Ένα από τα πλέον απεχθή θεάματα είδαν οι αστυνομικοί όταν ανακάλυψαν τις εικόνες της άρρωστης κρύπτης που είχε το τέρας, ο νεκρόφιλος δολοφόνος Ντέιβιντ Φούλερ, που τον απεικόνιζαν να κακοποιεί σεξουαλικά νεκρά θύματα στα νεκροτομεία όπου εργαζόταν.

Ο 68χρονος Ντέιβιντ Φούλερ δολοφόνησε την 25χρονη Γουέντι Κνελ και την 20χρονη Καρολίν Πιρς το 1987, πριν ξεκινήσει η δράση του στη διάρκεια της οποίας κακοποίησε σεξουαλικά 101 πτώματα στους χώρους εργασίας του από το 2007.

Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών δεν είχε συνδεθεί με τις δολοφονίες μέχρι το 2020, γεγονός που οδήγησε τους ερευνητές να κάνουν έρευνα στο σπίτι του όπου ανακάλυψαν 900.000 αρχεία όπου αποδεικνυόταν κακοποίηση πτωμάτων γυναικών, ηλικίας 9 έως 100 ετών.

Τα εγκλήματα διαπράχθηκαν στο κλειστό πλέον Νοσοκομείο Kent and Sussex και στο Tunbridge Wells Hospital στο Pembury, όπου ο Φούλερ εργαζόταν στη συντήρηση από το 1989.

Η στιγμή που οι αστυνομικοί ανακαλύπτουν τις συγκλονιστικές εικόνες προβλήθηκε για πρώτη φορά στο ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος του Sky «David Fuller: Monster in the Morgue».

Τα πλάνα της κάμερας δείχνουν αστυνομικούς να ψάχνουν στο στενό γραφείο του Φούλερ στο Χίθφιλντ του Ανατολικού Σάσεξ, όταν πέφτουν πάνω σε κάποιες φωτογραφίες.

Κάποιος ρωτά: «Είναι αυτοί που έχει πάρει;», ενώ ένας άλλος αξιωματικός εκτός κάμερας λέει: «Γιατί φαίνονται… νεκροί;». Μια γυναίκα αξιωματικός ρωτά στη συνέχεια: «Εκείνο, το πρώτο… Είναι αληθινό ή φτιαχτό;».

Ένα τέρας με…διαβολικό πρόσωπο

Στη συνέχεια, η ομάδα βρίσκει ένα συρτάρι, γεμάτο με USB και δισκέτες, στο κάτω μέρος μιας ντουλάπας. Αργότερα ανακάλυψαν ότι περιείχαν σχεδόν 900.000 αρχεία με κακοποίηση πτωμάτων στο νεκροτομείο Tunbridge Wells.

Στη συνέχεια σε συνέντευξη ο Φούλερ ομολογεί στους ντετέκτιβ: «Δεν είμαι τρελός. Μπορεί να έχω κάποιου είδους υπολειπόμενα προβλήματα προσωπικότητας. Ξέρετε ότι πέρασα μια εντελώς σχεδόν χριστιανική ζωή και μια πιο θανατηφόρα ζωή ταυτόχρονα, χωρίς αυτές να διασταυρώνονται… Είναι απλώς δύο διαφορετικές προσωπικότητες». Αυτά δήλωσε το τέρας.

Η DI Shelley Chatler της αστυνομίας του Κεντ είπε ότι η πρώτη της αντίδραση, ενώ εργαζόταν στην υπόθεση, ήταν «πλήρης δυσπιστία».

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Αυτός ήταν ένας συνηθισμένος άντρας. Ήταν παντρεμένος, είχε παιδιά». Και συμπληρώνει: «Είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος θα μπορούσε να σκεφτεί να το κάνει. Είναι σαν να είναι δύο άτομα σε ένα. Ζει μια κανονική ζωή κάνοντας τις δικές του καθημερινές δουλειές. Και από την άλλη, σκοτώνει γυναίκες».

Μια εξέταση του σκληρού δίσκου του υπολογιστή του Φούλερ στο σπίτι του αποκάλυψε 818.051 εικόνες και 504 βίντεο της δράσης του, καθώς και στοιχεία για το «μόνιμο ενδιαφέρον του για βιασμό, κακοποίηση και δολοφονίες γυναικών».

Στα θύματα του Φούλερ περιλαμβάνονται νοσοκόμες, δάσκαλοι, πιλότος, σκιέρ, βετεράνος πολέμου, σύζυγοι και μητέρες που είχαν αναθρέψει οικογένειες. Πολλοί φορούσαν ακόμη απινιδωτές και καθετήρες την στιγμή που ο Φούλερ κακοποίησε το σώμα τους.

Μεταξύ εκείνων των οποίων τα σώματα κακοποιήθηκαν από τον Φούλερ ήταν ένας 92χρονος ήρωας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που εργαζόταν στο Bletchley Park. Η κόρη του είπε προηγουμένως ότι «έχει κάνει τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα, κάτι με το οποίο πρέπει να ζει η οικογένειά μας καθημερινά».

