Σε μια εποχή που τα social media κυριαρχούν, υπάρχει η λαθεμένη αντίληψη πως αυτό που βλέπουμε ιδίοις όμμασι, είναι μια πραγματικότητα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την είδηση που ταξιδεύει με ταχύτητα φωτός στον μιντιακό κόσμο, η οποία δεν περνάει, σχεδόν πότε, από επεξεργασία για την εγκυρότητά της. Κάπως έτσι, ο θάνατος του Sin Boy έχει εξελιχθεί σε ένα θρίλερ τις τελευταίες ημέρες. Είναι μια τραγική είδηση ή μια κακόγουστη φάρσα που αποσκοπεί σε ένα καλό μαρκετίστικο τρικ;

Μπροστά σε αυτό το δίλλημα βρισκόμαστε όντας σε αμηχανία οι περισσότεροι, απόρροια της κακής σκηνοθετημένης φάρσας που μας έπιασε σαν ποντίκια μες στη φάκα στο παρελθόν ο Sin Boy, όταν έκανε τους φανς του να πιστέψουν πως έχει πεθάνει για διαφημιστικούς λόγους. Τώρα, σχεδόν κανείς δεν πιστεύει ότι είναι αλήθεια πως έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο, ακόμα κι αν και η οικογένεια του συνηγορεί σε αυτό το κόλπο. Διότι όπως δείχνουν τα πράγματα, η ιστορία μάλλον επαναλαμβάνεται.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή τους.

Όταν το 2019 κυκλοφόρησε το «Mama», η λέξη παράκρουση που έγινε με αυτό το κομμάτι είναι λίγη για να περιγράψει το μέγεθος της πόρωσης που είχαν μικροί και μεγάλοι. Το άκουγες σε όλα τα μαγαζιά, κάνοντας όλοι την χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια κραντώτας ένα τιμόνι, στα καγκουροαυτοκίνητα που έπαιζε δυνατά στα ηχεία, ακόμα και σε παιδικά πάρτι στα σχολεία.

Ο ράπερ κατάφερε να συγκεντρώσει 15 εκατ. προβολές στο Youtube, αστραπιαία. Συνολικά έφτασε τις 34 εκατ. προβολές. Ήθελες, δεν ήθελες, το «Mama» σιγοέπαιζε στο μυαλό σου. Ο 25χρονος τότε Sin Boy βίωνε την απόλυτη απογείωση στη δημοφιλία του. Με βαμμένα μαλλιά σε διάφορα χρώματα κάθε φορά, τατουάζ μέχρι και στο πρόσωπο του, είχε υιοθετήσει ένα στυλ στην εικόνα του που σύναδε με το είδος της μουσικής του. Παρόλα αυτά, κανείς δεν τον έπαιρνε σοβαρά, αλλά ούτε κι εκείνος τους άλλους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν και η συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στο «The 2Night Show», όπου είχε εμφανιστεί με μάσκα εξηγώντας ότι την φόρεσε γιατί «είμαι αρρώστια και δεν θέλω να σας κολλήσω».

Η μανία καταδίωξης και η εξαφάνιση στην Αλβανία

Ο Sin Boy έχασε τον δρόμο του από την τόση δημοφιλία. Παρουσίασε σημάδια μανίας καταδίωξης, μιλώντας για τους Illuminati, αλλάζοντας το όνομά του σε Lil Jesus και ακυρώνοντας όλες τις συναυλίες του ισχυριζόμενος ότι κάποιοι θέλουν να τον σκοτώσουν. Κατέβασε, μάλιστα, κι όλα τα τραγούδια του από το ίντερνετ.

Κάπως έτσι αποφάσισε να φύγει για την Αλβανία για να πάρει τον χρόνο του, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω του σε όλα. Με περισσότερη ωριμότητα και πιο κατασταλαγμένος, ο Sin Boy σύστησε ξανά τον εαυτό του στον κόσμο, μαζί και το καινούριο του άλμπουμ που τιτλοφορείται ως «MM». Αλλά ήταν φανερό η αίγλη του είχε πέσει στα άδυτα του ωκεανού.

Τον Ιούλιο του 2022 κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ. Στο συμβολικό εξώφυλλο του “Born Star”, του νέου άλμπουμ του Sin Boy που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, ο 27χρονος ράπερ φιγουράρει κάτω από μια ταμπέλα με τη λέξη “Περισσός”. Με αυτόν τον τρόπο ανακοινώνει και επίσημα την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά από τρία χρόνια αυτοεξορίας στο Κόσοβο.

Τα σενάρια θανάτου του

Η αρχή του κακού έγινε με μία ανάρτηση στο Instagram, όπου έδειχνε τον Sin Boy λιπόθυμο σε ένα ασθενοφόρο. Αμέσως ξεκίνησαν οι φήμες στο ίντερνετ που ήθελαν τον ράπερ να έχει πεθάνει από υπερβολική δόση. Για μερικές ώρες οι φήμες πλανώνταν στον αέρα, χωρίς να επιβεβαιώνονται ή να διαψεύδονται, γεγονός που έφερε αμφιβολίες. Μάλιστα, πολλοί σχολίασαν το ότι το ασθενοφόρο ήταν κίτρινο, πράγμα που δεν αντιστοιχούσε σε εκείνα του Κόσοβου και της Αλβανίας.

Όλα αυτά μέχρι να έρθει η ανακοίνωση από τον λογαριασμό του Sin Boy στο Instagram. «Δυστυχώς οι φήμες είναι αληθινές αλλά τα media σαμποτάρουν τον Sin Boy ακόμα και σε αυτές τις στιγμές. Δεν έχει φύγει γιατί θα ζει για πάντα μέσα από τη μουσική του». Και πάλι όμως, υπήρχε η δυσπιστία.

Στο μεταξύ, κι ενώ ακόμα οι περισσότεροι τείνουν στην άποψη πως δεν έχει πεθάνει, η οικογένεια του συνηγορεί σε αυτό. Η αδερφή και η μητέρα του έβαλαν μαύρο φόντο στα προφίλ τους, ως ένδειξη πένθους.

Πάντως, στενός του συνεργάτης, μιλώντας στην εκπομπή “Γεια σου”, θέλησε να βάλει τέλος στις μακάβριες φήμες, ξεκαθαρίζοντας πως «επειδή υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στους θαυμαστές του Sin Boy, θα ήθελα να ενημερώσω ότι ο τράπερ είναι ζωντανός. Όλο αυτό το θέμα με τον δήθεν θάνατό του έχει ξεκινήσει από τον ίδιο για διαφημιστικούς λόγους, ώστε να γίνει ντόρος γύρω από τη δουλειά του».

Εν πολλοίς, η πλάστιγγα γέρνει προς το σενάριο να πρόκειται δηλαδή για μια φτιαγμένη ιστορία του Sin Boy, αλλά το τραγικό είναι άλλο: Θα πεθάνει στα αλήθεια καμιά μέρα ο άνθρωπος και δεν θα το πιστεύει κανείς.