Μέσα σε αυτόν τον χαμό με τις φωτιές, είχαμε ξεχάσει ότι μέχρι πριν λίγες ημέρες μια ολόκληρη χώρα ασχολούνταν με τον εμβολιασμό και όσους αρνούνταν να εμβολιαστούν. Στην Αμερική το πρόβλημα παραμένει πάνω πάνω στην ατζέντα, με την κυβέρνηση να αναιρεί την απόφαση για μη χρήση μάσκας των εμβολιασμένων σε εξωτερικούς χώρους. Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έχει εκφράσει πολλάκις την άποψη του για τους αντιεμβολιαστές και όσους δεν κατανοούν τη σοβαρότητα του κορονοϊού.

Αυτό έκανε για άλλη μια φορά ο 77χρονος ηθοποιός, μιλώντας στο CNN. Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για εκείνους που έχουν σταματήσει να προστατεύονται και να προστατεύουν τους γύρω τους και ζήτησε να ακούνε όλοι τους επιστήμονες που έχουν φάει τη ζωή τους στην επιστήμη και τη μελέτη των ιών.

«Έχει περάσει ενάμιση έτος, είμαστε ακόμα σε άσχημη κατάσταση και υπάρχουν ακόμα αρνητές, υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο όφελος της μάσκας, υπάρχουν άνθρωποι που λένε “δε χρειάζεται να κάνουμε social distancing” και όλα αυτά. Πρέπει να υπενθυμίζουμε λοιπόν σε αυτούς ότι οι επιστήμονες λένε πως πρέπει να φοράμε μάσκες, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους, πρέπει να συνεχίσουμε να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας, πρέπει να παίρνουμε αποστάσεις, ιδίως τώρα με την επάνοδο του ιού, που είναι το τέταρτο κύμα, και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακόμα πιο λάβρος ήταν στη συνέχεια της τοποθέτησης του ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

«Κοιτάξτε…Είμαι ειδικός στο πώς να χτίσεις έναν δικέφαλο. Δεν υπάρχει κανείς που να το ξέρει καλύτερα, γιατί εκπαιδεύτηκα 50 χρόνια σε αυτή τη γνώση. Το ίδιο ισχύει και με τον ιό. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που τον μελετούν χρόνο με το χρόνο και είναι ειδικοί. Ο δρ. Φάουτσι έχει σπουδάσει ιολογία όλη του τη ζωή, γιατί να μην τον εμπιστευτούμε;

Οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει ένας ιός που σκοτώνει ανθρώπους. Κι ο μόνος τρόπος να τον σταματήσουμε, είναι να εμβολιαστούμε, να φοράμε μάσκες, να έχουμε αποστάσεις, να πλένουμε τα χέρια μας και όχι να σκεφτόμαστε “Ε, παρεμποδίζεις την ελευθερία μου εδώ”. Να τη χέσω την ελευθερία σας. Με την ελευθερία έρχονται υποχρεώσεις και ευθύνες. Δε μπορείς να λες “έχω το δικαίωμα να κάνω το τάδε πράγμα”, όταν αυτό επηρεάζει άλλους ανθρώπους. Εκεί αρχίζει και γίνεται σοβαρό.

Δεν διαφέρει από το φανάρι. Το φανάρι το βάζουν για να προστατεύσουν κάποιον από το να σκοτώσει κάποιον άλλον. Δε θα πεις “κανείς δεν έχει το δικαίωμα να με σταματήσει εδώ, θα περάσω το δρόμο όποτε θέλω”. Αν το κάνεις, θα σκοτώσεις κάποιον. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ιό. Δε μπορείς να μη φοράς μάσκα, γιατί αν αναπνεύσεις πάνω σε κάποιον, θα τον κολλήσεις και μπορεί να πεθάνει. Γι΄αυτό νομίζω πως πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί.  Πρέπει να ενωθούμε αντί να παλεύουμε μεταξύ μας και να λέμε “αυτή είναι μια ελεύθερη χώρα και έχω το δικαίωμα να μη φοράω μάσκα”. Ναι, το έχεις αυτό το δικαίωμα. Αλλά ξέρεις κάτι; Είσαι ηλίθιος που δε φοράς μάσκα».

Ένα είναι το σίγουρο: you don’t mess with the Terminator!