Το 2020, ο Φούλερ παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε τη Γουέντι Κνελ, 25 ετών, και την Καρολίν Πιρς, 20 ετών, το 1987, αφού τους επιτέθηκε βίαια και τις στραγγάλισε μέχρι θανάτου.
Και οι δύο γυναίκες, που ζούσαν μόνες στο Tunbridge Wells στο Κεντ, δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από τον πρώην ηλεκτρολόγο του νοσοκομείου.

Το σώμα της Κνελ ανακαλύφθηκε στο κρεβάτι της στις 23 Ιουνίου 1987, ενώ η Πιρς δέχθηκε επίθεση μόλις λίγα μέτρα μακριά από την εξώπορτά της στις 24 Νοεμβρίου και βρέθηκε τρεις εβδομάδες αργότερα, στις 15 Δεκεμβρίου, φορώντας μόνο ένα καλσόν, σε ένα χωράφι, 38 μίλια μακριά, στο Romney του Kent.

Ο φρικτός θάνατός τους -που έγινε γνωστός ως Δολοφονίες στο Μπέντσιτ- θεωρούταν μια από τις μεγαλύτερες ανεξιχνίαστες υποθέσεις διπλής ανθρωποκτονίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο τρεις φορές παντρεμένος Φούλερ συνελήφθη τελικά στις 3 Δεκεμβρίου 2020, όταν εντοπίστηκε μέσω μία βάσης δεδομένων DNA.

Ο DI Chantler είπε: «Μας προέκυψαν κάποιες λίστες με άλλα προφίλ που ενδεχομένως θα μπορούσαν να είναι συγγενείς του δολοφόνου. Ουσιαστικά διαμορφώσαμε το προφίλ. Στη συνέχεια κάναμε έρευνα και μειώσαμε τη λίστα μας σε 90 άτομα. Ένα προφίλ το εντοπίσαμε στην περιοχή των δολοφονιών του 1987. Στην πορεία θα αποδεικνυόταν ότι ήταν τότε ο σεβαστός ηλεκτρολόγος του νοσοκομείου Ντέιβιντ Φούλερ. Ακολούθησαν γρήγορα οι δύο κατηγορίες για φόνο».

«Ο Φούλερ διέπραξε κάθε σεξουαλική πράξη που είναι δυνατόν να γίνει με ένα ανθρώπινο σώμα»

Αλλά οι ντετέκτιβ συνειδητοποίησαν την πραγματική έκταση των εγκλημάτων του μόνο όταν ανακάλυψαν αυτό που περιέγραψε ο εισαγγελέας Duncan Atkinson KC ως «μια βιβλιοθήκη αφάνταστης σεξουαλικής εξαχρείωσης» κρυμμένη σε μια κρυψώνα στο σπίτι του.

Ο DS David Shipley, από την ομάδα έρευνας παιδεραστών της αστυνομίας του Κεντ, ανάλυσε τις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Όπως είπε: «Ο Φούλερ διέπραξε κάθε σεξουαλική πράξη που είναι δυνατόν να γίνει με ένα ανθρώπινο σώμα. Υπήρχε παντελής έλλειψη συναισθήματος στις πράξεις του όπως ήταν εμφανές. Φαίνεται σαν να μην έχει καμία σκέψη για το γεγονός ότι πρόκειται για το αγαπημένο πρόσωπο κάποιου. Είναι απλώς ακόμα ένα άτομο -μπορεί να είναι νεκρό, αλλά είναι ακόμα ένα άτομο. Δεν υπήρξε ούτε μια ουγγιά ανθρωπιάς που επιδείχθηκε από αυτόν σε κανένα σημείο».

Τα θύματα του Φούλερ, μερικά από τα οποία ο 68χρονος κακοποίησε περισσότερες από μία φορές, περιελάμβαναν τρία που ήταν κάτω των 18 ετών την στιγμή του θανάτου. Αρκετοί άλλοι λέγεται ότι ήταν άνω των 85 ετών.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα αρχεία του νεκροτομείου για να καταγράψει τα στοιχεία τους στα δικά του τετράδια και μάλιστα έψαξε μερικά από τα θύματά του στο Facebook. Επίσης, στους σκληρούς δίσκους υπήρχαν περίπου τέσσερα εκατομμύρια άσεμνες εικόνες παιδιών -κυρίως ληφθείσες από το διαδίκτυο.

Ο Φούλερ, από το Χίθφιλντ του Ανατολικού Σάσεξ, αρχικά αρνήθηκε τις ιστορικές δολοφονίες λόγω μειωμένης ευθύνης, πριν αλλάξει απροσδόκητα τις δηλώσεις του δηλώνοντας ένοχος εν μέσω δραματικών σκηνών την τέταρτη ημέρα της δίκης του.

Ο εξαθλιωμένος δολοφόνος καταδικάστηκε στη συνέχεια σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης. Την ώρα της καταδίκης του είχαν ήδη ταυτοποιηθεί 81 από τα θύματά του.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα διεξαχθεί ανεξάρτητη δημόσια έρευνα, ενώ το NHS Αγγλίας διέταξε όλα τα νοσοκομεία να επανεξετάσουν την ασφάλειά τους.

Μετά την καταδίκη του Φούλερ, η Διεύθυνση Σοβαρών Εγκλημάτων του Κεντ και του Έσεξ μπόρεσε να ταυτοποιήσει συνολικά 101 θύματα.

* Πηγή: DailyMail