Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, την Τρίτη (07/03), σε σιδηροδρομικό δυστύχημα βόρεια του Καΐρου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου μετά την τελευταία σιδηροδρομική τραγωδία της χώρας.

«Ένας αρχικός απολογισμός είναι ένας νεκρός και 16 τραυματίες», συμπεριλαμβανομένων έξι που έχουν ήδη νοσηλευτεί και αφεθεί ελεύθεροι, ανέφερε το αιγυπτιακό Υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ένα τρένο εκτροχιάστηκε στον σταθμό Καλγιούμπ Αλ Μπαλάντ στο κυβερνείο Qalyubia, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων. Αμέσως μετά το δυστύχημα, οι υπηρεσίες ασφαλείας μετέβησαν στον τόπο του ατυχήματος. Αρκετά ασθενοφόρα εστάλησαν για τη μεταφορά των τραυματιών και τη γρήγορη διάσωσή τους.

Μάλιστα, ο Γενικός Εισαγγελέας, Χαμάντα Αλ Σάουϊ, διέταξε τη δημιουργίας μιας ομάδας έρευνας με επικεφαλής τον πρώτο Γενικό Εισαγγελέα της Εισαγγελίας Εφετών της περιοχής, με σκοπό τη διερεύνηση της σύγκρουσης του τρένου στο Καλγιούμπ. Η Εισαγγελία, εν συνεχεία, θα ανακοινώνει τα αποτελέσματα της έρευνας.