Η έλευση της άνοιξης ήρθε επιτέλους (έχει πια νόημα και το μαρτάκι στο χέρι μας), επομένως εκτός από εξορμήσεις προς τη θάλασσα, είναι και μια καλή στιγμή για να ξεκινήσουμε το διάβασμα στις βεράντες. Πώς το κάναμε πέρυσι με την καραντίνα, άλλωστε;

Ήδη έχουμε νέες κυκλοφορίες που αξίζουν να μπουν στη λίστα, γι’αυτό τη φτιάξαμε εμείς για σένα. Η αστυνομική λογοτεχνία για ακόμη μια φορά στα καλύτερά της. Ρίξε λοιπόν μια ματιά στα ακόλουθα:

Στο τέλος πεθαίνουν και οι δύο – Adam Silvera

αστυνομική λογοτεχνία

Στις 5 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καλούν από το Δελτίο Θανάτου τον Ματέο Τόρεζ και τον Ρούφους Εμετέριο για να τους αναγγείλουν ότι έφτασε η μοιραία μέρα. Ο Ματέο και ο Ρούφους είναι εντελώς άγνωστοι, αλλά, για διαφορετικούς λόγους, και οι δύο θέλουν να κάνουν έναν νέο φίλο. Έχουν μόνο είκοσι τέσσερις ώρες.

Μέσα από την εφαρμογή Ο Τελευταίος Φίλος, ο Ρούφους και ο Ματέο πρόκειται να συναντηθούν για την τελευταία μεγάλη περιπέτεια· να ζήσουν μια ολόκληρη ζωή μέσα σε μια μέρα… Μια ιστορία που υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει ζωή χωρίς θάνατο, αγάπη χωρίς απώλεια και ότι είναι δυνατόν να αλλάξει αναπάντεχα όλος ο κόσμος μας.

Εκδόσεις Διόπτρα / Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης

Λευκές Φωτιές – Sebastian Faulks

αστυνομική λογοτεχνία

1914: Ο Άντον φιλοδοξεί να γίνει δημοσιογράφος. Μόλις φτάνει στη Βιέννη, γνωρίζει την Ντελφίν, μια γυναίκα με πολλά μυστικά. Μαγεμένος από το φως του πρώτου έρωτα, ο Άντον νιώθει να σφύζει από ζωή. Και τότε η χώρα του κηρύσσει τον πόλεμο ενάντια στη δική της.

1927: Για τη Λέινα, η ζωή με τη μητέρα της σε μια μικρή πόλη ήταν σκληρή και απομονωμένη. Ένας νεαρός δικηγόρος την παρασέρνει στη Βιέννη. Ωστόσο, εκείνο που φαντάζεται σαν έρωτα σύντομα καταρρέει και αφήνει την πόλη για μια δουλειά στο χιονισμένο σανατόριο, το Σλος Ζέεμπλικ.

1933: Έχοντας χάσει πολλούς φίλους στο Ανατολικό Μέτωπο, ο Άντον αναλαμβάνει να γράψει ένα άρθρο για το μυστηριώδες Σλος Ζέεμπλικ. Στο μέρος αυτό, στις όχθες μιας ασημένιας λίμνης όπου οι ρίζες των ανθρώπινων βασάνων ξεγυμνώνονται, δύο άνθρωποι θα αντικρίσουν ο ένας τον άλλον σαν να είναι η πρώτη φορά.

Σαρώνοντας την Ευρώπη που συνέρχεται από έναν πόλεμο και αναμένει την έλευση του επόμενου, οι Λευκές φωτιές είναι ένα μυθιστόρημα ορόσημο για τους πόθους, τα όνειρα της νιότης και την ιερότητα της ελπίδας. Ο Σεμπάστιαν Φοκς εστιάζει στην άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής και καταφέρνει να μιλήσει για αυτήν τόσο μέσα από τις συναισθηματικές συγκρούσεις των ηρώων όσο και μέσα από ενδιαφέροντες διαλόγους γύρω από τις μεθόδους και θεωρίες του Φρόιντ και άλλων σπουδαίων ψυχαναλυτών.

