Οι εισαγγελείς αναμένεται να αποσύρουν τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά του Άλεκ Μπάλντουιν για τον θάνατο της κινηματογραφίστριας της ταινίας «Rust», Χάλινα Χάτσινς, σύμφωνα με τους συνηγόρους του.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με την απόφαση και ενθαρρύνουμε μια σωστή έρευνα για τα γεγονότα και τις συνθήκες αυτού του τραγικού ατυχήματος», δήλωσαν οι δικηγόροι, Λουκ Νίκας και Άλεξ Σπίρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκίνησαν και πάλι τα γυρίσματα της γουέστερν ταινίας «Rust», 18 μήνες μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό της Χαλίνα Χάτσινς στο πλατό.

Στη θέση της άτυχης Χάτσινς θα βρεθεί η Μπιάνκα Κλάιν ενώ Τζόελ Σόούζα, ο οποίος τραυματίστηκε στα γυρίσματα στο Νέο Μεξικό, θα επιστρέψει ως σκηνοθέτης. Ο σύζυγος της Χάτσινς, Μάθιου θα είναι εκτελεστικός παραγωγός ενώ ο Μπάλντουιν θα είναι παραγωγός καθώς και πρωταγωνιστής της ταινίας.

Η Rust Movie Productions δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι η σκηνή που προβάριζε ο Μπάλντουιν όταν πυροβολήθηκε η Χάτσινς έχει πλέον ξαναγραφτεί.

«Είμαι ευγνώμων που μια λαμπρή και αφοσιωμένη νέα ομάδα παραγωγής που ενώνεται με το πρώην καστ και το συνεργείο δεσμεύονται να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκινήσαμε εγώ και η Χαλίνα. Κάθε προσπάθειά μου σε αυτή την ταινία θα είναι αφιερωμένη στο να τιμήσω την κληρονομιά της Χαλίνα και να την κάνω υπερήφανη», δήλωσε ο σκηνοθέτης, Τζόελ Σόουζα.

Με πληροφορίες από το BBC