Νέα βίντεο από την επίθεση του Τυνήσιου τρομοκράτη στις Βρυξέλλες, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Σουηδοί και να τραυματιστεί σοβαρά ένας οδηγός ταξί, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και φανερώνουν ότι από θαύμα δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Στο πρώτο βίντεο, ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ φαίνεται να οπλίζει και να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον οδηγών που περνούσαν από μπροστά του, ενώ στο δεύτερο καταγράφεται η στιγμή που ανεβαίνει στη μηχανή του και φεύγει.

Ο 45χρονος, ο οποίος κατά δήλωσή του ήταν μέλος του ISIS εντοπίστηκε σήμερα από τη βελγική αστυνομία και μετά από συμπλοκή, δέχθηκε πυροβολισμό στο στήθος και έχασε τη ζωή του. Όπως έκανε γνωστό η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ανελίς Φερλίντεν, πάνω του βρέθηκε το όπλο με το οποίο σκότωσε χθες δύο ανυποψίαστους Σουηδούς τουρίστες, στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.

Είχε περάσει από Ιταλία – Η φωτογραφία στο Facebook

Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης των Βρυξελλών Αμπντεσλάμ Λασουέντ είχε αναρτήσει φωτογραφία του στην Γένοβα, σε σελίδα που διατηρούσε στο Facebook.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η σελίδα είχε δημιουργηθεί το 2021, ενώ στην φωτογραφία (η οποία πιθανόν προέκυψε από επεξεργασία βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό) ο Λασουέντ βρίσκεται στην πλατεία της Νίκης (Πιάτσα Ντέλα Βιτόρια) της Γένοβας.

Η ιταλική εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας προσπαθεί τώρα να καθορίσει, με χρονική ακρίβεια, πότε ο τρομοκράτης πέρασε από την περιφέρεια της Λιγουρίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Γένοβα. Ο Αμπντεσλάμ Λασουέντ είχε δημιουργήσει την συγκεκριμένη σελίδα χρησιμοποιώντας το πλαστό όνομα Σλαϊέμ Σλούμα.

Η σύλληψη, ο πυροβολισμός και οι πληροφορίες για άλλα δύο άτομα που φέρονται να εμπλέκονται

Σε κατάσταση σοκ, αλλά και «κόκκινου συναγερμού» βρίσκεται από χθες βράδυ το Βέλγιο και πολύ περισσότερο οι Βρυξέλλες μετά τη δολοφονία δύο Σουηδών που βρίσκονταν στην πόλη, σε μια ημέρα που αυτή φιλοξενούσε τον αγώνα Βέλγιο – Σουηδία για τα προκριματικά του Euro.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δράστης είναι ο Τυνήσιος Λασουέντ Αμπντεσλάμ, ηλικίας 45 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης κοντά στο σπίτι που ζούσε και πυροβολήθηκε στο στήθος.

Βρυξέλλες



«Πιάσαμε τον τρομοκράτη που ευθύνεται για τις δύο δολοφονίες» έκανε γνωστό η βελγική αστυνομία, με τον συλληφθέντα να μεταφέρεται σε νοσοκομείο και λίγο αργότερα να αφήνει την τελευταία του πνοή.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί θέλουν την αστυνομία να αναζητά ακόμα δύο άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρόο γνωστοποίησε ότι την έρευνα για τη φονική επίθεση στο κέντρο της πρωτεύουσας διενεργεί η ομοσπονδιακή εισαγγελία, λόγω του πιθανού τρομοκρατικού κινήτρου.

*Φωτογραφία: GettyImages