Εκδόσεις Κλειδάριθμος / Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης

Ένα λεπτό ως τα Μεσάνυχτα – Baldacci David

αστυνομική λογοτεχνία

Η Άτλι και η βοηθός της, η Κάρολ Μπλαμ, ταξιδεύουν στην αγροτική κωμόπολη των παιδικών χρόνων της Άτλι για να δουν τι μπορούν να ανακαλύψουν για εκείνη την τραυματική νύχτα που κάποιος άρπαξε τη Μέρσι και άφησε την ίδια ετοιμοθάνατη. Όμως λίγο αφότου ξεκινήσει τις έρευνές της η Πάιν, μια ντόπια κοπέλα βρίσκεται τελετουργικά δολοφονημένη, μ’ ένα νυφικό πέπλο στο κεφάλι. Και σύντομα ακολουθεί μια δεύτερη, εξίσου αλλόκοτη δολοφονία.

Η Άτλι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να αναζητεί τις απαντήσεις που χρειάζεται, αλλά παράλληλα το βάζει σκοπό να βρει τον πιθανό σίριαλ κίλερ πριν θρηνήσουν νέο θύμα. Όμως σε μια μικρή επαρχιακή πόλη γεμάτη μυστικά –μερικά από τα οποία θα μπορούσαν να είχαν λύσει το μυστήριο που βασανίζει την Άτλι όλη της τη ζωή– το να σκαλίζεις το παρελθόν μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο επικίνδυνο απ’ ό,τι φαντάζεται…

Εκδόσεις Bell / Μετάφραση: Έλλη Κωνσταντίνου

Η Πτώση – T.J. Newman

αστυνομική λογοτεχνία

Μόλις επιβιβαστήκατε σε μια πτήση προς Νέα Υόρκη. Υπάρχουν άλλοι 143 επιβάτες. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι 30 λεπτά πριν την πτήση η οικογένεια του πιλότου έπεσε θύμα απαγωγής.

Για να ζήσει η οικογένειά του, πρέπει όλοι οι επιβάτες της πτήσης σας να πεθάνουν. Ο μόνος τρόπος για να σώσει την οικογένειά του είναι να ακολουθήσει ο πιλότος τις εντολές και να ρίξει το αεροπλάνο.

Καλή πτήση!

Εκδόσεις Κάκτος / Μετάφραση: Ιλάειρα Διονυσοπούλου

Το μυστήριο του Μοντ Ντίξον

αστυνομική λογοτεχνία

Διακεκριμένη, ευπώλητη, μυστικοπαθής… Ποια στ’ αλήθεια είναι η Μοντ Ντίξον;
Η Φλόρενς Ντάροου θέλει να γίνει συγγραφέας. Διόρθωση: η Φλόρενς Ντάροου ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνει συγγραφέας. Όταν την απολύουν από την πρώτη της δουλειά στον εκδοτικό χώρο, αρπάζει την ευκαιρία να γίνει βοηθός της διάσημης Μοντ Ντίξον, μιας ευπώλητης συγγραφέως που κρατά κρυφή την αληθινή της ταυτότητα. Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις για να πάρει τη δουλειά: απόλυτη μυστικότητα και διαμονή σε ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή.

Ύστερα από λίγο καιρό, η συγγραφέας και η βοηθός της θα ταξιδέψουν στο Μαρόκο για να κάνουν έρευνα για το πολυαναμενόμενο δεύτερο βιβλίο της Μοντ Ντίξον. Βόλτες στις αμμουδιές, υπέροχα ηλιοβασιλέματα και λογοτεχνικές συζητήσεις με τη συνοδεία ουίσκι… Τι να σε προβληματίσει;

Ώσπου η Φλόρενς ξυπνά σε ένα νοσοκομείο. Παρά τρίχα την έχει γλιτώσει από αυτοκινητικό δυστύχημα. Πώς συνέβη αυτό και πού είναι η Μοντ Ντίξον, με την οποία βρισκόταν στο αυτοκίνητο; Η Φλόρενς νιώθει πως έχει πέσει θύμα απάτης, αλλά για στάσου… Αν η Μοντ δεν είναι πλέον τριγύρω, ίσως είναι η ιδανική ευκαιρία για να αφήσει εκείνη το συγγραφικό της αποτύπωμα…

Εκδόσεις Ψυχογιός / Μετάφραση:  Αύγουστος Κορτώ