Φάγαμε μεγάλο κουβά με το Spaceman – να το παραδεχτούμε, η ειλικρίνεια είναι το πιστεύω μας. Εκεί που το περιμέναμε για κορυφή του Netflix, αυτό δεν είναι καν 10άδα. Πατώντας ΕΔΩ μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά τους λόγους που πρόκειται για μέγιστη αδικία ως γεγονός.

Κι αμέσως παρακάτω, το τι προτιμούν οι Έλληνες χρήστες της κορυφαίας υπηρεσίας streaming αυτήν την εποχή. Πού χαρίζουν το κλικ τους; OK, έχουμε δει και καλύτερες 5άδες, για να το θέσουμε κομψά…

Netflix: Οι ταινίες που τρεντάρουν αυτήν την εποχή

#1 Damsel

Μήπως ζητήσαμε πολλά και πολύ γρήγορα από την Μίλι Μπόμπι Μπράουν του Stranger Things; Ουσία είναι πως εδώ βγαίνει μπροστά σε ρόλο πρωταγωνίστριας και είναι ένα βάρος που δεν υπηρετεί στο ακέραιο – προς υπεράσπισή της δεν την βοηθάει όσο θα έπρεπε το πλαίσιο και το ότι γρήγορα γίνεται σαφές πού πάει η δουλειά.

Υποδύεται μια πριγκίπισσα που για γάμο πήγαινε, σε μπελάδες έμπλεξε (γαμομπελάδες, θα έλεγε κανείς) και βρέθηκε να παλεύει να σωθεί από έναν δράκο (είναι ταινία φαντασίας, το είπαμε, όχι;). Μια μάχη επιβίωσης στην οποία επιστρατεύει όλη την οξυδέρκεια και την επιμονή της, προσπαθώντας να γλιτώσει.  

Μην παρεξηγηθούμε. Δεν είναι «μάπα». Βλέπεται αρκετά ευχάριστα. Απλά δεν είναι και κάτι που αν χάσεις θα έχεις κάποιου είδους έλλειψη στη «φιλμογραφία» σου…

#2 Art of Love

Μας φέρνει από καιρό σε καιρό κάτι το τούρκικο ο αλγόριθμος του Netflix και να σου μπροστά μας στο Νο2 ένα φιλμ που για καρτ ποστάλ μια χαρά είναι. Κωνσταντινούπολη, Πράγα, τουριστικά νιώθουμε πλήρεις με το πού τοποθετήθηκε χωροταξικά η ταινία. Όπως και με τα φημισμένα έργα τέχνης που περνάνε επί της οθόνης.

Τα καλά νέα τελειώνουν εκεί. Μιλάμε για κάτι που θέλει να πάει πιο ψηλά από αυτό που είναι χωρίς να έχει τα προσόντα. Μην φοβόμαστε τις λέξεις: Πρόκειται για ένα ρηχό και χωρίς πολύ νόημα έργο. Για ένα «τεμπέλικο» απόγευμα ξάπλα στον καναπέ πάντως, ίσως και να ‘ναι ΟΚ.

#3 Jurassic World: Κυριαρχία

Οι παλαιότεροι θυμούνται ακόμα με νοσταλγία το χαμό που είχε προκαλέσει αρχικά το Jurassic Park. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τη δύση του franchise και είναι εμφανές πως μιλάμε για τέλος εποχής, με τη συνάντηση παλιών και νέων πρωταγωνιστών.

Δεν υπάρχει σπιρτάδα, ίχνος πρωτοτυπίας, δεν θα έλειπε σε κανέναν και ποτέ να μην είχε βγει – άντε, εξαίρεση όσοι δούλεψαν και πληρώθηκαν γι’ αυτό. Το Netflix πάντως, τώρα το ‘φερε.

#4 Στουμφάκια Το Χαμένο Χωριό

Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω, Τετάρτη πώς βαριέμαι, Παρασκευή πρωί, λα λα λα, απ’ όλες τις ημέρες η Κυριακή μ’ αρέσει. Δεν έχει κανένα νόημα ο τρόπος που κάναμε σέντρα για το Νο4 του Netflix πέρα από το ότι όταν ακούμε Στρουμφάκια αυτό ακριβώς μας έρχεται κατά νου – είναι βιωματικό.

Κατά τα άλλα, η εν λόγω ταινία συνιστά μια επιστροφή στο σύμπαν του αγαπημένου βελγικού κόμικ και αυτό από μόνο του είναι αρκετά όμορφο. Γενικά έχει χιούμορ, έχει «αγάπη» και σεβασμό στο υλικό και στην παράδοση, ωραίο είναι, εύγε.

#5 Despicable Me 3

Θαυμαστή η συνέπεια της ταινίας στο top 5 του Netflix, οι εβδομάδες έρχονται και παρέρχονται, αυτό εκεί. Δεν έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε. Μόνο αυτό που λίγο πολύ έχουμε πει και παλαιότερα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο: Το σύμπαν του εν λόγω animation έλκει τόσο πολύ μικρούς και μεγάλους ώστε να γίνεται διαχρονικό.