Με αφορμή την πρώτη του παρουσία στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με κεντρικό ρόλο, φέτος το καλοκαίρι, ο Δημήτρης Καταλειφός παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Καλοκαίρι Yes» την Πέμπτη στο OPEN.

Μέσα σε όλα, ο σημαντικός καλλιτέχνης αναφέρθηκε στην προσωπική του επάνοδο στον χώρο της Αργολίδας, καθώς και τους πειραματισμούς που γίνονται σε παραστάσεις που παρουσιάζονται εκεί.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Καταλειφός σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ήταν σίγουρα σαν να είναι η πρώτη μου φορά στην Επίδαυρο. Είναι ένας χώρος υποβλητικός, μαγικός, συγκινητικός και έχει ένα βάρος από το οποίο πρέπει να κάνεις μια προσπάθεια να απαλλαγείς για να μπορέσεις να παίξεις.

Βέβαια, η στιγμή που ξεκίναγε το έργο και εγώ κοίταξα τον ουρανό, με την ελπίδα να με βοηθήσει ο Θεός, είναι κάτι που θα μου μείνει ανεξίτηλο».

«Γενικά δεν μου αρέσει αυτό που έχει γίνει φέτος την Επίδαυρο. Δηλαδή έχει καταλήξει φέτος η Επίδαυρος σαν ένα πεδίο αντιπαραθέσεων, συγκρούσεων στα social media και προστριβών.

Αισθάνομαι ότι η Τέχνη είναι κάτι για να μας φέρνει κοντά και όχι να δημιουργεί πολέμους, έριδες και διαφωνίες».

«Οπουδήποτε οι πειραματισμοί για μένα είναι δεκτοί εφόσον έχουν γίνει με σοβαρότητα, μόχθο και δουλειά. Δεν πιστεύω ότι η Επίδαυρος πρέπει να είναι ένας νεκρός χώρος. Είναι ένας ζωντανός χώρος με ωραίες ή μη ωραίες παραστάσεις όπως κάθε θέατρο.

Επίσης, για μένα, κάθε θέατρο είναι ένας ιερός χώρος και όχι μόνο η Επίδαυρος» συμπλήρωσε, επίσης, ο Δημήτρης Καταλειφός στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του OPEN.

«Ας αποφασίσουμε αν την θέλουμε την Επίδαυρο ως μνημείο ή ως θέατρο. Σκηνή θεάτρου είναι, γιατί να μην έχει σκουπίδια; Τι να έχει δηλαδή; Κεριά αναμμένα; Εικόνες Αγίων; Τότε να πάμε στην εκκλησία».