Το αεροδρόμιο του Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία διαθέτει γραφείο βοήθειας ειδικά για άτομα που σκόπευαν να πετάξουν στην Αυστραλία.

Ο μύθος για το αεροδρόμιο

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ : Λάθος. Το ευρωπαϊκό αεροδρόμιο επιβεβαίωσε ότι δεν διαθέτει γραφείο για παραπλανημένους τουρίστες που προσπαθούν να κατέβουν στο Down Under. Η παρανόηση προέρχεται από μια διαφήμιση για μια εταιρεία τεχνολογίας που έτρεχε σε ένα καρουζέλ αποσκευών στο αεροδρόμιο, η οποία αστειεύτηκε για την προσφορά μιας τέτοιας υπηρεσίας.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ: Είναι το διασκεδαστικό γεγονός που οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν να αντισταθούν στο retweet: Τόσοι πολλοί ταξιδιώτες που σκοπεύουν να επισκεφτούν την Αυστραλία αγοράζουν κατά λάθος εισιτήρια για την Αυστρία που το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας χρειάστηκε να δημιουργήσει έναν ειδικό μετρητή για να ανακατευθύνει παραπλανήθηκαν οι τουρίστες στη σωστή ήπειρο.

Η ιδέα ενός γραφείου βοήθειας για φορτία αεροπλάνων με απουσίες παραθεριστών που ξεκίνησαν για το Σίδνεϊ αλλά κατέληξαν χιλιάδες μίλια μακριά στο Σάλτσμπουργκ έχει ενθουσιάσει το διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, με μια ανάρτηση στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, να συγκεντρώνει περισσότερα πάνω από 18.000 like από τη Δευτέρα.

«Αν έχετε μια κακή μέρα, θυμηθείτε απλώς ότι το αεροδρόμιο στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας έχει γκισέ για άτομα που πέταξαν στην Αυστρία αντί για την Αυστραλία», αναφέρει μια άλλη ανάρτηση στο Instagram που είχε λάβει περισσότερα από 14.000 likes. Κάποιοι μοιράστηκαν μια εικόνα μιας μεγάλης πινακίδας που γράφει εν μέρει: «Συγγνώμη, αυτή είναι η Αυστρία και όχι η Αυστραλία! Χρειάζεστε βοήθεια? Παρακαλώ πατήστε το κουμπί.” Είναι όμως αλήθεια;

Η απάντηση, όπως θα έλεγαν οι Αυστραλοί, είναι «μπα». Ή «nein» αν τύχει να βρεθείτε στην Αυστρία. Το αεροδρόμιο του Σάλτσμπουργκ ανέφερε τη Δευτέρα σε ανάρτηση στο Facebook γραμμένο στα γερμανικά ότι δεν υπάρχει τέτοιος μετρητής ή κουμπί και ότι η πινακίδα που φαίνεται σε ορισμένες από τις αναρτήσεις είναι στην πραγματικότητα διαφήμιση για την Commend, μια αυστριακή εταιρεία τεχνολογίας επικοινωνίας και ασφάλειας.

Πράγματι, η πινακίδα περιλαμβάνει επίσης τη διεύθυνση του ιστότοπου της Commend και γράφει: «Το Commend παρέχει ασφάλεια και επικοινωνία. Από το Σάλτσμπουργκ στον υπόλοιπο κόσμο. Ακόμη και για τις πιο απίθανες καταστάσεις».

Ο Wolfgang Peer, εκπρόσωπος της Commend International, επιβεβαίωσε στο Associated Press ότι η διαφήμιση ήταν πραγματική, αλλά είχε διακοπεί το 2022. «Η διαφήμιση σχεδιάστηκε μαζί με μια διαφημιστική εταιρεία του Σάλτσμπουργκ», έγραψε σε ένα email. «Η ενημέρωση ήταν να ξεκινήσει ένας άμεσος διάλογος μεταξύ των επιβατών που βλέπουν τον πίνακα και τη μάρκα Commend και τα προϊόντα ενδοεπικοινωνίας της. Πάνω από όλα, έπρεπε να περιέχει ένα πνευματώδες μήνυμα, με ένα συγκεκριμένο κλείσιμο του ματιού».

Και πρόσθεσε: «Ένας Αυστριακός απαντά πολύ συχνά στα αγγλικά στην ερώτηση από πού προέρχεται: «Από την Αυστρία, αλλά δεν υπάρχουν καγκουρό στην Αυστρία». ___ Αυτό είναι μέρος της προσπάθειας του AP να αντιμετωπίσει την ευρέως διαδεδομένη παραπληροφόρηση, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας με εξωτερικές εταιρείες και οργανισμούς για την προσθήκη πραγματικού πλαισίου σε παραπλανητικό περιεχόμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Πηγή: APnews

photo credits: Unsplash