Από το 2018, όταν και η 343 Industries ανακοίνωνε ότι το Halo Infinite θα ήταν το launch game για το Xbox Series X που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο, έχουν περάσει τρία χρόνια και τα διάφορα πρότζεκτ που μπήκαν στη μέση, αλλά και προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, ανάγκασαν την εταιρεία να το κρατήσει για τόσο μεγάλο διάστημα και να φτάσουμε εν τέλει στο φινάλε του 2021 για να το κυκλοφορήσει.

Όπως είχε ανακοινωθεί στο 4ημερο event της 26ης E3 και πιο συγκεκριμένα στο Xbox & Bethesda Games Showcase, το Halo Infinite θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το φθινόπωρο σε single-player campaign, αλλά και σε δωρεάν multiplayer mode. Για τους νέους χρήστες έχουν προστεθεί μερικές teaser πίστες, ώστε να συνηθίσουν στις τεχνικές και το layout πριν αντιμετωπίσουν τους πραγματικούς αντιπάλους τους online.

Το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο για Xbox One, Xbox Series X & Series S και Microsoft Windows, ενώ για τους συνδρομητές του Game Pass θα βρίσκεται έτοιμο προς χρήση από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του.

Στο gameplay trailer για την Epic Campaign βλέπουμε ότι ο Master Chief θα έχει τη βοήθεια μιας νέας Τεχνητής Νοημοσύνης στην προσπάθεια του να ξεπεράσει τις μυστηριώδεις προκλήσεις που θα βρεθούν στο δρόμο του.