Αυλαία έριξε, χθες, το δικαστήριο της Βιρτζίνια, ανακοινώνοντας την απόφαση της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Johnny Depp και της Amber Heard. Έξι εβδομάδες διήρκησε η δίκη των πρώην συζύγων, με τον κόσμο κατά τη διάρκεια της, να παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του ηθοποιού. Δεν έπεσε κανείς από τα σύννεφα με αυτή τη νίκη, εν ολίγοις, αλλά ήταν ένα «ποτέ δεν ξέρεις» να πλανάται στον αέρα.

Ο Johnny Depp είχε μια εξαιρετική ομάδα δικηγόρων δίπλα του. Σίγουρη σε κάθε της βήμα. Χθες, συσπειρώθηκε ακόμα περισσότερο ακούγοντας τη νίκη και πανηγυρίσε ακόμα και μόνη της, για όλη τη δουλειά που έκανε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, αφού o ηθοποιός απουσίαζε στο Λονδίνο. Πανηγύρισε όμως και για κάτι άλλο που ίσως να πέτυχε. Μια αλλαγή στη δικαιοσύνη, φέρνοντας για πρώτη φορά τέτοιες υποθέσεις στη σωστή τους διάσταση, τη νομική, και όχι αυτή που σχετίζεται με την άποψη των social media. Θα το δούμε εν καιρώ αυτό.

Η Camille Vasquez, η σταρ της δίκης, επικεφαλής της νομικής ομάδας του Depp μαζί με τον Ben Chew, ευχαρίστησε το δικαστήριο και τους ενόρκους και ένιωσε δικαιωμένη που στήριξε και ως άνθρωπος τον πελάτη της. «Είμαστε ευγνώμονες στους ενόρκους για την προσεκτική τους σκοπιμότητα». «Είμαι χαρούμενος που η δίκη έχει βρει ταύτιση σε τόσους ανθρώπους δημόσια που βάζουν την αλήθεια και τη δικαιοσύνη πάνω απ΄όλα. Τώρα που οι ένορκοι έβγαλαν την ετυμηγορία τους, είναι ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να δούμε το μέλλον», δήλωσε ο Chew.

Το πρώτο μήνυμα του Johnny Depp

«Η απόφασή μου να διεκδικήσω αυτή την υπόθεση, γνωρίζοντας πολύ καλά το ύψος των νομικών εμποδίων που θα αντιμετώπιζα και την αναπόφευκτη μετατροπή της ζωής μου σε ένα παγκόσμιο θέαμα, πάρθηκε μετά από πολλή σκέψη. Από το ξεκίνημα, ο στόχος μου ήταν με αυτή την υπόθεση να αποκαλυφθεί η αλήθεια, άσχετα με το αποτέλεσμα. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και ένα νέο κεφάλο έχει αρχίσει. Η αλήθεια ποτέ δεν χάνεται. Ψευδείς, πολύ σοβαρές και εγκληματικές υπόνοιες αφέθηκαν για μένα μέσω των μίντια που πυροδότησαν ένα ατελείωτο μπαράζ περιεχομένου μίσους, παρόλο που δεν υπήρξε καμία κατηγορία εναντίον μου. Έχει ήδη ταξιδέψει τον κόσμο εις διπλούν μέσα σε νανοδευτερόλεπτα και έχει μια σεισμική επίδραση στη ζωή και την καριέρα μου.

Και έξι χρόνια μετά, το δικαστήριο μου έδωσε πίσω τη ζωή μου. Είμαι βαθιά ευγνώμων».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Johnny Depp (@johnnydepp)

Ετοιμάζει έφεση η Amber Heard

Η Amber Heard δεν θα παραδώσει τα όπλα και καταπώς φαίνεται θα κάνει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου που την έκρινε ένοχη για δυσφήμιση του πρώην συζύγου της, Johnny Depp. Η ίδια έγραψε στο Instagram:

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Έχει ραγίσει η καρδιά μου που ένα βουνό αποδείξεων δεν ήταν αρκετό για να να σταθεί απέναντι στην δυσανάλογη δύναμη, επιρροή και ισχύ του πρώην σύζύγου μου.

