Την περασμένη εβδομάδα, η Γκουίνεθ Πάλτροου βρέθηκε στο δικαστήριο της Γιούτα για να ξεκινήσει μια εις βάρος της ακροαματική διαδικασία, στο τέλος της οποίας είτε θα κληθεί να πληρώσει 300.000 δολάρια σε έναν 76χρονο, είτε θα λάβει η ίδια 1 δολάριο συν τα δικαστικά έξοδα από τον κατήγορό της.

Στην αίθουσα δικαστηρίου στο Παρκ Σίτι στη Γιούτα, η Γκουίνεθ Πάλτροου βρίσκεται σε θέση κατηγορούμενης για ένα ατύχημα σε πίστα του σκι που συνέβη το 2016. Τότε, η ηθοποιός είχε πάει με τον άντρα και τα παιδιά της στο Deer Valley Resort και βρισκόταν στην πίστα των αρχάριων, όταν είδε μπροστά της να κατεβαίνει ένας σκιέρ και, σύμφωνα με τον 76χρονο Τέρι Σάντερσον, έγινε η αιτία αυτός να πέσει και να τραυματιστεί σοβαρά, σπάζοντας 4 πλευρά.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον Σάντερσον, τόσο αυτή όσο και τα παιδιά της, δεν μπήκαν στη διαδικασία να τον ρωτήσουν αν είναι καλά, αν χτύπησε, να τον βοηθήσουν και απλώς έφυγαν.

Ο Σάντερσον της έκανε μήνυση από την πρώτη στιγμή, αλλά σε πρώτη φάση η υπόθεση δεν τον δικαίωσε στο αίτημα του να λάβει από την Πάλτροου 3.1 εκατομμύρια δολάρια.

Τώρα, με τη νέα εκδίκαση, ζητάει 300.000 δολάρια για τη ζημιά που του προκλήθηκε. Σε αυτή τη δίκη ο Σάντερσον, βετεράνος του αμερικανικού στρατού, φέρνει γνωματεύσεις γιατρών που θέλουν τα πλευρά του κατεστραμμένα, ενώ υπάρχει και μαρτυρία που θέλει την Γκουίνεθ Πάλτροου να είναι η υπεύθυνη για το ατύχημα.

Οι δικηγόροι της 50χρονης ηθοποιού υποστηρίζουν πως η ευθύνη ήταν του Σάντερσον, γιατί ερχόταν από υψηλότερη διαδρομή και στη συνέχεια ανέφερε πως είναι εντάξει. «Απόλυτες μ@λ@κίες», χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς του.

Η ίδια η Πάλτροου έφερε ένα νέο στοιχείο στην υπόθεση. Υποστήριξε ότι ένιωσε έναν άντρα να της ανοίγει τα πόδια και να βγάζει περίεργους ήχους και το πρώτο που σκέφτηκε, ήταν ότι την παρενοχλούν σεξουαλικά. Όπως εξήγησε, δεν υποστηρίζει ότι όντως παρενοχλήθηκε, αλλά ότι αυτό ήταν το πρώτο που σκέφτηκε.

Με μια απίστευτη ευκολία δηλαδή, η Πάλτροου εμφανίστηκε στο δικαστήριο και τοποθέτησε πάνω στον Σάντερσον μια στάμπα. Ανυπόστατη, όπως ομολόγησε και η ίδια, αλλά τέτοιες στάμπες τη σήμερον ημέρα δεν είναι ότι φεύγουν και εύκολα, κι ας μην ισχύουν. Αν κοιτάξει κανείς σχόλια στα social media, θα δει να δικαιολογούν την Γκουίνεθ Πάλτροου που είχε να αντιμετωπίσει έναν sexual offender.

«Η πελάτισσα μας παράτησε άμεσα το σκι εκείνη την ημέρα, αν και είχε μόλις αρχίσει και ήταν πρωί», ανέφεραν οι δικηγόροι της Πάλτροου, σε μια δίκη που σε επίπεδο νομικής εκπροσώπησης είναι τουλάχιστον αστεία. To ίδιο είπε και η ηθοποιός που είχε δώσει 9.000 δολάρια για αυτό το μάθημα σκι με την οικογένεια της. «Έχασα τη μισή μέρα, αν και είχα full day pass. Πήγα να πάρω μεσημεριανό, έκανα μασάζ και γύρισα. Δεν ένιωσα ότι χρειάστηκε να πάω στον γιατρό να δει το γόνατό μου».

