Μία γυναίκα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ενώ βρισκόταν σε ένα καταφύγιο γιόγκα, ωστόσο οι άλλοι συμμετέχοντες αρνήθηκαν να βοηθήσουν και παρέμειναν σιωπηλοί για εβδομάδες, προσθέτοντας παραπάνω ερωτήματα στο ήδη ανατριχιαστικό μυστήριο.

Πλέον, στην υπόθεση της αγνοούμενης Nancy Ng έχει εμπλακεί το FBI. Οι συνταξιδιώτες της στο ησυχαστήριο στη Γουατεμάλα, όπου πήγε, δεν έχουν παράσχει καμία πληροφορία στους ερευνητές και μπορεί ακόμη και να έχουν επιστρέψει στις ΗΠΑ, αφήνοντάς την αγνοούμενη.

Πολλά ερωτήματα εγείρονται σχετικά με τις μυστηριώδεις συνθήκες της εξαφάνισης της 29χρονης ασκούμενης της γιόγκα και «θεραπεύτριας», η οποία έφυγε από το σπίτι της στην Καλιφόρνια στις 14 Οκτωβρίου για να παρακολουθήσει το γιόγκα treatment στη λίμνη Atitlan.

Η οικογένειά της σταμάτησε να έχει νέα από τη νεαρή γυναίκα μόλις πέντε ημέρες αργότερα, στις 19 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, ο διοργανωτής του καταφυγίου είπε στην οικογένεια ότι δεν μπορούσαν να βρουν τη Nancy και οι συνάδελφοί της εκεί δεν έδωσαν λεπτομέρειες για την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 40.000 δολάρια στο GoFundMe, που δημιουργήθηκε από τους φίλους και την οικογένειά της. Το FBI επιβεβαίωσε ότι οι αξιωματούχοι του συνεργάζονται στενά με την κυβέρνηση της Γουατεμάλας, η οποία παραμένει η κύρια υπηρεσία στην έρευνα.

Στη σελίδα του GoFundMe, ο διοργανωτής της Jared Lopez είπε: «Οι προσπάθειες αναζήτησής μας παρεμποδίστηκαν από ανεπαρκείς πληροφορίες σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες και την τοποθεσία της εξαφάνισης της Nancy λόγω αποτυχίας βασικών μαρτύρων (πολλοί από τους οποίους επέστρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα) για να προχωρήσουμε και να παράσχουμε αναφορά μάρτυρα.

Λόγω της έλλειψης αυτών των επιτακτικών πληροφοριών, η έρευνα υπόκειται τώρα σε έρευνα από τις τοπικές Εισαγγελικές Αρχές, το FBI και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ».

Ένας χρήστης του Χ (πρώην Twitter) είπε: «Γιατί οι άλλοι 10 συμμετέχοντες μένουν σιωπηλοί; Επίσης, πού είναι τα υπάρχοντά της αν έκανε καγιάκ στις 19 Οκτωβρίου; Δεν θα είχε φέρει τσάντες;».

Η οικογένειά της είπε: «Ο χρόνος είναι ουσιαστικός και αγωνιζόμαστε ενάντια στον χρόνο για να φέρουμε τη Νάνσυ στο σπίτι».

Η Nancy, η οποία εργάζεται σε μια τοπική σχολική περιφέρεια βοηθώντας μαθητές με αναπηρίες, είναι δεινή γιόγκι και είχε συμμετάσχει σε γιόγκα treatment στο ίδιο καταφύγιο το προηγούμενο έτος με την αδερφή της, Nicky.

«Ένας συνεχιζόμενος εφιάλτης»

Η αδερφή της Nicky Ng είπε στο KTLA: «Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν μια κόλαση γιατί όταν μάθαμε για πρώτη φορά την είδηση ότι έλειπε, είχαμε τόσες πολλές ερωτήσεις. Τι συνέβη; Πού είναι τώρα; Υπάρχει περίπτωση να είναι ζωντανή; Δεν ξέραμε τίποτα».

«Μου λείπει πολύ η Nancy μου», είπε η θετή μητέρα της, Stephanie Li. «Και ελπίζω η κυβέρνηση να μας βοηθήσει να βρούμε απαντήσεις και να τη φέρουμε στο σπίτι».

«Είναι ένας συνεχιζόμενος εφιάλτης, χωρίς να γνωρίζουμε τι συνέβη στη Nancy ή αν θα την πάρουμε ποτέ πίσω. Το μόνο που θέλει η οικογένειά μου είναι να φέρει την αδερφή/κόρη μας στο σπίτι. Παρακαλούμε βοηθήστε μας να το κάνουμε», ανέφερε η αδερφή της, Nicky, και συνέχισε:

«Έλεγε ότι είναι τόσο όμορφο. Πέρυσι, ξυπνούσε κάθε πρωί μόνο και μόνο για να περάσει λίγο χρόνο εκεί μόνη της, χωρίς την ομάδα και φέτος θα ήταν πιο συναρπαστικό, επειδή είχαν προγραμματίσει δραστηριότητες στη λίμνη».

Η οικογένεια έχει επίσης προσλάβει μια ομάδα έρευνας και διάσωσης και δύτες στη Γουατεμάλα στην προσπάθεια να λυθεί το μυστήριο. Η αποστολή διάσωσης είπε ότι τώρα έχουν καλύψει περίπου το 95% της λίμνης.

