Τρεις μήνες και έξι ημέρες μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ στο Κατάρ, η Εθνική Αργεντινής επέστρεψε στη δράση, επέστρεψε σπίτι της. Το ότι θα γινόταν χαμός, αυτό ήταν το μόνο σίγουρο. Οι Αργεντινοί οπαδοί είναι από τους καλύτερους στον κόσμο.

Ακόμα κι έτσι όμως, ακόμα δηλαδή και φουλ ψυλλιασμένος να ‘σαι για το τι πρόκειται να δεις, και πάλι δεν ήταν αρκετό για να μην ανατριχιάσεις σύγκορμος με τον τρόπο που ο κόσμος ευχαρίστησε τους ήρωες του. Αγνά, ανόθευτα, ρομαντικά, γνήσια..

Ξημερώματα της Παρασκευής (24/3) στο Μπουένος Άιρες … λύγισαν και τα σίδερα. Περισσότεροι από 80.000 θεατές γέμισαν το «Μονουμεντάλ» και δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Οι Αργεντινοί διεθνείς παρακολουθούσαν με δάκρυα συγκίνησης τους θεατές να τους στέλνουν κύματα αγάπης.

Το να είσαι αντικείμενο λατρείας, αυτό ο Λιονέλ Μέσι το έχει ζήσει μυριάδες φορές στην καριέρα του. Όμως ήταν φανερό πως αυτή τη φορά δεν ήταν σαν τις άλλες. Στην πατρίδα του, έχοντας εκπληρώσει το μεγαλύτερο απωθημένο του, έχοντας φτάσει πια, ρητά και δίχως αντεπιχείρημα, στο επίπεδο του Ντιέγκο Μαραντονα – αν όχι παραπάνω.

Για την ιστορία, η «αλμπισελέστε» νίκησε 2-0 σε αυτό το φιλικό τον Παναμά, ο Αλμάδα άνοιξε το σκορ στο 78’ και στο 89’ ο Μέσι διαμόρφωσε το τελικό σκορ με αυτό που ήταν το 800ο γκολ της καριέρας του. GOAT…