Αυτό το υπόσκαφο ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σαν αρχαίο θέατρο σε μια πλαγιά, μισό μέσα στη γη και μισό στο φρύδι του γκρεμού. Ο νεαρός αρχιτέκτονας που εμπνεύστηκε αυτό το πρωτότυπο κατάλυμα, είναι ο Παύλος Χατζηαγγελίδης. Ένα ελληνικό έργο που έκανε το γύρο του κόσμου με τα διεθνή media να το αποθεώνουν για το design και την αρχιτεκτονική του. Το όνομα του ξενοδοχείου είναι «Gods and Dreams Resort from Epidaurian Healing Dreams»,

Το 2004, η Αθήνα υποδεχόταν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με μια σειρά αρχιτεκτονικών έργων μεγάλης κλίμακας. Από ανέγερση σταδίων μέχρι αναπλάσεις ολόκληρων τμημάτων της πόλης. Τότε, γεννήθηκε ένα καινούριο στούντιο αρχιτεκτονικής, από τον νεαρό αρχιτέκτονα, ο οποίος ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή για τα φουτουριστικά του designs.

Επίδαυρος

Στο 314 Αrchitecture Studio, ο Παύλος Χατζηαγγελίδης, δημιουργεί ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά projects που γίνονται viral και κλέβουν τις εντυπώσεις, διεκδικώντας διεθνή βραβεία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η περίφημη κατοικία σε σχήμα πεταλούδας στη Βουλιαγμένη, ή το σπίτι σε σχήμα λευκού διαμαντιού στη Βούλα.

Το νέο του αρχιτεκτονικό εγχείρημα, ο σχεδιασμός ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Επίδαυρο, περιλαμβάνει όλα όσα πρεσβεύει ο κος.Χατζηαγγελίδης. Διαθέτει φαντασία, καμπυλότητα και φουτουριστική οπτική, πάντα, σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

5 τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση που θα κυριαρχήσουν το 2022

Η άψογη εναρμόνιση του με το περιβάλλον, οφείλεται στην έξυπνη διάταξη, που εκμεταλλεύεται τη θέση του οικοπέδου των 20 στρεμμάτων. Έτσι, όλες οι ανεξάρτητες κατοικίες που το απαρτίζουν, προσφέρουν θέα στο απέραντο γαλάζιο. Η βασική ιδέα πίσω από τη. δημιουργία του, ήταν η ανέγερση μιας σειράς κατοικιών, που αναπτύσσονται στο κεκλιμένο οικόπεδο, ακολουθώντας αμφιθεατρική διάταξη. Το συγκεκριμένο σχέδιο, μας θυμίζει τις λεγόμενες πεζούλες, που συναντάμε στα νησιά των Κυκλάδων.

Το συγκρότημα κατοικιών. δείχνει να είναι χτισμένο μέσα στη γη, σε έναν κατάφυτο λόφο. Αυτό είναι μια νέα οπτική της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, που σκοπό της έχει να ενσωματώνει τα κτίσματα στο φυσικό περιβάλλον.

Πηγή φωτογραφιών: 314 Architecture Studio