Μετά την απομάκρυνση της από το καστ της ταινίας «Scream VII», η Μελίσα Μπαρέρα τοποθετήθηκε δημόσια. Υπενθυμίζεται πως η ηθοποιός απολύθηκε μετά από ανάρτηση που έκανε στο προφίλ της κάνοντας λόγο για γενοκτονία στην Γάζα. 

Η Μελίσα Μπαρέρα αποφάσισε να απαντήσει σε αυτή την εξέλιξη και στα διάφορα σχόλια που έλαβαν χώρα μετά την είδηση της απόλυσης της, λέγοντας: «Πρώτα απ’ όλα καταδικάζω τον αντισημιτισμό και την ισλαμοφοβία. Καταδικάζω το μίσος και την προκατάληψη κάθε είδους εναντίον οποιασδήποτε ομάδας ανθρώπων» και συνέχισε:

«Ως Λατίνα, περήφανη Μεξικάνα, αισθάνομαι την ευθύνη του να έχω μια πλατφόρμα που μου επιτρέπει το προνόμιο να ακούγομαι, και ως εκ τούτου προσπάθησα να τη χρησιμοποιήσω για να ευαισθητοποιήσω για θέματα που με ενδιαφέρουν και να προσφέρω τη φωνή μου σε όσους έχουν ανάγκη. Κάθε άνθρωπος σε αυτή τη γη – ανεξάρτητα από τη θρησκεία, τη φυλή, την εθνικότητα, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την κοινωνικοοικονομική κατάσταση – αξίζει ίσα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοπρέπεια και, φυσικά, ελευθερία.

Πιστεύω ότι μια ομάδα ανθρώπων ΔΕΝ είναι η ηγεσία τους και ότι κανένα διοικητικό όργανο δεν πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής. Προσεύχομαι μέρα και νύχτα για να μην υπάρχουν άλλοι θάνατοι, για να μην υπάρχει άλλη βία και για ειρηνική συνύπαρξη».

Η Μελίσα Μπαρέρα πρόσθεσε, επίσης, πως δεν πρόκειται να σταματήσει να μιλάει για εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ειρήνη, καταλήγοντας πως «η σιωπή δεν αποτελεί επιλογή για μένα».

Μελίσα Μπαρέρα

Η ανάρτηση της Μελίσα Μπαρέρα που οδήγησε στην απόλυσή της

Η Μελίσα Μπαρέρα έγραψε στο Instagram της για τις συνέπειες του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, αναφέροντας πως αυτό που συμβαίνει είναι γενοκτονία. Συγκεκριμένα είπε:

«Η Γάζα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται σαν στρατόπεδο συγκέντρωσης. Τους στριμώχνουν όλους μαζί, χωρίς να ξέρουν πού να πάνε, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς νερό. Οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει τίποτα από την Ιστορία. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να παρακολουθούν σιωπηλά όλα αυτά που συμβαίνουν. ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ & ΕΘΝΟΚΆΘΑΡΣΗ».

Μελίσα Μπαρέρα

Η ανακοίνωση από την εταιρεία μετά την ανάρτηση της Μελίσα Μπαρέρα

Λίγο αργότερα εκπρόσωπος της «Spyglass», της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τα «Scream», ανακοίνωσε πως η Μελίσα Μπαρέρα δεν ανήκει πια στο καστ του franchise, εξαιτίας της υποκίνησης μίσους. 

«Η θέση της Spyglass είναι απερίφραστα σαφής: Έχουμε μηδενική ανοχή στον αντισημιτισμό ή στην υποκίνηση μίσους σε οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένων των ψευδών αναφορών σε γενοκτονία, εθνοκάθαρση, διαστρέβλωση του Ολοκαυτώματος ή οτιδήποτε ξεπερνάει κατάφωρα τα όρια της ρητορικής μίσους», έγραφε η ανακοίνωση. 

Τέλος, με τη σειρά του, ο σκηνοθέτης του «Scream VII», Κρίστοφερ Λάντον, αναφέρθηκε στην αποχώρηση της Μελίσα Μπαρέρα μέσω των social media λέγοντας: «Όλα είναι χάλια. Σταματήστε να φωνάζετε. Αυτή δεν ήταν δική μου απόφαση». Μια ανάρτηση που στη συνέχεια διαγράφηκε.