Ο Ρίσι Σούνακ αρνήθηκε να παραστεί στην προγραμματισμένη συνάντηση του ,με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις δηλώσεις του τελευταίου σχετικά με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και τον επαναπατρισμό τους. Αμέσως ξεκίνησε ένας απίστευτος διαδικτυακός διάλογος όπου πολλοί χρήστες έσπευσαν να υποστηρίξουν τη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού. «Μικροπρεπής» χαρακτηρίστηκε η συμπεριφορά του.

Τα σχόλια για τη στάση του Σούνακ

«Τι ερασιτέχνης είναι ο Σουνάκ! Μεγάλα τμήματα της βρετανικής κοινωνίας συμπεριλαμβανομένου του κόμματος των Τόρις υποστηρίζουν την άνευ όρων επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Κάντε το σωστό και κάντε μια συμμαχία. Δώστε τα πίσω!» δηλώνει ο δημοσιογράφος Paul Mason.

Ένας άλλος χρήστης έγραψε «Πολύ κακή διπλωματία. Οι Βρετανοί πρωθυπουργοί δεν προχωρούν σε τέτοιες προσβολές σε φίλους ομολόγους τους. Αναστατώθηκε ο Σούνακ επειδή ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Σερ Στάρμερ τον οποίο όλοι βλέπουν ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας;»

«Η συμπεριφορά της βρετανικής κυβέρνησης είναι προσβλητική για την Ελλάδα. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι Ελληνική περιουσία και πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα»

https://twitter.com/PhilipHugh44893/status/1729401989002321964?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1729401989002321964%7Ctwgr%5E30ab4002f69233516bde171dc62742db16e6847c%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fpolitics%2Farticle%2F1440218%2Frisi-sounak-pura-kai-apo-tous-vretanous-gia-tin-akurosi-tis-sunadisis-me-ton-mitsotaki-polu-kaki-diplomatia%2F

«Όταν νιώθεις ντροπή για την ταυτότητα και την κληρονομία σου θα νιώθεις πάντα κατώτερος παρά τα πλούτη και τη φήμη σου και θα συμπεριφέρεσαι σαν τον Σούνακ»

«Θα αναλάβει ποτέ την ευθύνη για τις λεηλασίες του παρελθόντος η Μεγάλη Βρετανία και θα κάνει το σωστό;» ρωτά ένας άλλος σχολιαστής.

«Το μικρό νευρικό ξέσπασμα του Σούνακ τον κάνει να μοιάζει με μικρό @@@»

«Ο Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό την τελευταία στιγμή γιατί… ενοχλήθηκε από τις απόψεις που εξέφρασε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Πόσο πιο θλιβερός μπορεί να γίνει ένας ενήλικος;»

Το σχόλιο της Ντάουνινγκ Στριτ

«Η σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-Ελλάδας είναι εξαιρετικά σημαντική. Από τη συνεργασία μας στο ΝΑΤΟ και στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως η παράνομη μετανάστευση, μέχρι τις κοινές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή και του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ήταν διαθέσιμος να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να συζητήσουν αυτά τα σημαντικά θέματα» ήταν η επίσημη και διπλωματική αντίδραση της Ντάουνινγκ Στριτ.

*Photo Credits: Getty Images