Θύμα φρικτής κακοποίησης και βασανιστηρίων από τη μητέρα του και τον σύζυγό της έπεσε ένα πεντάχρονο αγοράκι από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, που πέθανε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μετά την ετυμηγορία των γιατρών που εξέτασαν τον μικρό Λάντον, η Λόρεν και ο Τζέικομπ Μαλομπέρτι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία καθώς ο μικρός έφερε τραύμα από αμβλύ αντικείμενο στο κεφάλι, τον λαιμό και τα άκρα του.

Το ζεύγος μετέφερε το παιδάκι στο νοσοκομείο με μώλωπες και χτυπήματα και αφού είχε χάσει τις αισθήσεις του. Ο Λάντον πέθανε μια εβδομάδα αργότερα και σύμφωνα με τους γιατρούς και τον ιατροδικαστή, υπέστη τόσο σοβαρή κακοποίηση που δεν μπορούσε να φάει, να πιει και να σταθεί στα πόδια του. Γιατρός στο νοσοκομείο υποστήριξε ότι ο Λάντον υπέστη τρεις εγκεφαλικές αιμορραγίες και ο εγκέφαλος του «εξαφανίστηκε».

ΗΠΑ

Κατά της μητέρας πρόκειται να καταθέσουν και τα πέντε αδέλφια του πεντάχρονου, που έχουν ήδη αποκαλύψει ότι τον χτυπούσε με ασήμαντες αφορμές, με γυμνά χέρια, κουτάλες και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά της «γιατί τον μισούσε και την ενοχλούσε η παρουσία του». Σύμφωνα δε με το δίκτυο CBS-Pittsburgh, η Λόρεν είχε πει αρκετές φορές ότι θα τον σκότωνε, πριν τελικά το κάνει πράξη.

Εκτός από την εγκληματική ανθρωποκτονία, η μητέρα του αγοριού κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού, θέτοντας σε κίνδυνο την ευημερία των παιδιών, δύο κατηγορίες για βαριά επίθεση κατά παιδιού και εγκληματική συνωμοσία.

Ο σύζυγός της κατηγορήθηκε για τα ίδια εγκλήματα εκτός από τη ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού.