Το μάθαμε, το «λιώσαμε» ως FIFA. Θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα. Το FIFA 23 ήταν το φινάλε της σειράς με αυτόν τον τίτλο. Από τούδε και στο εξής, και μετά από 30 χρόνια, θα λέγεται EA Sports FC 24. Με πρώτη version αυτή του «24», της χρονιάς που έρχεται δηλαδή. Μια στιγμή-ορόσημο στην ιστορία του gaming.

Στο εξώφυλλο της Ultimate έκδοσης του EA Sports FC 24 βλέπουμε πρώτη μούρη τον Erling Haaland, μαζί με θρύλους του αθλήματος, όπως οι David Beckham, Pele, Zinedine Zidane, Rudi Voller, Andreas Pirlo, Ronaldinho, Johan Cruyff και Didier Drogba.

Οι μεγάλες αστοχίες

Προφανώς, η EA χρειαζόταν μια γερή εισαγωγή για το νέο brand, αλλά δεν θα λέγαμε δα πως «έσκισε». Στα social media έγινε «γλεντάκι», μην ξεχνάμε άλλωστε πως η κοινότητα των παικτών είναι πολύ αφοσιωμένη και ως τέτοια, δεν συγχωρεί αστοχίες ή παραλείψεις.

Το «τρολάρισμα» είχε να κάνει κυρίως με το πώς απεικονίζονται ορισμένοι παίκτες στο EA Sports FC 24. Όπως ο Bukayo Saka. Δεν είπαμε να είναι ο ίδιος με το real life, αλλά κάτι (πολύ) καλύτερο μπορούσε να είχε γίνει…

EA Sports FC 24

Άλλο ένα μεγάλο λάθος είναι το γεγονός πως ο Christian Benteke εμφανίζεται να έχει στο παιχνίδι το ίδιο ύψος με τον Lorenzo Insigne ενώ συνομιλούν δίπλα διπλα. Να πούμε πως στο real life ο Βέλγος φορ της DC United είναι 1,90μ. ενώ ο Ιταλός μεσοεπιθετικός της Toronto FC με το ζόρι είναι πάνω από το 1,60μ….

EA Sports FC 24

Να τονίσουμε επίσης πως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, στο εξώφυλλο δεν υπάρχει κάποιος εκ των Lionel Messi και Cristiano Ronaldo. Τέλος εποχής; Το γεγονός πως κανείς εκ των δύο σύγχρονων GOAT του αθλήματος δεν παίζει πια στην Ευρώπη σίγουρα έπαιξε το ρόλο του, αν δεν ήταν ο πλέον καθοριστικός παράγοντας…

EA Sports FC 24: Πότε κυκλοφορεί το παιχνίδι

Στα θετικά η έστω ευοίωνα, το ότι η παρουσία τόσων σταρ του παρελθόντος στο εξώφυλλο προδιαθέτει για ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος των φαν, που είναι η επαναφορά των λεγόμενων classic teams.

Μεγάλος λόγος έχει γίνει για τα δικαιώματα που θα έχει στην κατοχή του το EA Sports FC 24. Πάντως όπως φαίνεται θα συνεχίσει να έχει όλες τις άδειες από τα μεγάλα πρωταθλήματα όπως Premier League, La Liga , Bundesliga, Ligue 1, Serie A καθώς και UEFA Champions League (ανδρών και γυναικών).

Στις 13 Ιουλίου θα μάθουμε λογικά και επίσημα την ημερομηνία κυκλοφορίας του τίτλου, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι αυτή θα είναι η 29η Σεπτεμβρίου.