Η τραγουδίστρια, ηθοποιός και πρώην μοντέλο Άννα Ρεζάν συνομίλησε με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην εκπομπή Στούντιο 4 και όταν η συζήτηση πήγε στο #metoo, προέβη σε μια αποκάλυψη που δεν έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν.

Με πλήρη ηρεμία, χωρίς καμία συναισθηματική φόρτιση, η Άννα Ρεζάν μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία από δύο βιασμούς έχοντας, όπως είπε, σκοπό να δώσει σε ομοιοπαθούσες να καταλάβουν ότι ψυχικά το τραύμα του βιασμού και της κακοποίησης μπορεί να θεραπευτεί.

«Είμαι και ‘γω ένα κομμάτι του metoo, το οποίο θέλω να πω ότι στην Αμερική είναι πολύ πιο light από ότι εδώ. Σε μένα συνέβησαν άσχημα πράγματα στην Ελλάδα, δεν έχω μιλήσει ποτέ και δεν ξέρω αν θα ήταν τώρα η πρώτη φορά που θα έλεγα κάτι. Απλά σίγουρα έχω μιλήσει πολύ για την κακοποίηση σε συνεντεύξεις και για το γεγονός ότι θεραπεύεται, οπότε αυτός είναι και ο λόγος που με ενδιαφέρει όταν αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο. Γιατί η κακοποιητική συμπεριφορά μετά δημιουργεί πάρα πολλά θέματα», ανέφερε αρχικά η Άννα Ρεζάν και προχώρησε στην σοκαριστική, για παρουσιαστές και κοινό, αποκάλυψη.

«Το δικό μου κομμάτι το έχω ήδη θεραπεύσει και πιστεύω ότι ευρύτερα πρέπει να αποδοθεί μια δικαιοσύνη. Εγώ όμως τότε δεν έκανα κάτι γιατί κατ’ αρχάς δεν ήθελα η μητέρα μου να κάνει φόνο. Να το θέσω έτσι; Μετά όμως κατάλαβα, όταν είπε η Σοφία Μουτίδου “καλά οι άλλοι δεν έχουν μανάδες;”, ότι αν μπορείς να βοηθήσεις τον οποιοδήποτε άνθρωπο που μας ακούει με το να του πεις ότι “ναι, το πέρασα και το ξεπέρασα” πρέπει να το κάνεις.

Εμένα πάνω στη δουλειά, 18 χρονών, με έχουν βιάσει δυο φορές. Και τότε ο λόγος που δεν το είπα ήταν αυτός. Δεν το είπα πουθενά, το συζήτησα κάποια στιγμή σε έναν θεραπευτικό δρόμο μέχρι που έφτασα να το λύσω. Δεν το είπα ούτε στην οικογένεια μου γιατί, όπως είπα, δεν ήθελα η μητέρα μου να έχει κάνει τους δυο φόνους. Ο λόγος που μιλάω τώρα για αυτά τα πράγματα είναι για να ξέρουν οι άνθρωποι ότι, αν το δουλέψουν όντως, μπορεί να ξεπεραστεί στο έπακρον».

Ακούγοντας αυτά τα λόγια από την Άννα Ρεζάν, οι δύο παρουσιαστές έμειναν εμβρόντητοι και είναι χαρακτηριστική η αντίδραση της Νάνσυς Ζαμπέτογλου που της είπε ότι «Είναι σοκαριστικό! Και ο τρόπος που το λες είναι σοκαριστικός! Το λες με έναν κυνισμό σαν γεγονός απλώς».