Αν σε έβαζαν να πεις μέσα σε 1 λεπτό όλα τα brands που στο μυαλό σου είναι συνδυασμένα με την πολυτέλεια της αυτοκίνησης, τότε θα έλεγες σίγουρα Ferrarri, Porsche, Lamborghini, Lexus, Mercedes, Chevrolet, Rolls Royce, BMW, άντε και Audi ή Volvo. Δε θα έλεγες με τίποτα Spyker ή Arash για παράδειγμα. Όχι, δε βγάζουμε brands από το κεφάλι μας, αυτά είναι υπαρκτά και έχουν κυκλοφορήσει στην πορεία των τελευταίων 20-25 ετών μερικά μοντέλα που θα τα ζήλευαν ακόμα και οι μάρκες που είναι πασίγνωστες.

Για να τα γνωρίζεις φυσικά, πρέπει να είσαι ένας άνθρωπος που ασχολείται με τις μηχανές, με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με την αυτοκινητοβιομηχανία και γενικά αυτόν τον κλάδο της τεχνολογίας.

Arash AF10

Από το Σάφολκ της Βρετανίας, η Arash είναι ένα brand μόλις 22 ετών. Το τελευταίο της μοντέλο, αυτό του 2017, το AF10, έχει ιπποδύναμη 2080 αλόγων, έχει κινητήρα 6.2 λίτρων V-8 και αποτελεί ίσως ένα από τα τοπ-3 πιο luxury supercars στον κόσμο, με το κόστος του να κυμαίνεται από τα 550.000 δολάρια μέχρι τα 1.3 εκατομμύρια, ανάλογα τις διαφοροποιήσεις σε τεχνικές ρυθμίσεις.

Piëch Automotive

Η πιο πιτσιρίκα μάρκα της λίστας, καθώς αυτό το ελβετικό θαύμα πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017. Ο Άντον Πιχ (εγγονός του ιδρυτή της Porsche, Φέρντιναντ Πιχ) και η Ρέα Σταρκ ίδρυσαν αυτό το brand στη Ζυρίχη και προσέλαβαν τον πρώην CEO της Porsche και της Volkswagen για να τους φέρει την τεχνογνωσία. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα που με πλήρη φορτισμένη μπαταρία μπορεί να κρατήσει για περίπου 500 χιλιόμετρα.

Ultima

Βρετανικής τεχνογνωσίας και κατασκευής, με 1.200 άλογα, το Ultima RS είναι το μοντέλο-κορωνίδα της 35ετους πορείας της Ultima στον τομέα της κατασκευής αυτοκινήτων υψηλού επιπέδου. Έχει κινητήρα Chevrolet V8 LT και η φιλοσοφία της κατασκευής του είναι η αεροδυναμική και το airflow, γι΄αυτό και έχει σύστημα για να δροσίζει περισσότερο τη μηχανή και τα φρένα.

Covini C6W

Εμπνευσμένο από το Tyrrell P34 του 1976 που αγωνίστηκε στη Formula 1, αυτό το δίπορτο ιταλικό κατασκεύασμα του 2004, των 640.000 δολαρίων, συναρπάζει με τον σχεδιασμό του. Το μάτι πέφτει αναμφίβολα στις 6 ρόδες, ένα χαρακτηριστικό που το κάνει μοναδικό, καθώς δεν υπάρχει άλλο νόμιμο όχημα 6 τροχών, αλλά και στις πόρτες που σηκώνονται και δεν ανοίγουν. Έχει κινητήρα 4.2-liter Audi V8, κουτί 6 ταχυτήτων, βάρος 1150 κιλά, ιπποδύναμη 500 αλόγων και μέγιστη ταχύτητα τα 300 χλμ/ώρα.

Devon GTX

Από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια μας έρχεται αυτό το πολύ σπέσιαλ αμάξι, το οποίο κυκλοφορεί σε 36 μοντέλα, πρωτοπαρουσιάστηκε το 2010 και το κόστος του έχει ως βάση τα 500.000 δολάρια. Το design του βασίζεται στη θρυλική Dodge Viper, έχει κινητήρα 8.4-litre V10, πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε 3.7 δευτερόλεπτα και αποτελεί ένα σχεδιαστικό κομψοτέχνημα, χάρη στο όραμα του Σουηδού Άντριου Παουλίν που μάλιστα βραβεύτηκε για τον εσωτερικό σχεδιασμό του GTX.

Lotec Sirius

Ένα sport αυτοκίνητο που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό το 2000 από τη Lotec που ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1962. Πιάνει τα 100 χιλιόμετρα σε 3.8 δευτερόλεπτα, έχει κινητήρα V-12 Mercedes M120, ιπποδύναμη 1.200 αλόγων, 6κύλινδρη μηχανή 3.6 λίτρων και η τιμή του μπορεί να πάει από 500.000 δολάρια μέχρι και 750.000. Αυτό γιατί από το 2000 και μετά έχει υποστεί κατά καιρούς αρκετές αναβαθμίσεις, με τελευταία αυτή του 2014.

Vencer Sarthe

Είναι από τις πιο νέες μάρκες, καθώς πρωτοκυκλοφόρησε το 2015 και μάλιστα σε αριθμό 6 οχημάτων, ενώ στα επόμενα χρόνια μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει ακόμα 12! Πρόκειται για μια ολλανδική εταιρεία που φτιάχνει αγωνιστικά οχήματα και το Vencer Sarthe σε κερδίζει με τον σχεδόν φουτουριστικό του σχεδιασμό. Θα μπορούσε να το οδηγάει ο Σιλβέστερ Σταλόνε στο Demolition Man. Το όνομα του το πήρε από το σιρκουί του Λε Μαν και είναι από τις πιο ελαφριές εκδόσεις luxury οχημάτων. Διαθέτει 8κύλινδρη μηχανή, βασικό του υλικό είναι το μολυβδένιο και διαθέτει σύστημα διαχείρισης της εσωτερικής θερμοκρασίας.