Ροζ χουλιαρομύτα, ένα μακρόστενο πουλί με φαρδύ, επίπεδο ράμφος και χαρακτηριστικό χρώμα, εντοπίζεται, το τελευταίο διάστημα στο βορειοανατολικό τμήμα της πολιτείας.

Τα ιστορικά αρχεία δείχνουν ότι ένα πουλί του είδους είχε βρεθεί νεκρό στην πολιτεία το 1845. Έκτοτε, φέτος είναι η πρώτη φορά που κάποιος βλέπει – νεκρό η ζωντανό – το ροζ ιπτάμενο στην περιοχή.

Τα πουλιά αυτά συνήθως περνούν το χρόνο τους σε θερμότερα, νότια κλίματα κατά μήκος του Κόλπου του Μεξικού, όπως η νοτιοανατολική Φλόριντα και το νοτιοδυτικό Τέξας. Συναντώνται, επίσης, συχνά σε μέρη της Κεντρικής Αμερικής και της Νότιας Αμερικής.

ροζ πουλί

Δεν είναι σαφές πώς ή γιατί κατέληξε στο Ουισκόνσιν, αλλά εθεάθη μαζί με άλλα υδρόβια πουλιά στην περιοχή Ken Euers και το Cat Island. Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν το τελευταίο διάστημα μπορεί να το ώθησαν προς την περιοχή.

Ποιος εντόπισε το ροζ πουλί

Ο Logan Lasee, κάτοικος της περιοχής του Green Bay, ήταν ο πρώτος που εντόπισε τη ροζ χουλιαρομύτα και μετά από μία προσεκτική ματιά κατάλαβε ότι έχει να κάνει με κάτι σημαντικό.

Ενθουσιασμένος από το σπάνιο θέαμα, κάλεσε συναδέλφους του που ασχολούνται με τα πουλιά, συμπεριλαμβανομένου ενός βιολόγου της Υπηρεσίας Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ. Τότε επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες του. «Το να βρίσκεις τέτοια πουλιά είναι κάτι σαν κυνήγι θησαυρού» σημείωσε άλλο άτομο.