Νέα εξέλιξη για την υπόθεση της ταινίας «Rust», όπου βρήκε τραγικό θάνατο η Χαλίνα Χάτσινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται πως η επιμελήτρια όπλων στο κινηματογραφικό πλατό, έπινε και κάπνιζε μαριχουάνα τα βράδια, γεγονός που ενδεχομένως να έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Κι αυτό γιατί πιθανότατα να έβαλε μια αληθινή σφαίρα στο περίστροφο που χρησιμοποίησε ο Άλεκ Μπάλντουιν, σκοτώνοντας έτσι την Χάτσινς. Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν την Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ, η οποία ζητά να απορριφθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, πως έχει ιστορικό απερίσκεπτης συμπεριφοράς και υποστήριξαν ότι θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να «λογοδοτήσει επιτέλους».

Ο δικηγόρος της ισχυρίζεται πως η εισαγγελία χειρίστηκε λάθος την υπόθεση, λέγοντας πως «τα στοιχεία τους στην υπόθεση είναι τόσο αδύναμα που επέλεξαν τώρα να καταφύγουν σε ισχυρισμούς εναντίον του χαρακτήρα της Χάνα. Προφανώς η εισαγγελία έχει εγκαταλείψει την ιδέα να αποδώσει δικαιοσύνη και να φτάσει στην πραγματική αλήθεια».

Η προκαταρκτική ακρόαση για την Γκουτιέρες-Ριντ έχει προγραμματιστεί για τον Αύγουστο. Ένας δικαστής αναμένεται να αποφασίσει τότε αν υπάρχει λόγος για να προχωρήσει η ποινική δίωξη της Γκουτιέρες-Ριντ. Στην απάντησή τους, οι εισαγγελείς σημείωσαν επίσης ότι αναμένεται να αποφασίσουν εντός των επόμενων 60 ημερών αν θα απαγγείλουν εκ νέου κατηγορίες κατά του Μπάλντουιν, ανάλογα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης του όπλου.

Σημειώνεται πως η κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας που αντιμετώπιζε ο Μπάλντουιν, αποσύρθηκε τον Απρίλιο, με τους εισαγγελείς να επικαλούνται νέα στοιχεία και την ανάγκη για περισσότερο χρόνο για την έρευνα.