Είμαι ακόμα πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η απόφαση για τις άλλες γυναίκες. Είναι ένα βήμα πίσω. Είναι γύρισμα του ρολογιού σε μία εποχή που μία γυναίκα που μιλούσε ανοιχτά θα μπορούσε να διαπομπευτεί και να εξευτελιστεί δημόσια. Είναι βήμα πίσω στην ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα», πρόσθεσε η ηθοποιός, που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετές εβδομάδες την οργή των υποστηρικτών του Johnny Depp στα social media, αλλά και τον σκεπτικισμό ακόμα και των μετριοπαθών θεατών της δίκης αυτής, σχετικά με το αν εκμεταλλεύτηκε κοινωνικά κινήματα για τα δικαιώματα των γυναικών για το προσωπικό της όφελος.

Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Johnny πέτυχαν να κάνουν τους ενόρκους να παραβλέψουν το σημείο κλειδί της Ελευθερίας του Λόγου και να αγνοήσουν τα στοιχεία που ήταν τόσο συντριπτικά που κερδίσαμε στη Βρετανία», σημείωσε επιπλέον, αναφερόμενη στη διαμάχη του Johnny Depp με τη βρετανική εφημερίδα The Sun που έληξε με ήττα για την πλευρά του ηθοποιού.

Είμαι λυπημένη που έχασα αυτή την υπόθεση. Είμαι πιο λυπημένη που μοιάζει να έχασα ένα δικαίωμα που νόμιζα πως είχα σαν Αμερικανίδα. Το δικαίωμα να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amber Heard (@amberheard)

Έσπασε τα κοντέρ το livestream

Όπως και η δίκη, έτσι και η απόφαση του δικαστηρίου έγινε ζωντανά, μέσω livestream. Έτσι κι αλλιώς αυτό συνηθίζεται στην Αμερική, αλλά τώρα που οι πρωταγωνιστές ήταν δύο μεγάλα ονόματα, το πράγμα ξέφυγε από τα συνηθισμένα κοντέρ.

Ειδικότερα, πάνω από 3,5 εκατομμύρια κόσμος παρακολουθούσε ζωντανά, μέσα από το κανάλι Law & Crime Network. Δεν ξέρουμε αν καταλαβαίνετε για τι αριθμό μιλάμε. Ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος καταρρέει όλο και περισσότερο. Ένας πόλεμος συμβαίνει πολύ μακριά αλλά και πολύ κοντά ταυτόχρονα, και παρ΄όλα αυτά δεν κατάφερε να συντονίσει τόσο μαζικά ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Δεν το χωράει πολύ εύκολα ο νους, αυτό που συνέβη. Αν αυτά τα 3,5 εκατομμύρια κόσμου συσπειρωνόντουσαν για άλλες σοβαρές καταστάσεις, ίσως και να άλλαξε κάτι σε αυτόν τον πλανήτη. Ίσως, κανείς δεν ξέρει. Αλλά θα είχε ενδιαφέρον να γινόταν, από το να βλέπουμε την άλλη όχθη του Ατλαντικού να νοιάζεται μόνο για τον αγαπημένο τους σταρ, για το δράμα και τη σαπουνόπερα.

Στο μεταξύ, οι followers του Johnny Depp αυξήθηκαν κατά 3 εκατομμύρια, αφού από 19 εκατ. έφτασε τα 21 εκατ. Τρελό. Το κίνημα συμπαράστασης προς το πρόσωπό του δείχνει τεράστιο ακόμα και στα likes.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Cary Fukunaga: Ο σκηνοθέτης του No Time to Die κατηγορείται για παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα

Bradley Cooper: Εντυπωσιακά αγνώριστος ως Leonard Bernstein στη νέα ταινία Maestro

Τι σύμβαινει πίσω από τα χαμόγελα και τις «λυκοφιλίες» του GNTM; Αιχμές από τον Δημήτρη Σκουλό