Δύο γονείς στη Φλόριντα των ΗΠΑ, οι Joel και Jazmine Rondon, συνελήφθησαν με την κατηγορία ανθρωποκτονίας παιδιού, καθώς ξέχασαν το 18 μηνών παιδί του στο αυτοκίνητο όλο το βράδυ, στο οποίο αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες μέχρι και 40,5 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, η οικογένεια είχε πάει σε ένα πάρτυ την ημέρα της 4ης Ιουλίου, στο οποίο είχαν πάρει και τα τρία τους παιδιά. Μόλις επέστρεψαν από αυτό, άφησαν το μωρό στο αυτοκίνητο. Η κόρη τους έμεινε μέσα στο όχημα 9 ώρες, από τις 2 π.μ. έως και τις 11 π.μ., σύμφωνα με το CBS.

«Κάνει βάναυση ζέστη για όλους ήδη σε καλές σύνθηκες, πόσο μάλλον για αυτό το παιδί που κλείνεται στο αυτοκίνητο, προφανώς χωρίς κίνηση του αέρα, με τη ζέστη να γίνεται όλο και πιο θερμή, όσο περνούσε το πρωί», δήλωσε ο ο σερίφης της κομητείας, Polk Grady Judd.

Ο Judd σημείωσε ότι ο θάνατος της 18 μηνών κόρης των Joel και Jazmine Rondon δεν ήταν ατύχημα. Οι γονείς έπιναν και έκαναν χρήση ναρκωτικών στο πάρτυ της Τρίτης.

Αφού πέρασαν 17 ώρες από την επιστροφή τους στο σπίτι, στις 2 π.μ., οι αρχές είπαν ότι η μητέρα του παιδιού βρέθηκε θετική σε αλκοόλ και μαριχουάνα και ο πατέρας θετικός σε αλκοόλ, μαριχουάνα και μεθαμφεταμίνη.