Στάση στο… αεροδρόμιο Ηρακλείου για να ξεκουραστεί έκανε το απόγευμα του Σαββάτου ένας γύπας.

Μάλιστα, φαινόταν εξαντλημένος και υπάλληλοι της ΥΠΑ του πήγαν νερό για να ξεδιψάσει, σύμφωνα με το Creta24.

Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκε κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία των αεροσκαφών, ενώ οι υπάλληλοι του αεροδρομίου είχαν το νου τους μέχρι και το άλλο πρωί που διαπιστώθηκε ότι είχε αποχαιρετήσει το «Νίκος Καζαντζάκης».

Το Σάββατο πάντως η θερμοκρασία στο Ηράκλειο ξεπέρασε τους 30 βαθμούς και ίσως αυτός ο λόγος, σε συνδυασμό με την κούραση να οδήγησε τον γύπα σε σημείο που επέλεξε για να ξεκουραστεί.

Άλλωστε οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο νησί εξασθενούν τα αρπακτικά όπως ο γύπας, ενώ πρόβλημα παρατηρήθηκε ήδη σε αρκετές περιπτώσεις στην Κρήτη. Πολλά από αυτά που έχουν συλλέξει και εξετάσει οι επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας έχει διαπιστωθεί ότι είναι αφυδατωμένα.

Μάλιστα υπολογίζεται ότι περίπου 30 όρνια κάθε χρόνο παθαίνουν αφυδάτωση και χρειάζονται βοήθεια. Η πιο δύσκολη περίοδος γι αυτά, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο. Τότε εγκαταλείπουν τη φωλιά τους και αν τύχουν στον μεγάλο καύσωνα, δεν μπορούν να πετάξουν.

Photo credits: Eurokinissi