Τόσες ήταν οι απειλές θανάτου που δέχτηκε η Amy Schumer μετά το κακόγουστό της αστείο για την Kirsten Dunst την βραδιά των Oscars 2022, που οι Αρχές την κάλεσαν θορυβημένοι για την ασφάλειά της, όπως ανέφερε στο The Howard Stern Show.

Η 41χρονη κωμικός όσο παρουσίαζε τα Oscars έκανε διάφορα αστεία, μεταξύ άλλων και ότι μπέρδεψε την Kirsten Dunst με «seat filler». Seat fillers ονομάζονται κάποιοι εργαζόμενοι στην διοργάνωση των βραβείων που κάθονται στις θέσεις των διασήμων όταν εκείνοι σηκώνονται για να πάνε π.χ. τουαλέτα, ώστε να δίνεται η εντύπωση γεμάτης αίθουσας. Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων έσπευσαν να την αποδοκιμάσουν, μέχρι που το κακόγουστο αστείο της επισκιάστηκε από το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock.

«Νομίζω έχετε το λάθος νούμερο» είπε η Schumer στις Αρχές. «Η Amy είμαι, όχι ο Will Smith» υπονοώντας ότι αν περίμενε ότι κάποιος θα δεχόταν απειλές, θα ήταν ο Smith για την επίθεσή του στην σκηνή των βραβείων. 

Ακόμη, η Schumer ξεκαθάρισε ότι και η Dunst και ο σύζυγός της, ο οποίος καθόταν ακριβώς δίπλα της, Jesse Plemons, ήταν «στο κόλπο» και δεν παρεξηγήθηκαν. «Πάντα ρωτάω από πριν τα άτομα με τα οποία θα αστιευτώ εάν είναι εντάξει με αυτό».

«Ο μισογυνισμός τους είναι απίστευτος» σχολιάζει η Schumer

Η Schumer αποδίδει τις απειλές και την αποδοκιμασία που δέχτηκε στον μισογυνισμό. Ωστόσο, η ίδια αποτυγχάνει να εντοπίσει τον μισογυνισμό που περιείχε το δικό της αστείο προς την Kirsten Dunst. Το σχόλιο ότι η 39χρονη ηθοποιός βρίσκεται εκεί απλά για να «γεμίζει τη θέση», έχει τις ρίζες του στην βαθιά αντίληψη ότι οι γυναίκες, δη οι διάσημες, είναι γλάστρες. Το σχόλιο αυτό ήταν εξαιρετικά ατυχές, ειδικά για την Dunst η οποία σημειώνει τον έναν πετυχημένο και ποιοτικό ρόλο μετά τον άλλον ενώ ταυτόχρονα σκηνοθετεί και τις δικές της ταινίες.

Μάλιστα, την συγκεκριμένη βραδιά η Dunst διεκδικούσε και το Βραβείο Oscar Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο Power of the Dog.

Το σχόλιο της εμπεριέχει μισογυνισμό επειδή ακριβώς δεν θα το έκανε για κάποιον άλλον άντρα συνάδελφό της. Αρχικά, δεν θα είχε το θάρρος να το κάνει και δεύτερον δεν θα ήταν τόσο αστείο γιατί δεν θα πάταγε πάνω σε ήδη γνωστά σεξιστικά στερεότυπα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Cuba Gooding Jr: Ομολόγησε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά μια γυναίκα – Έχει κατηγορηθεί από 20 συνολικά

Megan Fox: Κρίση στη σχέση της; Ο φακός την «τσάκωσε» να ενοχλείται από το φιλί του Machine Gun Kelly

Jennifer Lopez: Αποκαλύπτει τον τρόπο που ο Ben Affleck της έκανε πρόταση γάμου