Το πολιτικό βαρόμετρο του ACTION 24 παρουσίασε απόψε την πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς διαπιστώνουμε ανατροπές και εκπλήξεις.

Το βαρόμετρο καταγράφει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης για την πορεία της κυβέρνησης, το φορολογικό νομοσχέδιο, τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και όλα τα γεγονότα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Εκτίμηση Ψήφου η ΝΔ διατηρεί την πρωτιά με ΝΔ 38,5%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ 16% και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι έχει απώλειες με 14,7% στην τρίτη θέση.

Το ΚΚΕ δείχνει ότι κερδίζει ποσοστά εξαιτίας του αναβρασμού που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ με 10,6%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,9%, οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ με 3% και το κόμμα ΝΙΚΗ με 3,9%. Τα υπόλοιπα κόμματα πέφτουν κάτω από το 3%.

Opinion Poll Εκτίμηση
Opinion Poll Εκτίμηση Ψήφου

Παρόμοια εικόνα έχουμε και στην Πρόθεση Ψήφου με τη ΝΔ να βρίσκεται στην κορυφή με 31,1%, Το ΠΑΣΟΚ 12,9% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με μία μονάδα διαφορά 11,9%, το ΚΚΕ 8,6%, η Ελληνική Λύση 5,1%, το κόμμα ΝΙΚΗ με 3,2% και πολύ πεσμένοι οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ με 2,4% και η Πλεύση Ελευθερίας 2,1%. Μεγάλη πτώση και για το ΜέΡΑ25 με 1,9%.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και τα ποσοστά σε ομάδες ψηφοφόρων που ανήκουν στους απροσδιόριστους καθώς Αποχή δηλώνει ότι θα κάνει το 5,3%, οι αναποφάσιστοι είναι 7,0% και αυτοί που δεν γνωρίζουν τι θα ψήφιζαν 4,6%.

Opinion Poll Πρόθεση
Opinion Poll Πρόθεση Ψήφου

Στο Βαθμό Ικανοποίησης για το έργο της κυβέρνησης διακρίνουμε έντονη απαισιοδοξία. Πολύ ικανοποιημένο δηλώνει το 5,1%, Αρκετά το 23,2%, Λίγο το 29,8%, Καθόλου το 40,2% και ΔΞ το 1,7%.

Opinion Poll Ικανοποίηση

Η πλειοψηφία δείχνει ότι διαφωνεί με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Συμφωνεί το 24,1%, Μάλλον συμφωνεί το 18,6%, Διαφωνεί το 30,1%, Μάλλον διαφωνεί το 16%, ΔΞ το 11,3%.

Opinion Poll Φορολογικά μέτρα

Στα Προβλήματα που Απασχολούν το μέσο πολίτη βλέπουμε στην κορυφή της λίστας την Ακρίβεια με 61,1%, ακολουθούν Οικονομία/Ανάπτυξη με 38,4%, Ανεργία με 16,7%, Η κατάσταση στο ΕΣΥ με 12,9%, Εγκληματικότητα/Βία με 10,6%, Λειτουργία Πολιτικού Συστήματος με 9,9% και Εθνικά Θέματα με 9,8%.

Opinion Poll Προβλήματα

Opinion Poll: Τι λένε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη

Πιστεύετε ότι με τον Στέφανο Κασσελάκη μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μπει σε ανοδική τροχιά ή θα χάνει δυνάμεις;

Μπορεί να μπει σε ανοδική πορεία θεωρεί το 39%, Θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις το 50%, ενώ ΔΞ το 11%.

Opinion Poll Κασσελάκης

Μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την φήμη ότι θα προκύψει νέο κόμμα από πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ενδιαφέρον τι απαντούν οι συμμετέχοντες στην έρευνα.

Θα ψηφίζατε ένα κόμμα με καθαρό αριστερό προσανατολισμό που θα δημιουργούταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Θετικά απαντά το 27%, Μάλλον Ναι επίσης ένα 27%, Αρνητικά το 26%, Μάλλον Όχι το 15% και ΔΞ το 5%.

Opinion Poll αριστερό κόμμα