«Δεν ξέρουμε πού μπήκε, πού χάθηκε, γιατί δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση», είπε ο Chris Sharpe, επικεφαλής της έρευνας διάσωσης στη Mail Online.

Ο Sharpe πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι στο καταφύγιο εμποδίζουν τη διαδικασία με τη σιωπή τους, καθώς οι τελευταίοι που την είδαν, δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες.

«Απλώς δεν γνωρίζουμε γιατί μας λείπουν αυτές οι ζωτικής σημασίας πληροφορίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, με την αδερφή της να προσθέτει: «Θέλουμε απλώς να ξέρει ότι την αγαπάμε τόσο πολύ και θέλουμε πραγματικά να τη φέρουμε σπίτι».

Η μόνη μαρτυρία μέχρι σήμερα

Η γυναίκα που είδε για τελευταία φορά την αγνοούμενη γιόγκι Nancy Ng πριν εξαφανιστεί σε λίμνη της Γουατεμάλας, έσπασε τη σιωπή της έπειτα από αρκετές μέρες, επιμένοντας μέσω του δικηγόρου της ότι προειδοποίησε τη Ng να μην πηδήξει στα «άγρια» νερά, πριν εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Η Christina Blazek διασταυρώθηκε με τη Nancy Ng ενώ οι δύο τους έκαναν καγιάκ στη λίμνη Atitlan στις 19 Οκτωβρίου, δήλωσε ο δικηγόρος της Blazek, G. Christopher Gardner, στο ABC 7 Los Angeles.

Ο δικηγόρος υπερασπίστηκε επίσης την Blazek εν μέσω επικρίσεων ότι παρέμεινε σιωπηλή, ενώ οι οικείοι της Ng αναζητούν πληροφορίες για την εξαφάνιση. «Το να λέμε ότι η πελάτισσά μου δεν έχει κάνει ό,τι μπορεί είναι απλώς αναληθές», δήλωσε ο Gardner.

Κάποια στιγμή η Blazek και η Ng άρχισαν να μιλούν μεταξύ τους στη λίμνη. «Η πελάτισσά μου δεν πήγε πουθενά με την Ng», δήλωσε ο Gardner στο σταθμό. «Συναντήθηκαν η μία με την άλλη στη λίμνη».

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, η Ng, λάτρης της γυμναστικής, είπε στην Blazek ότι ήθελε να κάνει μια βουτιά στη λίμνη.

«Προσπάθησε να της πει να μην κολυμπήσει επειδή ήταν δύσκολα εκεί έξω και υπήρχε ρεύμα», δήλωσε ο Gardner.

Αφού η Ng πήδηξε μέσα, το καγιάκ της απομακρύνθηκε. Η Blazek προσπάθησε να το ανακτήσει κρατώντας το ένα πόδι στο καγιάκ της και το άλλο στο καγιάκ της Ng, ισχυρίστηκε ο Gardner.

«Και προσπάθησε να την πλησιάσει… και την πλησίασε», δήλωσε στο ABC 7 LA. «Και τότε, προφανώς, έχασε ξανά το καγιάκ και επέστρεψε για να πάρει ξανά το καγιάκ, και όταν γύρισε πίσω, η κα Ng είχε εξαφανιστεί».

Η Blazek κάλεσε σε βοήθεια και αργότερα μίλησε με τις τοπικές Αρχές για το πού θα έπρεπε να ψάξουν στη λίμνη, πρόσθεσε. «Της είπαν ότι έπρεπε να μιλήσει στην αστυνομία και πήγε και έδωσε πλήρη κατάθεση στην αστυνομία της Γουατεμάλας», δήλωσε ο Gardner.

«Της είπαν ότι δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσε να γίνει. Προφανώς αυτή η λίμνη είναι γνωστή για το γεγονός ότι άνθρωποι πνίγονται σε αυτήν».

Οι τοπικοί εισαγγελείς δήλωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Ng πνίγηκε αφού πήδηξε στη λίμνη, σύμφωνα με το ABC News.

Η απελπισμένη οικογένεια της Ng αναζήτησε απαντήσεις από την Blazek, αλλά αντιμετώπισε σιωπή πριν από τις τελευταίες πληροφορίες της Τετάρτης.

«Αν είναι όπως λέει και πρόκειται για ατύχημα, δεν καταλαβαίνω πώς επέλεξε να αφήσει την οικογένειά μου στο σκοτάδι για σχεδόν τέσσερις εβδομάδες και να μην το πει αυτό από την αρχή», δήλωσε η αδελφή της Ng, Nicky, στο ABC 7 LA.

Ο Gardner δήλωσε ότι η Blazek χρειαζόταν χρόνο για τον εαυτό της, αφού πέρασε αυτήν την «τραυματική εμπειρία».

Η οικογένεια της Ng σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την Blazek στις 31 Οκτωβρίου την παρακάλεσε να τους μιλήσει και στη συνέχεια την προειδοποίησε ότι αν αρνιόταν να συνεργαστεί θα συνέχιζαν το θέμα, ανέφερε ο σταθμός.

«Ελπίζω να μπορεί να καταλάβει ότι δεν έχουμε καμία αναφορά για το τι συνέβη, επειδή είναι το μόνο άτομο που είδε τι συνέβη και δεν συμπεριλήφθηκε στην έκθεση», δήλωσε η Nicky Ng.