Πλανήτης Netflix λαμβάνει; Τι νέα από το μέτωπο του top 5 των ταινιών της πλατφόρμας; Εδώ είμαστε, πιστοί στο ραντεβού μας για να δούμε τι άλλαξε και τι όχι συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Δύο από τις πέντε ταινίες της 5άδας (Wingwomen, Locked In) συνεχίζουν σταθερά στις πιο δημοφιλέστερες επιλογές του «πάτα το» (το play, όχι Κιμ…). Δεν θα σας πούμε ψέματα, δεν το περιμέναμε. Γούστα είναι πάντως αυτά – θα ξαναπούμε.

Και γι’ αυτό θα αποκαλέσουμε «έκπληξη» το ότι το υπέροχο Nyad είναι εκτός (9ο στη λίστα, συγκεκριμένα). Ή ότι το Sly ακόμα δεν έχει πιάσει ταβάνι στη λίστα. Αν μας ρωτάτε, εμείς από την κάτωθι 5άδα αυτό θα βλέπαμε και θα ξαναβλέπαμε. Ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του Netflix, γενικώς.

Το top-5 ταινιών του Netflix αυτή τη στιγμή

The Killer

Μπορεί του Ντέιβιντ Φίντσερ να του το κρατάμε μανιάτικο που δεν έβγαλε ποτέ 3η σεζόν Mindhunter, αλλά κάπως ρεφάρει με το The Killer που και υπέροχο καστ έχει (Τίλντα Σουίντον, Μάικλ Φασμπέντερ υπέροχοι) και είναι μια ταινία που αναδεικνύει όλη την υφολογία του και τον μοναδικό τρόπο που διαχειρίζεται τα crime stories και το μυστήριο. Εδώ μάλιστα έχουμε ένα τύποις ψυχολογικό θρίλερ, με την εστίαση να βρίσκεται στην εσωτερική πάλη του δολοφόνου όσο βρίσκεται σε θέση αναμονής ψάχνοντας τον επόμενο στόχο του.

Uncharted

Το Uncharted ήταν μια από τις πιο ταλαιπωρημένες παραγωγές ελέω πανδημίας και καραντινών κι έτσι το μεγάλο hype που υπήρχε από τους λάτρεις του παιχνιδιού, ατόνησε τόσο που οριακά θυμόμασταν ότι είχε κυκλοφορήσει τελικά. Και όσοι την είδαν, σίγουρα δεν πέταξαν τη σκούφια τους παρά τις τίμιες προσπάθειες του Μαρκ Γουόλμπεργκ και του Τομ Χόλαντ. Τώρα βέβαια που είναι στο Netflix, μπορεί να αποκτήσει μια διαφορετική υποδοχή.

Wingwomen

Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στο Νο1 του Netflix, δεν είναι τυχαίο. Κάτι του βρίσκει ο κόσμος που το παρακολουθεί και το «στόμα με στόμα» κάνει δουλειά. Μετά το Killer έπεσε, τώρα το προσπέρασε και το Uncharted.

Είναι η γαλλική βερσιόν του Άγγελοι του Τσάρλι, δεν σε παιδεύει, περνάς διασκεδαστικά. Και τελικά μάλλον αυτό είναι υπεραρκετό. Μαζί με τις δροσερότατες παρουσίες των Μελανί Λοράν. Αντέλ Εξαρχόπουλος και Ιζαμπέλ Αντζανί.

Netflix

Locked In

Εδώ θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Τι του βρίσκει δηλαδή ο κόσμος και το ‘χει κολλημένο στην 5άδα. Τίγκα στα κλισέ και από πολύ νωρίς με ξεκάθαρο το πού και πώς (θα) το πάει.

Το θέμα είχε potential, αλλά η ανάπτυξη χωλαίνει και γίνεται ένα πράγμα φουλ μπερδεμένο και χωρίς ρυθμό. Τώρα αν παρόλα αυτά δεν σας πείσαμε ή θέλετε να κρίνετε μόνοι σας, να τι θα δείτε, σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Μια νοσοκόμα προσπαθεί να μάθει τα μυστικά των τραυμάτων μιας ασθενούς σε κώμα και ανακαλύπτει τον ανταγωνισμό, την απιστία, την προδοσία και τον φόνο πίσω από αυτά.

Netflix

Sly

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε δεν είναι μόνο μούσκλια. Δεν είναι μόνο ο Ράμπο, ούτε μόνο ο Ρόκι. Παίζει σοβαρά να συγκινηθείς παρακολουθώντας την ιστορία του Sly στο δρόμο για να γίνει ένας από τους πιο διάσημους και πετυχημένους ηθοποιούς στον κόσμο.

Στο πώς αυτό χτίστηκε μέσα από την προβληματική σχέση με τον πατέρα του. Στο Νο5 του Netflix αυτήν την εβδομάδα ένα ντοκιμαντέρ που έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός Νο1.