Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ιπρ.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμα έναν, ενώ προς το παρόν οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις.

Η εφημερίδα Le Soir αναφέρει επίσης ότι σε φωτογραφίες που τράβηξε κάτοικος της περιοχής, φαίνεται άνδρας με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, να κρατά όπλο στο χέρι, να επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και στη συνέχεια να τρέπεται σε φυγή.

Επιπλέον ρεπορτάζ της εφημερίδας Sudinfo αναφέρει ότι ο δράστης ανάρτησε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Facebook, όπου έλεγε ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και πανηγύριζε ότι δολοφόνησε άπιστους.

Συγκεκριμένα είπε πως σκότωσε για να «εκδικηθεί τους μουσουλμάνους και ότι ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας». Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν ότι προηγουμένως πυροβόλησε κάποιον στην είσοδο προτού πυροβολήσει τους δύο επιβαίνοντες στο ταξί.

Σημειώνεται ότι στη βελγική πρωτεύουσα την ώρα των πυροβολισμών διεξαγόταν ο αγώνας Σουηδία-Βέλγιο για τα προκριματικά Euro 2024 καθώς και ότι τα δύο θύματα φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας.

Όπως αναφέρουν στα Social Media ο ένοπλος φέρεται να φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»).

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους κατοίκους στις Βρυξέλλες να είναι σε επαγρύπνηση

Στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Βελγίου βρίσκεται ο πρωθυπουργός της χώρας Alexander De Croo με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

«Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της άνανδρης επίθεσης στις Βρυξέλλες», αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Alexander De Croo, προσθέτοντας ότι βρίσκεται «με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και ζητάμε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση», υπογραμμίζει.

Όταν μαθεύτηκε η δολοφονία του τζιχαντιστή, το γήπεδο πάγωσε και φίλαθλοι των δύο χωρών έκλαιγαν και είχαν μείνει αποσβολωμένοι να κοιτάζουν.

Σουηδοί νεκροί ISIS Βέλγιο Βρυξέλλες
(Photo credits: Getty Images/Getty Images)