Στην διάρκεια της κατάθεσης της, η Πάλτροου έδειξε και κάποια μηνύματα που είχε ανταλλάξει εκείνη την ημέρα με μια φίλη της, όπου της έλεγε ότι την είχαν χτυπήσει στο σκι και θα πάει για μασάζ.

Ο Σάντερσον, υποστηρίζουν, θέλει να εκμεταλλευτεί οικονομικά την ηθοποιό και να κερδίσει φήμη από αυτή τη δίκη. Το μεγάλο ερώτημα που απευθύνουν οι περισσότεροι είναι ένα: γιατί έφτασε σε αυτό το σημείο η Πάλτροου και δεν έδινε εξ αρχής τα 300 χιλιάρικα, αλλά άφησε να φτάσει σε αυτή την δίκη που μόνο ζημιά προκαλεί στην εικόνα και τις επιχειρήσεις της; Μια ζημιά που δεν φτιάχνεται από την προσπάθεια της στη διάρκεια της δίκης να δείξει ενδιαφέρον για τον Σάντερσον λέγοντας ότι «φαίνεται ένας άνθρωπος που έχει περάσει δύσκολα», όταν την ίδια στιγμή οι δικηγόροι της τονίζουν πως τα προβλήματα του Σάντερσον οφείλονται στο γήρας και όχι στο ατύχημα.

Στις αναρτήσεις της στο Instagram τρώει απίστευτο κράξιμο και αποδομούν όλη της την καριέρα και την επαγγελματική και προσωπική υπόσταση.

«Οι εκφράσεις που έχεις όταν άλλοι μιλάνε για τραυματισμούς, είναι άρρωστες. Είναι εμφανές ότι το απολαμβάνεις», της έγραψε μία. «Φοβάμαι ότι αυτός είναι ο αληθινός της εαυτός», είπε ένα άλλο προφίλ. «Ακυρώστε αυτή τη γυναίκα σας παρακαλώ», έγραψε κάποια πιο επιθετικά.

Η αναφορά στην Τέιλορ Σουίφτ

Στο πλαίσιο της φαιδρότητας που διακρίνει αυτή την ακροαματική διαδικασία, η δικηγόρος του Σάντερσον ρώτησε κάποια στιγμή την Γκουίνεθ Πάλτροου γιατί ζητάει αποζημίωση 1 δολάριο και ρώτησε την ηθοποιό αν γνωρίζει την υπόθεση της Τέιλορ Σουίφτ. Πίσω στο 2015, η Σουίφτ είχε κάνει μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση και εκβιασμό στον dj Ντέιβιντ Μουέλερ με αίτημα 1 δολάριο αποζημίωσης.

Η εμμονή με την Σουίφτ συνεχίστηκε όταν η δικηγόρος του Σάντερσον πίεσε την Πάλτροου να της πει αν γνώριζε για αυτή την υπόθεση και η Πάλτροου τόνισε ότι όταν είχε πρωτοερωτηθεί το 2020, στο ξεκίνημα της δίκης, δεν το γνώριζε. Το έμαθε τότε. «Δεν είστε φίλες δηλαδή;», την ρώτησε, για να πάρει αρνητική απάντηση.

«Δε θα έλεγα ότι είμαστε καλές φίλες. Έχουμε φιλικές σχέσεις. Έχω πάει τα παιδιά μου σε συναυλίες της, αλλά δε μιλάμε συχνά», είπε η Πάλτροου.

«Δεν της έχετε δώσει πολύ προσωπικά δώρα για τα Χριστούγεννα;», την ξαναρώτησε η δικηγόρος, αναφερόμενη σε ένα βίντεο του 2021 όπου η Σουίφτ λαμβάνει μια δωροσακούλα με έναν δονητή. Η έδρα εδώ ζητάει από τη δικηγόρο να αποσύρει το ερώτημα γιατί ξεπερνάει το όριο.

Θυμίζει κάτι από τη δίκη Ντεπ-Χερντ, αλλά προς το χειρότερο

Δεν έχουν περάσει παρά 9 μήνες από τη δίκη Τζόνι Ντεπ-Άμπερ Χερντ που για περίπου 2 μήνες αποτέλεσε ένα δικαστικό ριάλιτι, με συγκεκριμένα κανάλια στο Youtube να θησαυρίζουν από την αποκλειστική μετάδοση της σε live χρόνο.

