46 νεκρούς καταγράφει επίθεση που σημειώθηεκε σε χωριό της Νιγηρίας την Τετάρτη, όπου οι συγκρούσεις μεταξύ νομάδων κτηνοτρόφων και εγκατεστημένων αγροτών, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Σύμφωνα με τις αρχές, ανακαλύφθηκαν πτώματα στην κεντρική πολιτεία Benue και μέχρι σήμερα ο αριθμός των αγνοούμενων παραμένει αδιευκρίνιστος, με την κρατική διαχείριση να βρίσκει λύσεις εκτόνωσης τηγς κατάστασης αποστέλοντας στρατεύματα.

Το κίνητρο της επίθεσης δεν ήταν ξεκάθαρο, αλλά πρόκειται για μία από τις πολιτείες που επλήγησαν περισσότερο από συγκρούσεις μεταξύ αγροτών και κτηνοτρόφων, τους οποίους κατηγορούν ότι κατέστρεψαν γεωργική γη με τα βοοειδή τους να βόσκουν.

Ο Μπαλά Ετζέχ, πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της πόλης Οτουκπο στο Benue, είπε ότι οι ένοπλοι επιτέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης όταν οι άνθρωποι θρηνούσαν άλλους τρεις που σκοτώθηκαν μια μέρα νωρίτερα. Μεταξύ των πτωμάτων εντωμεταξύ, βρίσκονται ο γιος του και δύο συγγενείς του.

Η κοινοτική βία πάντως δεν είναι η μοναδική πρόκληση που αντιμετωπίζει ο εκλεγμένος πρόεδρος, Bola Tinubu, σε βάρος του οποίου βέβαια καταγράφεται η προεδρική ψηφοφορία του περασμένου μήνα που χαρακτηρίστηκε από μεγάλες καθυστερήσεις και κατηγορίες για νοθεία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται επίσης μια 14χρονη σύγκρουση τζιχαντιστών στα βορειοδυτικά της χώρας και επιθέσεις από αυτονομιστές στα νοτιοανατολικά, μια και η διακοινοτική βία αυξάνει διαρκώς στα βορειοδυτικά και στο κέντρο της Νιγηρίας, όπου ένοπλες πολιτοφυλακές ληστών λεηλατούν χωριά και πραγματοποιούν μαζικές απαγωγές για λύτρα.