Ο θάνατος του Μάθιου Πέρι έδωσε την ευκαιρία σε πάρα πολλούς από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε, να βγουν και να πουν τη δική τους εμπειρία από τη συναναστροφή μαζί του. Μία εξ αυτών είναι και η Λίζα Κας, ηθοποιός που είχε ένα γκεστ στα Φιλαράκια. Για την ακρίβεια, είχε δύο γκεστ, απλώς το ένα δεν προβλήθηκε ποτέ, παρόλο που τα γυρίσματα έγιναν κανονικά.

Πιο συγκεκριμένα, η Λίζα Κας πήρε ρόλο στη σειρά για να εμφανιστεί ως υπάλληλος στο ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας όπου πάνε για ταξίδι επετείου ενός χρόνου σχέσης ο Τσάντλερ Μπινγκ με τη Μόνικα Γκέλερ. Μαζί τους βρίσκονται και οι 4 φίλοι τους.

Το ζευγάρι ταξιδεύει μαζί με την Φίμπι, η οποία επειδή δεν είχε πάει στο Λονδίνο, θέλει να κάνει αυτό το ταξίδι καλύτερο. Και το κάνει, όπως πάντα, με ενοχλητικό τρόπο. Έτσι, καταλήγει να αναφέρει στον Τσάντλερ ότι η Μόνικα βγήκε για φαγητό με τον Ρίτσαρντ, τον πρώην σύντροφό της πριν τον Τσάντλερ, που ο τελευταίος τον ζηλεύει αφόρητα λόγω ανασφάλειας.

Οι δυο τους τσακώνονται και πάνω που πάνε να τα ξαναβρούν, ο Τσάντλερ λέει στη Μόνικα πως δεν της επιτρέπει να τον ξαναδεί. Το αρχικό σενάριο ήθελε τον Τσάντλερ να παραγγέλνει φαγητό στο δωμάτιό του και να έρχεται η Λίζα ως υπηρεσία ξενοδοχείου για να του το παραδώσει και καταλήγουν να φιλιούνται.

Μιλώντας στο TMZ.com εξήγησε: «Η σκηνή ήταν ότι ο Τσάντλερ και η Μόνικα μάλωναν στο Βέγκας για το μεσημεριανό γεύμα της Μόνικα με τον [πρώην φίλο] Ρίτσαρντ και στο σενάριό μας, ο Τσάντλερ ανεβαίνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και παραγγέλνει υπηρεσία δωματίου και το φέρνω, ως καμαριέρα», αναφέρει.

«Και καταλήγουμε να μιλάμε, να γελάμε και να συνδεόμαστε και ο Τσάντλερ καταλήγει να απατάει τη Μόνικα με τον χαρακτήρα μου». Ωστόσο, ο Μάθιου Πέρι δεν ένιωθε άνετα με την ιστορία και πήγε στους σεναριογράφους και ζήτησε να αλλάξει.

Η Λίζα πρόσθεσε: «Το είχαμε κάνει πρόβα… και την προηγούμενη μέρα έπρεπε να το γυρίσουμε μπροστά σε ζωντανό κοινό, μου είπαν ότι ο Πέρι πήγε στους σεναριογράφους και είπε ότι οι θαυμαστές δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τον Τσάντλερ αν απατούσε τη Μόνικα. Μάλλον είχε δίκιο. Αυτό θα άλλαζε ενδεχομένως την πορεία της σειράς».

Οι σκηνές απιστίας αφαιρέθηκαν από το σενάριο και το μέρος της Λίζα κόπηκε. Ωστόσο, της δόθηκε η ευκαιρία να εμφανιστεί σε μια διαφορετική σκηνή ως αεροσυνοδός με τον Ρος και τη Ρέιτσελ – τον οποίο υποδύονταν ο Ντέιβιντ Σουίμερ και η Τζένιφερ Άνιστον. Επαίνεσε επίσης τον Πέρι που την έκανε να νιώθει ευπρόσδεκτη και άνετη στα γυρίσματα και επέμεινε ότι οι σεναριογράφοι πήραν τη σωστή απόφαση αφαιρώντας τη σκηνή απιστίας του Τσάντλερ.

Τα απομνημονεύματα του Μάθιου Πέρι

Στα απομνημονεύματά του το 2022, Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, ο Πέρι έγραψε ότι μετά την έκρηξη του παχέος εντέρου του το 2018, του συνταγογραφήθηκαν οπιούχα που έκρινε ανεπαρκή για να αντιμετωπίσει τον πόνο του, ωθώντας τον να απευθυνθεί σε πλανόδιους εμπόρους για να του προμηθεύσουν πιθανώς OxyContin με δεμένη φεντανύλη.

«Τα χάπια του δρόμου ήταν περίπου 75 δολάρια ανά χάπι, έτσι έδινα στον άντρα 3.000 δολάρια κάθε φορά, πολλές φορές την εβδομάδα», έγραψε. Μετά από μια αρχική έρευνα, ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες ανέβαλε να δώσει την αιτία θανάτου, η οποία μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να προσδιοριστεί. Όσοι τον γνώριζαν υποστηρίζουν ότι ο Πέρι ήταν καθαρός και νηφάλιος τη στιγμή του θανάτου του.

Ο Πέρι έγραψε στην αρχή των απομνημονευμάτων του με πωλήσεις εκατομμυρίων: «Γεια, με λένε Μάθιου, αν και μπορεί να με γνωρίζετε με άλλο όνομα. Οι φίλοι μου με λένε Μάτι. Και θα έπρεπε να είμαι νεκρός ». Την Κυριακή, το βιβλίο του Πέρι κατατάχθηκε στο Νο. 1 στο Amazon, αντικαθιστώντας τα απομνημονεύματα της Britney Spears. Καθώς γύριζε την κωμική σειρά Friends τη δεκαετία του ’90, πολλοί άνθρωποι δεν γνώριζαν τον αγώνα που είχε ο Πέρι με τον εθισμό και την έντονη επιθυμία να ευχαριστήσει το κοινό. «Οι φίλοι ήταν τεράστιοι.

