Ένας 19χρονος που εξερευνούσε μια ερειπωμένη έπαυλη στο Σέφιλντ έπεσε τυχαία πάνω σε θησαυρό αμύθητης αξίας.

Η ανακάλυψη κάποιων σπάνιων τετράτροχων έργων τέχνης, που επί χρόνια είχαν αφεθεί στη μοίρα τους, ήταν το αποτέλεσμα της αστείρευτης περιέργειας ενός 19χρονου από την πόλη Σέφιλντ της Βόρειας Αγγλίας.

Ορμώμενος από την ανεξάντλητη αγάπη του για τα εγκαταλελειμμένα κτήρια, αλλά και το εντυπωσιακό αποτύπωμα που αφήνει προϊόντος του χρόνου η φύση πάνω τους, ο νεαρός, μαζί με την παρέα του διείσδυσε σε μια ερειπωμένη έπαυλη κοντά στην πόλη Τσέστερ.

Κτισμένη τον 19ο αιώνα η έπαυλη επί δεκαετίες γνωρίζει το σκληρό πρόσωπο της εγκατάλειψης, έχοντας πνιγεί από τα φυτά. Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και ο θησαυρός που ανακαλύφθηκε από τον νεαρό και αποτελούνταν από κάποια τεράστιας αξίας κλασικά αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός τύπος, η μυθική λίστα περιλαμβάνει σπάνια μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων οχημάτων που φέρουν την υπογραφή της Ford και της BMW, και τα οποία εκτοξεύουν την συνολική αξία των τετράτροχων ευρημάτων στα 23 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στον προαύλιο χώρο της έπαυλης κείτονταν και κάποια φορτηγά, αλλά και ορισμένα πυροσβεστικά οχήματα που παραμένει άγνωστο πως κατέληξαν εκεί.

«Δυστυχώς, ο ιδιοκτήτης της έπαυλης απεβίωσε και άφησε την περιουσία του στα παιδιά του. Αυτά, ωστόσο, δεν έδειξαν ενδιαφέρον και την άφησαν να σαπίσει», ανέφερε ο 19χρονος.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο λόγος που τα οχήματα αφέθηκαν στη μοίρα τους, έχει να κάνει με το τεράστιο κόστος που απαιτούσε η συντήρησή τους, ώστε αυτά να παραμένουν λειτουργικά.

Αναφορικά με την έπαυλη, σύμφωνα με τον νεαρό, πριν από λίγα χρόνια κόστιζε 4 εκατ. ευρώ, αλλά λόγω της οδυνηρής κατάστασης στην οποία αυτή περιήλθε, η αξία της έχει μειωθεί δραματικά στα 1,2 εκατ. ευρώ.