Βασικό θέμα της επικαιρότητας στην Τουρκία έχει γίνει η άγρια δολοφονία μιας 42χρονης, πρώην μοντέλου και της 15χρονης κόρης της, που βρέθηκαν πεταμένες σε μια πλαγιά στην Αλικαρνασσό.

Πρόκειται για τη ρωσικής καταγωγής Ιρίνα Ντβίζοβα και την ανήλικη Νταγιάνα, τα πτώματα των οποίων έφεραν τραύματα από σφαίρες, ήταν καλυμμένα με σεντόνια και δεμένα το ένα με το άλλο.

Τα ίχνη τους είχαν χαθεί εδώ και μέρες και οι συγγενείς τους κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά, όταν πήγαν στο σπίτι που νοίκιαζαν οι δυο τους και βρήκαν ίχνη αίματος στον καναπέ.

Βασικός ύποπτος σύμφωνα με την Pravda είναι ο πρώην σύζυγος της 42χρονης, Αντρέι Κούσλεβιτς, ο οποίος φέρεται να έχει παρελθόν κακοποιητικής συμπεριφοράς.

«Με χτυπούσε με τα χέρια και με πετσέτα για να μην αφήνει σημάδια» δήλωσε ο γιος του θύματος από τον πρώτο της γάμο για τον Κούσλεβιτς και συμπλήρωσε ότι «χτυπούσε και τη μητέρα μου με τα χέρια και με κλωτσιές. Τον φοβάμαι, φοβάμαι για τη ζωή μου».

Η Ιρίνα είχε εγκαταλείψει τον άνδρα της και είχε φύγει από τη Λιθουανία πηγαίνοντας αρχικά στη Μόσχα και αναζητώντας εν συνεχεία καταφύγιο στην Τουρκία, έχοντας μαζί και τα παιδιά της, το τελευταίο εκ των οποίων – ηλικίας 5 ετών – είχε αποκτήσει μαζί με τον φερόμενο ως δράστη.