Δεν χρειαζόμασταν μια πλατφόρμα να μας το πει, αλλά αποτελεί και μια σφραγίδα. Η Ιωάννα Τούνη είναι η βασίλισσα του influencing στην Ελλάδα, από όποια πλευρά κι αν το δεις, ενώ με την τελευταία χρονικά ιδιότητα, αυτή της μαμάς που μπήκε στο κάδρο πριν από ενάμιση χρόνο, έβαλε στο οπλοστάσιό της και ένα άλλο πεδίο του social influencing.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Humble, η Ιωάννα Τούνη είναι η Νο1 influencer στην Ελλάδα στην κατηγορία Fashion και στην κατηγορία Lifestyle (περιλαμβάνει φαγητό, ποτό, ζωή στην πόλη), ενώ μόνο στην κατηγορία Τεχνολογία δεν είναι πρώτη, μόνο και μόνο επειδή δεν ασχολείται με το tech. Εκεί, αναμενόμενα, είναι οι Unboxholics. Η Τούνη είναι συνολικά Νο1 στο Instagram και στο TikTok, μην αφήνοντας περιθώρια σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία της.

Τούνη

Τα πιο ενδιαφέροντα δεν αφορούν όμως την Τούνη σε αυτές τις λίστες, αφού είναι αναμενόμενα η κορυφαία. Τα αξιοσημείωτα βρίσκονται στις θέσεις από πίσω της. Στην κατηγορία Fashion, στο Νο2 βρίσκεται η Modern Cincerella, η οποία έχει ένα δυνατό κανάλι στο Youtube, με ένα περιεχόμενο που δεν έχει κάτι το διαφορετικό να προσφέρει, αφού σαν κι αυτή υπάρχουν άλλες τόσες. Αποτυπώνεται όμως το πώς συμπεριφέρεται το κοινό στο Youtube και στα social media εν γένει, αλλά και πού βρίσκεται ηλικιακά.

Πολύ δυνατό brand έχει η Fosbloque, κατά κόσμον Φωτεινή Αριστακεσιάν, η οποία άλλωστε έχει κάνει μαζί με την Άννα-Μαρία Βέλλη και τη Μικρή Ολλανδέζα τη δική τους μπράντα, το Social Outkast. Η συγκεκριμένη είναι 3η στην κατηγορία Fashion.

Στο Lifestyle, η δεύτερη θέση πάει στον Fipster, κάτι που δεν το κατανοούμε με βάση τα κριτήρια της κατηγορίας, αφού το content του δεν σχετίζεται επ’ ουδενί με Lifestyle, όπως το ορίζει η Humble. Αντιθέτως, πολύ ευχάριστη και άξια η παρουσία της Madame Ginger στην 3η θέση, μιας και μιλάμε για μια creator που μαζί με την ομάδα της έχουν προσφέρει πολλές ωραίες ιδέες και κόνσεπτ γύρω από το φαγητό.

Η παντοκρατορία της Ιωάννας Τούνη, ένα Νο2 που δείχνει πολλά και μια ευχάριστη έκπληξη στο Νο3: Οι κορυφαίοι Influencers στην Ελλάδα

Πίσω από την Τούνη στο TikTok, θα συναντήσει κανείς τους ακόλουθους: Fipster, Unboxholics, Modern Cinderella, Pamairii, Dat Lilly, Chris Kogias και Chara Kontochristou. Έχοντας δει το περιεχόμενο όλων αυτών στο TikTok, αναρωτιόμαστε πώς γίνεται να μην είναι μετά την Τούνη η Dat Lilly.

Στα του Instagram, εκεί φαίνεται πιο λογική η σειρά, με τον Fipster να παραμένει 2ος κι εδώ, τη Dat Lilly στην 3η θέση και να ακολουθούν Unboxholics, Alexandros Kopsialis, Modern Cinderella, Mairiboo, Super kiki, Venetia Kamara, giogiota, Evelina nikoliza, Filio Lou, Fos Bloque.

* Κεντρική φωτογραφία: Instagram/JTouni