Δεν θα μπορούσα να το διακινδυνεύσω. Μου άρεσε το σενάριο. Αγάπησα τους συμπαίκτες μου. Μου άρεσαν τα σενάρια. Μου άρεσαν τα πάντα στο σόου, αλλά πάλευα με τους εθισμούς μου που απλώς ενίσχυαν την αίσθηση της ντροπής μου», έγραψε στα απομνημονεύματά του. «Είχα ένα μυστικό και κανείς δεν μπορούσε να το μάθει.

«Ένιωθα ότι θα πέθαινα αν το ζωντανό κοινό δεν γελούσε, και αυτό σίγουρα δεν είναι υγιές. Αλλά μπορούσα μερικές φορές να πω μια γραμμή και το κοινό δεν γελούσε και ίδρωνα και μερικές φορές έμπαινα σε σπασμούς ». έγραψε ο Πέρι. «Αν δεν έπαιρνα το γέλιο που έπρεπε να γελάσω, θα φρίκαρα. Το ένιωθα αυτό κάθε βράδυ.

Αυτή η πίεση με άφησε σε άσχημη θέση. Ήξερα επίσης από τους έξι ανθρώπους που έκαναν εκείνη την εκπομπή, μόνο ένας από αυτούς ήταν άρρωστος ». Θυμήθηκε στα απομνημονεύματά του ότι η συμπρωταγωνίστριά του Τζένιφερ Άνιστον τον αντιμετώπισε επειδή είχε μεθύσει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Ξέρω ότι πίνεις», τη θυμήθηκε να του είπε μια φορά. «Μπορούμε να το μυρίσουμε», είπε, με αυτό που ο Πέρι αποκάλεσε «κάπως περίεργο αλλά τρυφερό τρόπο, και ο πληθυντικός «εμείς» με χτύπησε σαν βαριοπούλα».

Ένα μέλος του προγράμματος αποκατάστασης του Perry είπε στο DailyMail.com σε αποκλειστική συνέντευξη την Τρίτη: «Ο Μάτι δεν έπινε. Ήταν ένα μεγάλο μέρος της κοινότητάς μας ΑΑ. Συμμετείχε σε συσκέψεις, μιλούσε σε συσκέψεις και δούλευε με μια χούφτα νεοφερμένους. «Είχε χορηγό και ήταν χορηγός. Φαινόταν να τα πηγαίνει καλά ». Ο γνώστης είπε ότι ο ηθοποιός είχε επικεντρωθεί στο να βοηθήσει άλλους να πολεμήσουν τον εθισμό και πρόσφατα είχε εκφράσει ενδιαφέρον να μοιραστεί την ιστορία του μέσω εκδηλώσεων δημόσιας ομιλίας.

«Ο Μάτι είπε ότι ήθελε να επιστρέψει στα πανεπιστήμια και να μιλήσει για τον αλκοολισμό. Αυτό ήταν το δώρο του. Μπορούσε να μιλήσει τόσο καλά και να παρακινήσει τους ανθρώπους», πρόσθεσε η πηγή. «Ήταν σημαντικό για εκείνον να φτάσει στη νεότερη γενιά και να διαδώσει το μήνυμά του Μην τα παρατάς. Πραγματικά έζησε με αυτά τα λόγια. «Πάντα έκανε τους ανθρώπους να γελούν, ακόμα και στις συναντήσεις. Ήταν όμως και πνευματικός, όχι θρήσκος, αλλά πνευματικός.

Πήρε την ομιλία και ήξερε ότι αυτή ήταν η αποστολή του. Να βοηθάω τους άλλους ανθρώπους, να τους δίνω ελπίδα. «Ο Μάτι θα είναι για πάντα ο ορισμός της ελπίδας γιατί ποτέ μα ποτέ δεν τα παράτησε. Γύρισε τη ζωή του και βοήθησε αμέτρητους ανθρώπους στο πρόγραμμα. Περισσότερο από όσο μπορούσε να φανταστεί ».

Η φαιντανύλη, ένα ισχυρό οπιοειδές, είναι το πιο θανατηφόρο ναρκωτικό στις ΗΠΑ σήμερα. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δηλώνουν ότι οι θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών έχουν υπερεπταπλασιαστεί από το 2015 έως το 2021. Περισσότεροι από 100.000 θάνατοι ετησίως έχουν συνδεθεί με υπερβολική δόση ναρκωτικών από το 2020 και περίπου τα δύο τρίτα αυτών σχετίζονται με τη φαιντανύλη. Ο αριθμός των νεκρών είναι πάνω από 10 φορές περισσότεροι από τους θανάτους από ναρκωτικά από το 1988, στο απόγειο της επιδημίας κρακ.

Οι ΗΠΑ έχουν λάβει μια σειρά από ενέργειες για να ανακόψουν το κύμα της φαιντανύλης που εισέρχεται στη χώρα. Συνολικά, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επιβάλει πάνω από 200 κυρώσεις που σχετίζονται με το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών. Οι νομοθέτες του κράτους σε όλη τη χώρα ανταποκρίνονται στην πιο θανατηφόρα κρίση υπερβολικής δόσης στην ιστορία των ΗΠΑ επιβάλλοντας αυστηρότερες κυρώσεις για κατοχή φαιντανύλης.

Πηγή: DailyMail