Η 18χρονη πριγκίπισσα είναι η μικρότερη κόρη του πρίγκιπα Καρόλου, δούκα του Κάστρο, και της συζύγου του και πλούσιας κληρονόμου, Καμίλα Κροτσιάνι.

Ο πατέρας της είναι επικεφαλής του Βασιλικού Οίκου των Βουρβόνων-Δύο Σικελιών (Σικελία και Νάπολη), «της Οικογένειας που βασίλεψε στη Νότια Ιταλία για περισσότερα από 150 χρόνια», σύμφωνα με το βασιλικό βιογραφικό της.

Ο πατέρας της είναι ο τρισέγγονος του Φραγκίσκου Β’, του τελευταίου Βασιλιά των δύο Σικελιών.

Σύμφωνα με τις φήμες, η Μαρία Κιάρα είναι το νέο κορίτσι του πρίγκιπα Κρίστιαν, του μελλοντικού βασιλιά της Δανίας.

Οι φήμες φούντωσαν την άνοιξη όταν η πριγκίπισσα πόζαρε με τον Δανό πρίγκιπα στο Grand Prix του Μονακό, με το χέρι της περασμένο στον ώμο του.

Ο πατέρας της Κιάρα είναι νονός της πριγκίπισσας Ζοζεφίνας της Δανίας, της μικρότερης αδελφής του Κρίστιαν, έτσι οι δύο τους γνωρίζονται εδώ και χρόνια.

Ποια είναι η πριγκίπισσα Μαρία Κιάρα

Η πριγκίπισσα Μαρία Κιάρα, Δούκισσα του Νότο και του Κάπρι, γεννήθηκε στη Ρώμη το 2005.

Αυτή και η μεγαλύτερη αδελφή της, η πριγκίπισσα Μαρία Καρολίνα, πήραν μόρφωση από ιδιωτικούς δασκάλους, μιλούν άπταιστα έξι γλώσσες και ζουν ανάμεσα στο Παρίσι, το Μόντε Κάρλο και τη Ρώμη.

Οι αδελφές κατέχουν τίτλους ευγενείας HRH και είναι πολύ ενεργές στα social media, δίνοντας στους φαν μια κλεφτή ματιά από τις αστραφτερές ζωές τους.

Η Κιάρα και η 20χρονη Καρολίνα συνδυάζουν τις δημόσιες εκδηλώσεις με τους γονείς τους με πάρτι και άφθονη κοινωνική ζωή ως Α-listers.

Η πριγκίπισσα Κιάρα ξεκίνησε το καλοκαίρι της περπατώντας στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών και έκτοτε έχει δημοσιεύσει πολλές φωτογραφίες από το Μονακό, την Ισπανία, το Σεν Τροπέ και πολλά άλλα κοσμοπολίτικα μέρη.

Ενώ η πριγκίπισσα Κιάρα δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει κάποια φωτογραφία με τον πρίγκιπα Κρίστιαν, θα μπορούσε να είναι μια ιδανική σύντροφος για τον νεαρό πρίγκιπα.

Το βιογραφικό της αναφέρει ότι της αρέσει «η μόδα, το μόντελινγκ, η φωτογραφία, η ζωγραφική και το τραγούδι και παρακολουθεί μαθήματα σε δραματική σχολή για να σπουδάσει υποκριτική και δραματικές τέχνες».

Η πριγκίπισσα έχει εργαστεί εθελοντικά στον Ερυθρό Σταυρό και το Ωκεανογραφικό Μουσείο του Μονακό, ενώ συνεργάζεται με το WWF International ως πρέσβειρα για τη Γαλλία και την Ιταλία.

Ο πρίγκιπας Κρίστιαν θα κλείσει τα 18 τον Οκτώβριο και θα έχει πλέον πιο επίσημο ρόλο στη Δανία.

«Ο πρίγκιπας Κρίστιαν θα μπορεί να διοριστεί αρχηγός του κράτους. Ο πρίγκιπας Κρίστιαν δεν θα λάβει θέση στο Συμβούλιο της Επικρατείας έως ότου γίνει αλλαγή του θρόνου», δήλωσε ο βασιλικός οίκος της Δανίας.