Στην περίπτωση της Πάλτροου έχουμε και πάλι διαρκή κάλυψη με πληθώρα βίντεο να κυκλοφορούν, αλλά η όλη υπόθεση μοιάζει με καχέκτυπο της διαμάχης Ντεπ-Χερντ. Όχι γιατί εκεί είχαμε δύο διάσημα πρόσωπα να συγκρούονται για περιστατικά βίας κι εδώ έχουμε ένα ατύχημα στο σκι. Αλλά γιατί τόσο η Γκουίνεθ δείχνει πολύ στημένη και προσποιητή, χειρότερα από την Χερντ, όσο και οι δικηγόροι εκατέρωθεν μοιάζουν με ανδρείκελα μπροστά στην άρτια δικηγορική ομάδα του Ντεπ, με προεξάρχουσα την Καμίλ Βάσκεζ.

Σε πτώση η GOOP

Η Γκουίνεθ Πάλτροου άφησε για 300 χιλιάρικα, ποσό που βγάζει ενδεχομένως μέσα σε μια εβδομάδα, να ξεπέσει η φήμη της και το brand της GOOP. Κι αυτό έγινε μια εβδομάδα μετά την παρουσία της σε ένα podcast με τίτλο The Art of Being Well όπου εξηγούσε την διατροφή της που βασίζεται στην Paleo Diet, δηλαδή στην διατροφή της Παλαιολιθικής Εποχής, όπως λέγεται, μιας και αποτελείται από λαχανικά και fasting σε συνδυασμό με ένα κανονικ΄γεύμα την ημέρα ή μια σούπα από χυμό οστών.

Σε αυτό το podcast η Γκουίνεθ Πάλτροου ανέφερε ότι έκανε μια οζονοθεραπεία από τον πρωκτό της και για πολλούς, ακόμα κι αυτούς που έχουν συνηθίσει στις τρελές wellbeing προτάσεις και τα προϊόντα της GOOP, όπως τα κεριά με άρωμα αιδοίου, ήταν υπερβολικό. Μάλιστα, ο FDA, ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφών των ΗΠΑ, εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας πως οι οζονοθεραπείες είναι επικίνδυνες και το όζον είναι τοξικό αέριο χωρίς απόλυτη γνώση της φαρμακευτικής του εφαρμογής.

Γκουίνεθ Πάλτροου
(Photo crddits: Rick Bowmer-Pool/Getty Images)

Η βιομηχανία του wellness στις ΗΠΑ έχει ένα μερίδιο 450 δισεκατομμυρίων, με ανοδική πορεία κάθε χρόνο κατά 5%, σύμφωνα με αναφορά του Future of Wellness. Και για χρόνια, η Πάλτροου είχε με την GOOP ένα σεβαστό μερίδιο.

Τα τελευταία χρόνια όμως έχει απώλειες. Το κατάστημα της στο Λονδίνο έκλεισε με απώλεια 1.7 εκατομμυρίων λιρών, με την Γκουίνεθ Πάλτροου να αποδίδει την ευθύνη στην πανδημία. Όμως, η επιχείρησή της φυλλορροεί πριν από τον κορωνοϊό. Από το 2019 έχουν παραιτηθεί 140 υπάλληλοι λόγω χαμηλών απολαβών και εργασιακού burnout. Επιπλέον, το 2021 η GOOP μηνύθηκε γιατί το κερί αιδοίου ενέχει κίνδυνο να εκραγεί.

Όλο αυτό το κύμα wellness και πνευματικού ταξιδιού που έχει εδραιωθεί στην Καλιφόρνια την τελευταία δεκαετία, φαίνεται πως οδεύει στο τέλος του, με αρκετούς να αντιτίθενται στον ψευδο-πνευματικό του χαρακτήρα, με τη χρήση του φαρμάκου Ozempic για απώλεια κιλών να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Και η Γκουίνεθ Πάλτροου, που παραδέχτηκε στο podcast ότι πήρε μια IV βιταμίνη, φαίνεται πως, με αφορμή τη δίκη, θα παρασυρθεί από το ρέμα.

* Photo credits: Getty Images