Η Microsoft αγοράζει την Activision Blizzard, τον κολοσσό στον χώρο του gaming, με πασίγνωστα παιχνίδια όπως το Call of Duty, έναντι 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η κίνηση αυτή, καθιστά την Microsoft, την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παιχνιδιών παγκοσμίως, από μεριάς εσόδων. Η συγκεκριμένη εξαγορά, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στην οποία έχει προχωρήσει έως τώρα η εταιρεία. H Activision Blizzard, έχει κυκλοφορήσει πασίγνωστα παιχνίδια όπως Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty και Candy Crush.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Microsoft προτείνει εξαγορά για 95 δολάρια ανά μετοχή της Activision, ή 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το σύνολο των μετοχών της εταιρείας. Η συγκεκριμένη τιμή, θεωρείται premium 45%, σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής της Activision, στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Όπως μεταδίδει το CNBC, μετά την γνωστοποίηση του επερχόμενου deal, η μετοχή της Activision Blizzard, πραγματοποίησε άλμα περίπου 37%. Την ίδια ώρα, η μετοχή της Microsoft υποχωρεί περισσότερο από 2% μετά την ανακοίνωση.

Microsoft: Ανιχνεύτηκε καταστροφικός ιός σε δίκτυα της ουκρανικής κυβέρνησης – Έτοιμος να ενεργοποιηθεί

Ποια games θα προσθέσει η Microsoft

Η Microsoft,  σχεδιάζει να προσθέσει πολλά από τα παιχνίδια της Activision Blizzard στο Xbox Game Pass μόλις κλείσει η συμφωνία.

Αναμένεται να δημοσιεύσει σύντομα franchise, όπως Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty και Candy Crush.

‘Οπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος gaming της Microsoft, Phil Spencer: «Στο κλείσιμο, θα προσφέρουμε όσα περισσότερα παιχνίδια Activision Blizzard μπορούμε στο Xbox Game Pass και στο PC Game Pass, τόσο νέους τίτλους όσο και παιχνίδια από τον απίστευτο κατάλογο της Activision Blizzard».

Να σημειώσουμε πως το Xbox Game Pass έχει πλέον 25 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς η Microsoft συνεχίζει να αποκτά στούντιο για να ενισχύσει τη συνδρομητική υπηρεσία.

Αν ενθουσιαστήκατε, θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή. Όπως ανέφερε η Microsoft, η συμφωνία με την Activision Blizzard «θα κλείσει το οικονομικό έτος 2023», πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να μην δούμε αυτή τη συμφωνία να εγκρίνεται για έως και 18 μήνες.

Η συμφωνία ακολουθεί μια έκρηξη στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παρατηρούμε μια μεγάλη στροφή προς τα παιχνίδια που βασίζονται στο cloud και την άνοδο ενός εικονικού κόσμου γνωστού ως μετασύμπαντος, όπου οι άνθρωποι μπορούν να παίζουν, να εργάζονται και να ψωνίζουν σε διαφορετικές πλατφόρμες. χρησιμοποιώντας ψηφιακά avatar.

«Επενδύουμε εις βάθος σε περιεχόμενο υψηλής κοινότητας, στο cloud και σε μία νέα εποχή του Gaming, που βάζει πάνω από όλα τους παίχτες και τους δημιουργούς και δημιουργεί ένα περιβάλλον ασφαλές και προσβάσιμο σε όλους»

Πέρα όμως από τις χρυσές συμφωνίες, η Activision, βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο εν μέσω κριτικής, για περιπτώσεις σεξουαλικών σκανδάλων. Συγκεκριμένα, νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, κατατέθηκε από το Υπουργείο Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της California, καταγγελία που ισχυρίζεται ότι η εταιρεία προώθησε μια κουλτούρα «αδελφότητας» στην οποία οι γυναίκες εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε σεξουαλική παρενόχληση, άνιση αμοιβή, και πολλά άλλα.