Το 3ο και τελευταίο (μέχρι το καλοκαίρι που έρχεται στα σινεμά το 4ο) μέρος τoυ franchise φέρνει στην παρέα μας τον δίδυμο αδελφό του Γκρου. Ως έναν απροσδόκητο εχθρό, που ήταν χαμένος επί σειρά ετών.

Τι συμβαίνει στη συνέχεια; Πού οδηγεί όλο αυτό; Πάτα κλικ στο Netflix και θα μάθεις, μα για spoiler είμαστε τώρα;