Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι αναμένεται να ζητήσει να βγάλει η Εύα Καϊλή το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τον συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Ο γνωστός ποινικολόγος σε δήλωσή του είπε πως τις επόμενες ημέρες, η πρώην ευρωβουλευτής θα καταθέσει αίτημα για να αφαιρεθεί το βραχιολάκι που φορά μετά την προσωρινή αποφυλάκισή της, ενώ, όπως τόνισε, έχει ως άμεση προτεραιότητα «να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο».

Η δήλωση του Μ. Δημητρακόπουλου:

«Η κυρία Εύα Καϊλή προτίθεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ζητήσει την αφαίρεση του ηλεκτρονικού μπρασελέ επιτήρησης. Επίσης στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχουν στοιχεία, που δεν είναι ακόμα γνωστά στην κοινή γνώμη που ενισχύουν την αθωότητά της».

Χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι Τζόρτζι και Ταραμπέλα

Ελεύθεροι χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι θα κυκλοφορούν στο εξής οι ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Φραντσέσκο Τζόρτζι, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου, σύμφωνα με τη Le Soir.

«Η προφυλάκισή τους δεν ήταν πλέον δικαιολογημένη», δηλώνει η εισαγγελία, η οποία αναφέρει ότι εγκρίνει την απόφαση του ανακριτή.

Εδώ και αρκετούς μήνες, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου διεξάγει εκτεταμένη έρευνα σχετικά με τις προσπάθειες του Κατάρ και του Μαρόκου να επηρεάσουν τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και οι δύο χώρες φέρονται να προσπάθησαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις και τα ψηφίσματά του μέσω του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και της μη κερδοσκοπικής του οργάνωσης «Fight Impunity».

Για την υπόθεση του Qatargate, εκτός από τον Αντόνιο Παντσέρι, συνελήφθησαν επίσης στις 9 Δεκεμβρίου το δεξί του χέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι, η Εύα Καϊλή, σύντροφος του τελευταίου και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Νικολό Ταλαμάνκα, ο πατέρας της Εύας Καϊλή και ο συνδικαλιστής Λούκα Βισεντίνι. Οι δύο τελευταίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά από ανάκριση, αλλά οι Αντόνιο Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι, Εύα Καϊλή και Νικολό Ταλαμάνκα είχαν τεθεί υπό κράτηση με ένταλμα σύλληψης. Στις 11 Φεβρουαρίου είχε συλληφθεί με τη σειρά του ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα.

Έκτοτε, ο Νικολό Ταλαμάνκα αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή, ο οποίος έθεσε τα άλλα τέσσερα άτομα υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση στο σπίτι τους. Η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία που βγήκε από τη φυλακή στις 14 Απριλίου και μαζί με τον Αντόνιο Παντσέρι παραμένουν υπό παρακολούθηση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.