To Forbes ανέδειξε τις 15 ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης και φυσικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την κατάταξη. Η ελληνικές παραλίες καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της λίστας με το 1/3, ωστόσο όμως δεν βρίσκονται στην πρώτη τριάδα.

Η λίστα περιλαμβάνει πέντε ελληνικές, τρεις ισπανικές, δυο πορτογαλικές και δύο ιταλικές, καθώς και μία αλβανική, μία τουρκική και μία από τη Μάλτα, η οποία μάλιστα κατέχει και την πρωτιά της λίστας. Την πρώτη τριάδα φωτιά απαρτίζουν παραλίες από Μάλτα, Πορτογαλία και Τουρκία.

Οι 3 παραλίες που ξεπέρασαν τις ελληνικές στη λίστα με τις 15 καλύτερες της Ευρώπης

Οι 3 καλύτερες παραλίες σύμφωνα με το Forbes

Μάλτα, Ghajn Tuffieha Bay Beach, Mellieha

Βρίσκεται κοντά στην παραλιακή πόλη Mellieha, βραβευμένη για τη δέσμευσή της στον αειφόρο τουρισμό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κόλπος Ghajn Tuffieha, με τους ένδοξους βράχους, την αμμουδιά και τα ερείπια των ρωμαϊκών λουτρών, ήταν ο μεγαλύτερος ψηφοφόρος για ηλιόλουστες διακοπές στη Μάλτα.

«Αυτή η παραλία προσφέρει υψηλές προδιαγραφές καθαριότητας και υπηρεσιών. Διατίθενται επίσης εστιατόρια και σνακ μπαρ, ξαπλώστρες και θαλάσσιες δραστηριότητες», γράφει το EBD. Προσβάσιμα με πλοίο και πλοίο είναι τα μικρά, γραφικά νησιά Gozo και Comino (το σπίτι της όμορφης Blue Lagoon ανάμεσα στα νησιά) που αποτελούν μέρος του αρχιπελάγους της Μάλτας.

Η Μάλτα που βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο μεταξύ της Σικελίας και των ακτών της Βόρειας Αφρικής, προτείνεται ως προορισμός «με μια μοναδική προσφορά υπαίθριων δραστηριοτήτων όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ιππασία, κουπί, κολύμβηση με αναπνευστήρα, καταδύσεις και άλλα θαλάσσια σπορ» για τους λάτρεις. οικογένειες και καλοφαγάδες.

Η αρχιτεκτονική και τα χρώματα στη Βαλέτα, την πρωτεύουσα της Μάλτας, είναι εντυπωσιακά με φόντο το γαλάζιο της Μεσογείου. Η Μάλτα έχει καταταχθεί και φέτος ως ο Καλύτερος προορισμός LGBTQ+ από την EBD, καθώς και ως ο καλύτερος προορισμός για καταδύσεις στην Ευρώπη και μεταξύ των καλύτερων προορισμών στην Ευρώπη για οικογενειακές διακοπές. Η Μάλτα ψηφίστηκε επίσης ως ο τρίτος καλύτερος προορισμός για επίσκεψη στην Ευρώπη το 2024.

παραλίες

Πορτογαλία, Monte Clerigo Beach, Aljezur, Algarve

Παρθένα φύση, ένα ψαροχώρι με πολύχρωμα σπίτια κοντά, πολλά μπαρ, εστιατόρια που ψήνουν φρέσκο ​​ψάρι, αμμόλοφους για να κρυφτούν από τον ήλιο και την ομορφιά της φύσης που την περιβάλλει: Αυτή είναι η περιγραφή της παραλίας Monte Clerigo, από την EBD.

Τριάντα χιλιόμετρα βόρεια του Λάγος, βρίσκεται ανάμεσα στην περιοχή Alentejo, που φημίζεται παγκοσμίως για τους αμπελώνες, τους υφάλους, τις εκτεταμένες αμμώδεις παραλίες που προσελκύουν διασημότητες και την ηλιόλουστη περιοχή του Αλγκάρβε με τις μεγάλες παραλίες του Ατλαντικού και τα θέρετρα γκολφ.

Το Monte Clerigo είναι επίσης μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Πορτογαλίας. Το Aljezur, με αυθεντική γαστρονομία, καλά κρασιά που κόβει την ανάσα και παραδόσεις αιώνων, είναι μια γραφική, μικρή αγορά με ασβεστωμένα σπίτια και πλακόστρωτα δρομάκια.

Το Aljezur βρίσκεται κοντά σε μια σειρά από υπέροχες παραλίες, όπως η Arrifana, η Carrapateira, η Amoreira και η Bordeira, όλες μέσα στο Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina, μια λωρίδα ακτών που προστατεύεται από την ανάπτυξη.

παραλίες

Τουρκία, Ölüdeniz Beach, Fethiye, Mugla

Η παραλία Ölüdeniz, αλλιώς γνωστή ως Blue Lagoon, που περιβάλλεται από εντυπωσιακούς κολπίσκους, επαινείται ως ένας από τους θησαυρούς της Τουρκίας. Ένα φυσικό καταφύγιο με την ήρεμη λιμνοθάλασσα και μια κυρτή παραλία που καταλήγει σε ισθμό, είναι δημοφιλής για θαλάσσια σπορ και εμφανίζεται ως μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Τουρκίας.

Η καλύτερη δραστηριότητα εδώ θα μπορούσε να είναι η ενοικίαση μιας ξαπλώστρας για να απολαύσετε τον ήλιο και τα ήρεμα νερά ενώ παρακολουθείτε τα γιοτ στη θάλασσα. Αλλά οι επισκέπτες μπορούν επίσης να νοικιάσουν σανίδα κωπηλασίας, να ασχοληθούν με αλεξίπτωτο πλαγιάς, κολύμπι ή καταδύσεις.

Αν και η παραλία θεωρείται «κρυμμένο» στολίδι, εκτός κι αν φτάσετε νωρίς το πρωί ή αργά τη μέρα, έχει κόσμο. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός μόνο δρόμου που μπορεί να είναι πολυσύχναστος. Συνιστάται η ενοικίαση ποδηλάτων.

παραλίες

Photo Credits: Shutterstock