Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώην σκηνοθέτης της σειράς Σασμός, κ. Κώστας Κωστόπουλος που έχει εις βάρος του κατηγορία για βιασμό της ηθοποιού της Έλενας Αθανασοπούλου, μετά την απολογία του στην οποία αρνήθηκε την κατηγορία.

Ο κ. Κωστόπουλος υποστήριξε πως με την καταγγέλουσα είχαν μια περιστασιακή σχέση πριν 13 χρόνια και το κίνητρο της καταγγελίας της εδράζεται σε αυτό, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, που πιστεύει πως η ηθοποιός θέλει να τον κατασυκοφαντήσει. Ανακριτής και εισαγγελέας ζήτησαν να αποφυλακιστεί ο Κώστας Κωστόπουλος μετά απ΄όσα άκουσαν, με έναν όρο, να μην ασκεί καμία καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται πως ο Κώστας Κωστόπουλος είδε την Έλενα Αθανασοπούλου να τον καταγγέλει δημόσια και στα δικαστήρια για την πράξη του βιασμού και πριν κυκλοφορήσει το όνομά του, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη σκηνοθεσία του Σασμού και να φέρει ο ίδιος εαυτόν μπροστά.

 Η κ. Αθανασοπούλου καταγγέλει πως στις αρχές του καλοκαιριού του 2010, ο Κώστας Κωστόπουλος υπερέβη την φιλική σχέση που είχαν και, αφού πήγαν μαζί για φαγητό και κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα κρασιού, ο σκηνοθέτης ξεπέρασε τα όρια και την βίασε.

«Αρχισα να νιώθω ζαλισμένη. Δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιον λόγο ένιωθα τόσο ζαλισμένη, προοδευτικά ένιωθα να χάνω τη συνείδησή μου κι αυτό μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί, ναι μεν, δεν πίνω πολύ αλκοόλ, αλλά γνωρίζω πολύ καλά τα όριά μου και είμαι σίγουρη ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να μου προκαλέσει τέτοια σύγχυση, αποπροσανατολισμό, ζαλάδα και απώλεια συνείδησης. Δεν γνωρίζω αν υπήρχε κάποια άλλη ουσία στο κρασί που ήπια», είχε υποστηρίξει.

Αυτή η τελευταία επισήμανση, είχε γίνει γιατί, σύμφωνα με την ίδια, λίγο μετά έχασε τις αισθήσεις της και βρέθηκε να ανοίγει τα μάτια της στο αμάξι, με τον σκηνοθέτη να έχει διεισδύσει μέσα της χωρίς τη συναίνεσή της.

«Συγκεκριμένα, είδα τον εγκαλούμενο από πάνω μου, εγώ ήμουν σε θέση ανάσκελα, μου είχε ανοίξει τα πόδια, είχε σηκώσει τη φούστα μου, είχε απομακρύνει το εσώρουχό μου, ενώ αυτός με κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του εκτελούσε μέσα μου τη γενετήσια πράξη, δηλαδή με βίαζε. Αρχισα να τον κλωτσάω, να ουρλιάζω, να τρέμω και να κλαίω. Κάποια στιγμή αυτός τραβήχτηκε από πάνω μου.

Δεν είχα τη δύναμη ούτε το κουράγιο να βγω από το αυτοκίνητο. Ενιωθα τρομερά ευάλωτη και φοβόμουν ακόμα και για τη ζωή μου. Πρέπει, βέβαια, να σημειώσω εδώ ότι ήταν ήδη πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες σε ένα σκοτεινό, μη οργανωμένο πάρκινγκ και από το μυαλό μου πέρασε και η σκέψη ότι, αν έβγαινα μόνη μου σε τέτοια κατάσταση στον δρόμο, ίσως να μου συνέβαιναν ακόμα χειρότερα πράγματα.

Ετσι, λοιπόν, ο εγκαλούμενος έκατσε στη θέση του οδηγού και ξεκίνησε να πηγαίνει προς το άλλο μαγαζί, όπου εγώ ήθελα οπωσδήποτε να πάω να βρω την παρέα μου, γιατί φοβόμουν να μείνω μόνη μου, φοβόμουν ακόμα και να γυρίσω στο σπίτι. Σε όλη τη διαδρομή αυτός δεν μιλούσε καθόλου. Εγώ έκλαιγα απαρηγόρητη».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Κωστόπουλος είχε δώσει μια διαφορετική περιγραφή της σχέσης του με την κ. Αθανασοπούλου.

«Εδώ και καιρό μια γυναίκα με την οποία είχαμε μια περιστασιακή γνωριμία πριν από 12-13 χρόνια με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους όσους συνεργάστηκα όλες αυτές τις δεκαετίες. Δεν πρόκειται να αφήσω τη συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή», είχε γράψει πριν από ενάμιση χρόνο σε ανάρτησή του.

Σε αυτή την ανάρτηση, η κ. Αθανασοπούλου είχε απαντήσει με δικές της αναρτήσεις που λίγο διάστημα μετά διεγράφησαν. «Είναι λέει ψεύδη… Δεν θες να βγάλω τώρα δημόσια τα μηνύματα του μάρτυρα να σου πω εγώ τι είναι ψεύδη! Θα περιμένω τη Δικαιοσύνη… Εφτασες στο σημείο να με δωροδοκήσεις για να πεις ότι όλα είναι ψεύδη! Είχα έναν μάρτυρα! Τώρα έχω δύο! Και θα πω και κάτι τελευταίο, ξέρω ότι παρακαλάς τον μάρτυρα να πάρει το μέρος σου, αλλά έχω όλα τα μηνύματά του που αν τα βγάλω δημόσια θα κλαις…Κάτι μου θυμίζει αυτό. Α, ναι, τα ίδια έκαναν και πέρυσι εκείνοι οι δύο… Σιωπή! Καληνύχτα».

Η πλευρά του σκηνοθέτη έχει συμπεριλάβει στα στοιχεία της μαρτυρίες ηθοποιών που (θεωρείται ότι) θα δικαιώσουν τον ηθοποιό, ενώ η Έλενα Αθανασοπούλου είδε την ηθοποιό Άννα Τσουκαλά να περιγράφει πως ο Κώστας Κωστόπουλος ήταν πιεστικός και της την είχε πέσει αρκετές φορές.

«Με τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη η εμπειρία μου δεν ήταν καλή. Τον είχα γνωρίσει το 2006. Στην αρχή ήταν πολύ ευγενικός, μας είχε καλέσει και στο σπίτι του να φάμε με την οικογένειά του. Μετά μου είπε “πρέπει να σε πάω σπίτι με το αυτοκίνητο”. Μέσα στο αυτοκίνητο μου ρίχτηκε… Τρεις μήνες μού φερόταν πολύ άσχημα μέσα στα γυρίσματα… Με απέλυσαν από το σίριαλ».