Στη θέση Κουλούρι κοντά στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ φέρεται να έχουν αφήσει, σύμφωνα με το thesstoday.gr, τα διαλυμένα βαγόνια των τρένων στις 28 Φεβρουαρίου στα Τέμπη, και έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, στην ίδια θέση στήθηκε λίγες μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη ένα άτυπο επιχειρησιακό κέντρο – τόπος συγκέντρωσης των διαλυμένων βαγονιών, με τους συγγενείς, αλλά και όσοι επέβαιναν στο επιβατικό τρένο να το επισκέπτονται οκτώ μήνες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Μεταξύ άλλων αντίκρισαν βαγόνια παρατημένα σε ένα χωράφι. «Ήταν μια τρομακτική αναβίωση για μενα να βρεθώ πάλι στα καμένα τρένα και να ουρλιάζουν αυτή την φορά μητέρες των θυμάτων» είπε στο η Ευδοκία Τσαγκλή, μία εκ των επιβαινόντων στα Τέμπη.

«Αρρώστησα κυριολεκτικά από τον πόνο και την οργή, Έκανα τρεις φορές εμετό με το που ξύπνησα. Η κατάσταση όμως γενικότερα στον χώρο, είναι αποκαρδιωτική. Έχουν μεταφέρει όλα τα στοιχεία σε ένα χωράφι που μοιάζει με σκουπιδότοπο, χωρίς στέγαστρο, στο έλεος των άγριων ζώων, των εντόμων (είχε πολλές μύγες) και των καιρικών συνθηκών (δίπλα είναι ακόμα πλημμυρισμένα)» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Μέχρι και καινούρια σκουπίδια βρήκαμε μέσα στα βαγόνια».

Κατά την ίδια, το κράτος χρηματοδότησε με 650.000 ευρώ από την τσέπη των φορολογουμένων, ώστε να φυλαχθεί ο συγκεκριμένος τόπος, καταγγέλλοντας, επίσης, ότι ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση αγνοεί ακόμη και το πού βρίσκεται στον χάρτη.

«Εμείς τα πληρώσαμε, μόνο για τη μεταφορά τους, σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα! Δεν σεβάστηκαν τίποτα! Ο ανακριτής δεν έχει πάει να τα δει ακόμα, πράγμα παράνομο καθώς κατά τα άρθρα 239,251 του κώδικα ποινικής δικονομίας οφείλει και να επισκεφθεί αλλά και να φυλάξει επαρκώς τα στοιχεία» τόνισε η ίδια.

Η Ευδοκία Τσαγκλή ζήτησε να τιμωρηθούν όλοι οι υπαίτιοι. «Τόσον καιρό είναι έξω άνθρωποι (εκτός από τους πολιτικούς, νόμιμοι εκπρόσωποι εταιρειών και η Πρόεδρος της ΡΑΣ) που θα έπρεπε να κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο, αλλά παραμένουν ελεύθεροι να αλλοιώσουν στοιχεία και να υποβαθμίσουν τα ποινικά αδικήματα;

Το διανοείστε; Κοντεύω να τρελαθώ με όσα ζούμε», σημείωσε, και υπογράμμισε ότι: «Ύστερα από όλα όσα έγιναν στα Τέμπη, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ένα κράτος που όχι απλώς δεν βοηθάει, αλλά υποτιμά τα συναισθήματά μας, τη λογική αλλά και την ίδια την αξία της ανθρώπινης ζωής».

Πηγή: thesstoday.gr