Το TikTok αποφασίζει να εισέλθει στην αγορά των online πωλήσεων, προκαλώντας διαχρονικούς ανταγωνιστές του χώρου, όπως οι Amazon και Shein. Ήδη στη Βρετανία, οι χρήστες του TikTok βλέπουν μια νέα λειτουργία αγορών στην εφαρμογή TikTok που ονομάζεται «Trendy Beat», μια ενότητα που προσφέρει αντικείμενα που έχουν γίνει πρώτα δημοφιλή μέσω βίντεο.

Το μοντέλο, παρόμοιο με το αντίστοιχο της Amazon, σηματοδοτεί μια τεράστια αλλαγή από αυτό που εφαρμόζει σήμερα το TikTok. Επί του παρόντος, επιτρέπει σε άλλους πωλητές να πωλούν αντικείμενα μέσω του TikTok Shop, το οποίο στη συνέχεια εισπράττει μια μικρή προμήθεια. Στο εξής θα εισπράττει όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της λειτουργίας Trendy Beat στο TikTok.

Η ByteDance αναζητά νέα έσοδα που μπορούν να δικαιολογήσουν την αποτίμησή της σε 300 δισ. δολάρια, που την καθιστά στην υψηλότερης αξίας ιδιωτική start-up στον κόσμο, πριν την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Το σχέδιο που αναπτύσσει είναι εσωτερικά γνωστό ως «Project S».

tik tok

Τι είναι το «Project S» του TikTok

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Financial Times, το «Project S» χρησιμοποιεί τα δεδομένα του TikTok για αντικείμενα που γίνονται viral στην εφαρμογή, επιτρέποντας στην ByteDance να αποκτήσει ή να φτιάξει αυτά τα αντικείμενα η ίδια.

Σύμφωνα με το TikTok, χρησιμοποίησε ένα δίκτυο προμηθευτών για την παραγωγή αντικειμένων που θα πωλούνται μέσω της Trendy Beat.

Το TikTok υποβλήθηκε σε σημαντική αναδιάρθρωση τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να επικεντρωθεί εκ νέου στο ηλεκτρονικό εμπόριο στις υπάρχουσες αγορές του, όπως η Βρετανία, αντί να ξεκινήσει μια ευρύτερη διεθνή επέκταση σε άλλες δυτικές αγορές.