Παρά τις 26.000 που είχαν συγκεντρωθεί για να αποτρέψουν της κατεδάφισή του παρελθόν αποτελεί πια το αξία 31 εακτ. δολαρίων σπίτι του διαβόητου γκάνγκστερ Αλ Καπόνε στο Πάλμ Μπιτς στο Μαϊάμι, καθώς οι τοπικές αρχές προχώρησαν στην ισοπέδωσή του.

Η παραθαλάσσια έπαυλη ισπανικού στυλ, που βρισκόταν στη διεύθυνση 93 Palm Ave., στην περιοχή Μαϊάμι Μπις, χτίστηκε το 1922 και περιήλθε στην ιδιοκτησία του διάσημου γκάνγκστερ της εποχής της ποτοαπαγόρευσης. Η σύζυγος του Αλ Καπόνε, Μέι, το πούλησε το 1952, πέντε χρόνια μετά το θάνατό του, με το ακίνητο να αλλάζει και άλλες φορές χέρια μέσα στις δεκαετίες που ακολούθησαν.

Η online κινητοποίηση το 2021 για να σωθεί το σπίτι του διαβόητου γκάνγκστερ, ως «κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας» είχε φέρει προσωρινά αποτελέσματα με το σπίτι να πωλείται το 2021 προς 15 εκατ. δολάρια.

Αν και το Συμβούλιο Ιστορικής Διατήρησης του Μαϊάμι βρισκόταν στη διαδικασία της αξιολόγησης για πιθανό χαρακτηρισμό της έπαυλης ως ιστορικό μνημείο, ένας νέος πολιτειακός νόμος που τέθηκε σε ισχύ επέτρεψε την κατεδάφιση του ακινήτου, με τη σύμφωνη γνώμη του τωρινού ιδιοκτήτη του, προκειμένου να υπάρξει ανάπλαση της περιοχής.

Ο Αλ Καπόνε που είχε αγοράσει την έπαυλη έναντι 47.000 δολαρίων το 1927 έζησε στην συγκεκριμένη οικία μέχρι τον θάνατό του από καρδιακό επεισόδιο τo 1947.

Με πληροφορίες από τη Daily Mail