Ρίξε κι άλλο λάδι στη φωτιά θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος, αφού ο βασιλιάς Κάρολος διόρισε τον Έντουαρντ Γιανγκ ως το πρόσωπο που θα μπορεί να τον εκπροσωπεί σε εκδηλώσεις, στις οποίες ο μονάρχης δεν μπορεί να παρευρεθεί αυτοπροσώπως.

Αυτό υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν πρόβλημα, αν ο Έντουαρντ Γιανγκ δεν ήταν από τα πρόσωπα που κατηγόρησε ο πρίγκιπας Χάρι στο βιβλίο του, Spare. Ο ίδιος, ήταν ανώτερος βοηθός της βασίλισσας Ελισάβετ και αποσύρθηκε από τη βασιλική υπηρεσία 19 χρόνια μετά. 

Εδώ και καιρό, υπήρχαν εικασίες πως ήταν ένας από αυτούς που κατηγορούσαν ο Χάρι και η Μέγκαν για την αποτυχία να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους στη βασιλική οικογένεια.

Αυτές οι εικασίες επιβεβαιώθηκαν όταν τα απομνημονεύματα του Χάρι δημοσιεύτηκαν νωρίτερα φέτος. Στο βιβλίο, ο Χάρι -μεταξύ άλλων- κατηγόρησε τον Σερ Έντουαρντ ότι τον εμπόδισε να δει τη γιαγιά του για να την πιέσει για το «Megxit».  Ο Χάρι του έδωσε το παρατσούκλι «Η Μέλισσα», λόγω της εμφάνισής του και της τάσης του να «γλιστρά με μεγάλη ηρεμία και σιγουριά».

Οι τρεις κορυφαίοι σύμβουλοι του παλατιού που βοήθησαν στη διαπραγμάτευση της συμφωνίας «Megxit» ονομάστηκαν στο βιβλίο The Bee, The Fly και The Wasp. Πιστεύεται ότι ήταν οι ιδιωτικοί γραμματείς των ανώτερων βασιλικών μελών της εποχής. Ο Έντουαρντ Γιανγκ, ο οποίος ήταν για τη Βασίλισσα, ο Σάιμον Κέις, που δούλευε για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και ο Κλάιβ Άλντερτον για τον τότε πρίγκιπα Κάρολο.

Ο Χάρι έγραψε στο βιβλίο του χαρακτηριστικά: «Είχα περάσει τη ζωή μου ασχολούμενος με αυλικούς, πολλούς από αυτούς. Αλλά τώρα ασχολήθηκα κυρίως με μόνο τρεις, μεσήλικες λευκούς άνδρες που είχαν καταφέρει να εδραιώσουν την εξουσία μέσα από μια σειρά τολμηρών μακιαβελικών ελιγμών».

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, ο Βασιλιάς Κάρολος αφαίρεσε και επίσημα τον τον τίτλο «HRH» («Αυτού Βασιλική Υψηλότητα») από τον Χάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη βρετανική Expressο δούκας του Σάσεξ εξακολουθούσε να αποκαλείται «His Royal Highness» στο βιογραφικό του μέχρι και την Τρίτη οπότε και το πρακτορείο παρατήρησε ότι η σελίδα είχε ενημερωθεί.