Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Αργεντινή πανηγύριζε για την κατάκτηση του Μουντιάλ, τον γύρο του διαδικτύου έκανε ο Salt Bae. Ο διάσημος σεφ δέχτηκε πυρά από παντού, για την εμφάνισή του εντός του γηπέδου -μετά το τέλος του αγώνα με την Γαλλία- αλλά και τις φωτογραφίες που ανέβασε κρατώντας το τρόπαιο. 

Μάλιστα, η απεγνωσμένη προσπάθεια του να πλησιάσει τον Μέσι για μία selfie έφερε σωρρεία αρνητικών σχολίων στα social media. Περίπου έξι μήνες μετά, κι ενόσω το εστιατόριο του στη Νέα Υόρκη έβαλε λουκέτο, ο Salt Bae δίνει τις δικές του απαντήσεις επί του θέματος.

Salt Bae: «Δεν μπήκα στο γήπεδο με σκοπό τη διαφήμιση»

Ο 39χρονος Τούρκος σεφ εξήγησε στους Times πως η αγάπη του για την Αργεντινή ήταν ένας λόγος που τον έκανε να μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο. «Αγαπώ την Αργεντινή, έχω ζήσει εκεί. Πήγα για να τους υποστηρίξω», ήταν αρχικά τα λόγια του και πρόσθεσε: 

«Πολλοί από την ομάδα έχουν έρθει στο εστιατόριό μου. Δεν αισθανόμουν ξένος. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή. Δεν μπορώ να το αλλάξω τώρα, αλλά δεν θα ξαναπατούσα ποτέ, μα ποτέ στο γήπεδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πόσοι άνθρωποι μιλούσαν για μένα; Πέντε δισεκατομμύρια. Όλος ο κόσμος».

Δεν μπήκα στο γήπεδο με σκοπό τη διαφήμιση – απλά είχα όρεξη. Τότε ήταν μια μικρή έκπληξη. Υπήρχαν τουλάχιστον άλλοι 1.000 άνθρωποι στο γήπεδο, αλλά όταν δείχνουν το βίντεο, κάνουν σαν να ήμουν μόνο εγώ. Ποτέ μα ποτέ δεν ήθελα να επισκιάσω κανέναν. Δεν μου άρεσε η προσοχή. Δεν κλώτσησα κανέναν, δεν έκλεψα τίποτα».

Παρόλα αυτά, επειδή οι κανονισμοί της FIFA αναφέρουν ότι μόνο μια «πολύ επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων» μπορεί να αγγίξει το τρόπαιο του Μουντιάλ, συμπεριλαμβανομένων των νικητών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και των αρχηγών κρατών, διεξάγεται έρευνα για το πώς επιτράπηκε ο Salt Bae να το αγγίξει.

Η διοργανώτρια αρχή δήλωσε ότι διερευνά το πώς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν έχει αποκαλύψει δημοσίως κανένα πόρισμα.