Το απόγευμα της Πέμπτης, οι New York Times ανέφεραν ότι η τραγουδίστρια Cassie κατέθεσε αγωγή στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο του Μανχάταν, υποστηρίζοντας ότι ο Sean Combs την κακοποιούσε σωματικά και σεξουαλικά, κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Η Cassie, το πλήρες όνομα της οποίας είναι Cassandra Ventura, κατέθεσε τη μήνυση, σύμφωνα με τον νόμο της Νέας Υόρκης για τους ενήλικες επιζώντες, που επιτρέπει στους κατήγορους να καταθέσουν αγωγές μετά την παραγραφή των αδικημάτων.

Η περίοδος κατά την οποία μπορούν να κατατεθούν αυτές οι αγωγές λήγει την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η κακοποίηση άρχισε λίγο μετά τη γνωριμία του Combs και της Ventura το 2005, όταν εκείνη ήταν 19 ετών και εκείνος 37.

Οι δύο τους είχαν ρομαντική σχέση από το 2007 μέχρι περίπου το 2018. Η αγωγή κάνει λόγο για «απειλές βίας, υπερβολική χρήση ναρκωτικών, σωματική και ψυχολογική κακοποίηση και σεξουαλική δουλεία».

Η αγωγή αναφέρεται σε εξαναγκαστικές σεξουαλικές επαφές με άνδρες τις οποίες ο Combs παρακολουθούσε, κινηματογραφούσε και αυνανιζόταν.

Τα έγγραφα αναφέρουν επίσης πως το 2018, «κοντά στο τέλος της σχέσης τους, ο κ. Combs εισέβαλε με τη βία στο σπίτι της και τη βίασε».

Ο Combs έχει αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς. Ο ιδρυτής της Bad Boy Records ήταν γνωστός σε όλη του την καριέρα, ως καλλιτέχνης, ως Puff Daddy, Puffy, Diddy και Love.

Τον Σεπτέμβριο, ο τρεις φορές νικητής του Grammy τιμήθηκε με το Global Icon Award στα MTV Video Music Awards.

Είναι μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες του χιπ-χοπ, που πιστώνεται ότι βοήθησε στην εμπορευματοποίηση του είδους και ενίσχυσε την καριέρα καλλιτεχνών όπως οι Notorious B.I.G. και Mary J. Bilge. Εκτός της μουσικής, είχε μια επικερδή συνεργασία με τη δημοφιλή μάρκα ποτών Ciroc.

Η Cassie, από την άλλη, είναι μια καλλιτέχνις με μεγάλες επιτυχίες, όπως το single της «Me&U» που έκανε θραύση.

Το 2006 υπέγραψε συμβόλαιο με μια εταιρεία που αργότερα έγινε αποτύπωμα της δισκογραφικής εταιρείας Bad Boy του Diddy.

Η καταγγελία αναφέρει ότι η συνεργασία της με την Bad Boy Records έληξε το 2019. «Μετά από χρόνια σιωπής και σκότους, είμαι επιτέλους έτοιμη να πω την ιστορία μου και να μιλήσω για λογαριασμό μου και προς όφελος άλλων γυναικών που αντιμετωπίζουν βία και κακοποίηση στις σχέσεις τους», ανέφερε η Ventura σε δήλωσή της.

«Με τη λήξη του νόμου της Νέας Υόρκης για τους ενήλικες επιζώντες να πλησιάζει, έγινε σαφές ότι αυτή ήταν μια ευκαιρία να μιλήσω για το τραύμα που βίωσα και από το οποίο θα αναρρώνω για το υπόλοιπο της ζωής μου» συμπλήρωσε.

Cassie κατά Sean Combs: Η αγωγή που καίει τον ράπερ

Η αγωγή υποστηρίζει ότι ο Combs «επέβαλε τον πλήρη έλεγχο» της συντρόφου του, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης τους.

Υποστηρίζει ότι το 2012 ο Combs εξοργίστηκε τόσο πολύ από τη σχέση της με τον ράπερ Kid Cudi που της είπε ότι θα ανατίναζε το αυτοκίνητο του Kid Cudi.

«Περίπου εκείνη την εποχή, το αυτοκίνητο του Kid Cudi ανατινάχθηκε στον δρόμο του» αναφέρει η αγωγή. Μια εκπρόσωπος του Kid Cudi δήλωσε στους Times: «Όλα αυτά είναι αλήθεια».

«Ο κ. Combs αρνείται σθεναρά αυτούς τους προσβλητικούς και εξωφρενικούς ισχυρισμούς» ανέφερε ο δικηγόρος του Combs, Benjamin Brafman, σε δήλωση που έστειλε με email στο TIME.

«Η απαίτηση της κας Cassandra Ventura για 30 εκατομμύρια δολάρια, υπό την απειλή της συγγραφής ενός επιζήμιου βιβλίου για τη σχέση τους, απορρίφθηκε απερίφραστα ως κατάφωρος εκβιασμός.
Παρά την απόσυρση της αρχικής της απειλής, η κα Ventura κατέφυγε τώρα στην κατάθεση μιας αγωγής γεμάτης με αβάσιμα και εξωφρενικά ψέματα, με στόχο να αμαυρώσει τη φήμη του κ. Combs και να επιδιώξει να πληρωθεί».

Οι δικηγόροι της Ventura αρνήθηκαν τον ισχυρισμό περί εκβιασμού σε ανακοίνωσή τους, σημειώνοντας:

«Ο κ. Combs προσέφερε στην κα Ventura οκταψήφιο ποσό για να τη φιμώσει και να αποτρέψει την κατάθεση αυτής της αγωγής.

Εκείνη απέρριψε τις προσπάθειές του και αποφάσισε να δώσει φωνή σε όλες τις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά. Η κα Ventura πρέπει να χειροκροτηθεί για τη γενναιότητά της».

Φωτογραφία: GettyImages