Μετά τον Ματ ΛεΜπλανκ και την Κόρτνι Κοξ, ήταν η σειρά της Τζένιφερ Άνιστον να μιλήσει για πρώτη φορά για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι μετά από δύο βδομάδες θλίψης και σιωπής για την πεντάδα, πλέον, των Friends.

Σε όλο αυτό το διάστημα, τα δημοσιεύματα μετέφεραν πληροφορίες από το περιβάλλον της Τζένιφερ Άνιστον και την αποτύπωναν ως την πιο καταρακωμένη από όλους. Παράλληλα, εξηγούσαν πως στα χρόνια των Friends, όταν ο Μάθιου Πέρι ήταν βυθισμένος στις καταχρήσεις, η Τζένιφερ Άνιστον ήταν αυτή που τον προστάτευε περισσότερο, που μπήκε μπροστά για χάρη του, που τον φρόντισε πολύ για να ξεφύγει από τους δαίμονες του.

Με την ανάρτησή της, κατέδειξε τον ισχυρό δεσμό που τους ένωνε όλα αυτά τα χρόνια, αποκαλώντας τον, για τελευταία φορά, ως τον «μικρό μου αδερφό».

Η συγκινητική ανάρτηση της Τζένιφερ Άνιστον

«Αυτό πονάει πολύ βαθιά. Το να πρέπει να πω αντίο στον Μάτι, ήταν ένα παρανοϊκό κύμα συναισθημάτων που δεν έχω ξανανιώσει. Όλοι μας βιώνουμε την απώλεια κάποια στιγμή στη ζωή μας. Την απώλεια της αγάπης ή της ζωής. Το να μπορείς να κάτσεις και να αντιμετωπίσεις την θλίψημ σου επιτρέπει να ζήσεις τις στιγμές της χαράς και της ευγνωμοσύνης γιατί αγάπησες κάποιον τόσο βαθιά. Και τον αγαπήσαμε πολύ βαθιά. Ήταν μέρος του DNA μας. Ήμασταν πάντα οι 6 μας. Αυτή ήταν μια οικογένεια που διαλέξαμε και άλλαξε για πάντα το ποιοι είμαστε και ποια μονοπάτια θα παίρναμε.

Για τον Μάτι, ήξερε ότι αγαπούσε να κάνει τους ανθρώπους να γελάνε. Όπως είπε και ο ίδιος, αν δεν άκουγε το γέλιο των άλλων, ένιωθε πως θα πεθάνει. Η ζωή του εξαρτιόταν κυριολεκτικά από αυτό. Και πόσο πέτυχε σε αυτό. Μας έκανε όλους να γελάμε. Να γελάμε σκληρά. Τις τελευταίες εβδομάδες, ξανακοιτάζω τα μηνύματα που στέλναμε μεταξύ μας. Γέλιο και κλάμα και γέλιο ξανά. Θα τα κρατήσω για πάντα. Βρήκα ένα κείμενο που μου έστειλε μια μέρα, εντελώς στο άσχετο. Τα λέει όλα (δείτε στη δεύτερη φώτο).

Μάτι, σε αγαπώ τόσο πολύ και ξέρω ότι τώρα πια είσαι εν ειρήνη και μακριά από τον πόνο. Σου μιλάω κάθε μέρα…Κάποιες φορές σχεδόν σε ακούω να λες “θα μπορούσες να γίνεις ΠΙΟ τρελή;”.

Αναπαύσου μικρέ μου αδερφέ, πάντα μου έφτιαχνες τη μέρα»…

Στο κείμενο που δημοσιεύει η Τζένιφερ Άνιστον, που λέει ότι της έστειλε ο Πέρι, ο απελθών της γράφει «Το να σε κάνω να γελάς, μου έφτιαχνε τη μέρα» και της είχε στείλει και μια φωτογραφία των δυο τους από τα γυρίσματα των Friends στις πρώτες σεζόν.